![]() |
|
|
||||
|
||||
|
TS Meštri (Jastrebarsko) - violina, harmonika, brač I, II, kontra, bas
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima od manča, molim da se evidentira novo oformljeni tamburaški
bend sa područja Ivanić-Grada koji je dobio i svoje primjereno ime a to je "STARI BEČARI" a cilj mu je svojim sviranjem zabaviti sve koji žele naše društvo prilikom svojih fešti i drugih prilika. Bend je sastavljen od bugarije,basa,brača, harmonike i violine sa raznolikim repertuarom. |
|
|
||||
|
||||
|
Pozdrav, mančo! Dodal sam vas u listu.
|
|||
|
|||
|
evo nekih sastava:
Lirika-Ivanec(Margečan) Rožice-Ivanec(Radovan) Lompuš-Ivanec(Radovan) Cofleki-Varaždin |
|
|
||||
|
||||
|
Evo i još jedan tamburaški sastav...."Sinovi Slavonije" djeluju od ove godine...
, okolica Slavonskog broda i Đakova
|
||||
|
||||
|
Dali tko zna što o sastavu "Stari svati "iz Gunje nekad zvani i "Sinovi ravnice"?
|
|
|
||||
|
||||
|
TS Rečički Sokoli - Karlovac
Naišao na njih na Rujanfestu,a nisam ih vidio na popisu pa evo...
|
|||
|
|||
|
Evo, nisam vidio u popisu...TS Bilikum, djeluje na području grada Varaždina i šire. Bend sa dosta iskustva, počinje svirati 90-tih, a nakon nešto dulje pauze ponovno okupljen 2009., u malo drugačijem izdanju...
|
|
|
||||
|
||||
|
TS Duša ravnice - Slavonski Brod
|
|
|
|||
|
|||
|
TS Jedini
Band djeluje od kraja 2009. godine. Okolica Slavonskog Broda i Đakova. Sviram II basprim u tom bandu. Imamo harmoniku i violinu i sto bih ja rekao 5 "klasičnih" tamburaskih instrumenata (prim,2 basprima,kontru i bas), dakle 7 članova. Skupili smo se iz dva banda: Slavonske duse i Pet tambura. Tko god da je zainteresiran može nas poslusati na youtubeu. TS Đuvegije Rade od 2000. godine. Majstor Mato Ličanin iz Čepina je svirao nekih 5 godina u tom bandu, također forumaš Majky je član toga banda pa mozda bolje da on kaze vise o svome bandu. Pozdrav! |
|
|
|||
|
|||
|
Ajd da i ja kažem nešto!
Znači TS Đuvegije osnovani su 2000. god. kroz band je prošlo nekoliko tamburaša, uglavnom starijeg kova koje je obilježavalo dobro pjevanje, a ni svirka nije bila loša. Sada ekipa izgleda ovako: prim: Ja- Ivan Majhen, 1. barprim:Ivica Živić , 2. basprim:Matija Babić, kontra amir Čondić (Čombe), bas: Miroslav Verić (Kimi) i tako.... uglavnom djelujemo na području Sikirevaca- Babine Grede i toga dijela Slavonije.....................
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
da. ja i on smo od početka ove godine u ovoj ekipi. Josip Malnar bivši primaš u bandu je mene zamijenio u Slavonskoj Duši, a Mati je ovo prva malo ozbiljnija ekipa.
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Fakini-Bedekovčina (Sviraju tambure i struju)ako netko želi evo i stranice...
www.fakini.net tamo sve piše.. Ć |
|
|
|||
|
|||
|
TS Zlatni Zvuci - Sveta Nedelja
http://www.zlatni-zvuci.com/
|
||||
|
||||
|
Jaskansi kraj obiluje tamburaskim sastavima (mislim da nas ima oko 8-9 nisam ni sam siguran) te se iz tih mnogobrojnih bendova nedavno oformljen i još jedan:
TS Stare note (Ex Amigosi-izmjenili postavu i neke članove te su nedavno ponovno aktivirani i mjenjaju ime) Sastav: bas, kontra, brač, harmonika i klarinet 19.12.10 nastupaju na lokalnom koncertu pa ih možete cuti na snimci http://www.youtube.com/watch?v=KHGS8KEGlLM http://www.youtube.com/watch?v=OONLw..._order&list=UL
|
||||
|
||||
|
jel se zna neka okvirna brojka koliko ima sastava u Lijepoj našoj?
|
||||
|
||||
|
Po popisu iz prvog posta okvirna brojka se kreće oko 250(+/-). Da, brojao sam (okvirno)
. Sad, ja mislim da tu ima dosta sastava koji nisu aktivni, ali je netko nekad za njih čuo i stavljeni su na listu. Neki ne djeluju, neki su se prestrukturirali, pa je od benda ostalo samo ime, a ima i situacija gdje je 5 ljudi u 10 bendova. Aktivnih bendova koji rade, imaju stalne gaže i funkcioniraju kao cjelina, tj. konstantno djeluju u istom sastavu ima znatno manje, ja bih rekao možda pola od ovog nabrojanog.
|