![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ovogodišnje nominacije za Porin:
NAJBOLJI ALBUM FOLKLORNE GLAZBE 1."Ak sem ti srčeko ranil" - Kvartet Gubec 2."Ledina" - Slavonske lole 3."Lipa moja Slavonijo" - Ravnica Za ovu kategoriju predložene su još i: "Celo leto pevajuć" - Klencerice i KUD Horvati, "Konac djelo krasi" - Folklorni ansambl "Matija Gubec", "KUD Kraluš" - KUD Kraluš, "Tradicionalni plesovi Dalmacije" - Trio suveniri, "Za srce i dušu" - Podvinčani NAJBOLJA FOLKLORNA PJESMA 1."Baranjske noći" - Ravnica 2."Spoved" - Kvartet Gubec 3."U zemlju latinsku" - Rusulica Za ovu kategoriju predložene su još i: "Aj djevojka je molila svinjara" - Klencerice i KUD Horvati, "Kad procvatu jabuke" - Podvinčani, "Ledina" - Slavonske lole. Ovaj Porin je poput Dore sve gori i gori. Sramota je velika da do sada nisu uspjeli dodati dvije kategorije za tamburaše!!! Trebaju kategorije za najbolju pjesmu i album. Klape imaju svoju kategoriju ali se također mogu naći i u kategorijama za najbolju folklornu pjesmu i album!
|
||||
|
||||
|
sramota je sto uvrstavaju Kvartet Gubec, Lole i Ravnicu u folklor..
|
||||
|
||||
|
Quote:
za album klencerica i kud-a horvati nije bilo šanse. em su sitne ribe, em im je album, iako interesantno postavljen, produkcijski sjeban dozlaboga. osim toga, i nije ga bilo u slobodnoj prodaji, izašao je u privatnoj nakladi, stotinjak primjeraka... to je krasan i šarmantan amaterski uradak, ali nažalost i po pitanju produkcije. lijepo sam im govorio, nisu me htjeli slušati. kud matija gubec iz karlovca se upustio na svom albumu u eksperimentiranje s raznim načinima pjevanja, tako da folklorno pjevanje baš i ne dominira, pa je samim tim, uslijed miješanja stilova i impostacije zbora album izgubio "zajednički nazivnik". kvartet gubec ne pjeva folklorno, ali barem nisu brkali stilove kao istoimeni folkloraši iz karlovca. da su stavili koju klapsku pjesmu, pa koju crnačku duhovnu nebi ni oni prošli. ![]() ostaje činjenica da nijedna od nominiranih pjesama u folklornim kategorijama nije folklorna...
|
||||
|
||||
|
Ja neb' ništa komentiiiiro nego sam zafalio kojotu na ovim informacijama koje pruža svekolikoj forumaškoj populaciji...
Pa prijatelju - Hvala!
|
||||
|
||||
|
Quote:
Već prilično dugo postoji stvar "Zatajil te ne bum nigdar" u izvođenju "Sinova Zagorja". Tek nedavno je postala turbo popularna i to u izvođenju "Kvarteta Gubec" i pod nazivom "Spoved". Radi li se i tu o onom "Oliver - Jesen stiže dunjo moja".
|
||||
|
||||
|
Pa i meni se čini da je ta pjesma puno starije .... ustvari sam bila i uvjerena cijelo vrijeme da su je oni samo prepjevali sad na svoj način ... hm.... a kad smo kod Olija, meni nekako najbolja njegova izvedba Dunje .... šta ćeš ...
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
ali, zašto su te pjesme nominirane u kategoriji FOLKLOR?
zar nije točnije to nazvati narodnom glazbom? ili netko ne zna razliku između ta 2 pojma????
|
||||
|
||||
|
Mene zanima tko uopće bira ove kategorije? Tko uopće može dodati još te dvije koje fale za tamburaše? HGU?
|
||||
|
||||
|
Uf, tamburaši su stvarno "zadnja rupa na svirali"...
![]() http://www.porin.info/index.php Možda da im neku peticiju pošaljemo da uvrste tamburaške kategorije... Evo svih nominiranih - http://www.porin.info/nominacije2007...Nominacije.pdf
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 20-03-2007 at 23:29. |
|
|
||||
|
||||
|
mi smo zadnji prag na tamburi
|
||||
|
||||
|
ja zaista nemam ništa protiv klapa, naprotiv volim ih slušati, ali zašto bi tamburaši bili degradirani naspram njih??? Oni imaju kategorije "Najbolji album klapske glazbe", "Najbolja klapska izvedba folklorne glazbe" te se još pojavljuju u jedinim kategorijama gdje se tamburaši uopće pojavljuju "Najbolji album folklorne glazbe" i "Najbolja folklorna pjesma". Strašno...
Naravno da nemam ništa protiv toga što imaju svoju kategoriju, ali svakako bi trebali imati i tamburaši svoju(e)! Na kraju i tamburaši i klape spadaju u hrvatsku narodnu glazbu, ne shvaćam ovo degradiranje!
|
||||
|
||||
|
Vidim da su i ovdje spominjani Afion sa svojim istoimenim albumom i Miroslav Evačić s albumom "Blues reke Drave" nominirani za "Najbolji album etno glazbe"... Još su nominirani i Ladislav Varga/Marko Žerjav za album "Međimurski zdenci" (pošto obožavam međimursku glazbu - jel' zna netko više o tim izvođačima i tom albumu)?
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
ma ok, ali kategorija na porinu za tamburašku glazbu ne postoji. to je problem.
sve se gura u kategoriju folklor. a tamburaška glazba nije folklor. nije ni kvartet gubec folklor.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Slažem se da tamburaška glazba zaslužuje posebnu kategoriju. Trebamo se za to izboriti kvantitetom i kvalitetom. Na žalost, teško da bi se mogla naći tri kvalitetna tamburaška albuma na godinu da bi se popunile nominacije. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
znam naravno da misliš na NHT, al malo se zezam ... a čini mi se da su i ovi Slavonski jučer rekli da su izdali ili hoće novi album ..
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ne čudi me što će Mladi 6 (još uvijek su pod tim imenom) izdati novi album, puno toga oni izdaju, ali koje kvalitete...(obrade tuđih pjesama ili onaj album sa narodnim, najgori koji sam ikada čuo)
|
||||
|
||||
|
Quote:
btw. baš gledam na CMC-u portret Baruna, a jesu smiješni bili ...
|
|