![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Htio bi započet temu o takvim albumima, ono, kad su sve ili velika većina pjesama napravljene za album i nisu nigdje objavljene (možda 1-2 singla). Meni osobno su puno bolji i bitiniji za tamburaško nasljeđe nego neke kompilacije, tipa kad se skupi materijala za album.
Ne govorim o kvalitetama pjesama sa kompilacija nego o albumima (tipa onaj zadnji od T.Z.D. ili Nek' me pamte gradovi od N.H.T. ili možda meni najdraži Da su meni krila laka). Dapače, postoje pjesme koje su vrhunske s tih kompilacija, al onda ne znaš sa koje su komplacije došle. ![]() Mislim da tim studijskim albumuma i bend obilježi jedno svoje stanje u globalu (uključujući sve bitno, emocije, produkciju, tehniku, ...). I to mi je nekako više užitak slušati. Last edited by D.D.; 12-02-2009 at 00:04. |
|
|
||||
|
||||
|
Da.i?koja je poanta?
|
|
|
||||
|
||||
|
Prvo, da li se to samo meni čini da je tako?
I drugo da oni koji misle nešto snimit razmisle da li žele napravit još jednu kompilaciju u inonako već kompilacijama punoj tamburaškoj glazbi. I da još jednom naglasim da NE mislim da su kompilacije loše i nužno zlo, nego da ima premalo studijskih albuma. E sad, šta vi mislite o tom? |
|
|
||||
|
||||
|
ne mislim nista.. jer nist ne kuzim :s
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Glavni problem je kako i na koji način izvuč uloženo(autori kvalitetnog materijala,kvalitetno snimanje tog materijala ,promidžba i komercijalizacija tog materijala)u realizaciju studijskih albuma kad nas se 90% bavi sviranjem na amaterskoj ili poluprofesionalnoj razini da bi zadovoljili svoju ljubav prema tamburi a boga mi i pri tome donekle popunili neke praznine kućnog buđeta. Dakle po mom mišljenju glavni razlog za manjak studijskih albuma je novac te sve lošija medijska popračenost tamburaške glazbe(svjedoci smo da je danas na Domaćim Hrvatskim top listama sve više prisutnih nekih Neda,Halida ,Bulića i drugih "HRVATSKIH" izvođača). Tako da svaka čast onima koji mogu lansirat i singlove a kamo li i cijele albume!! |
![]() |
|
|