![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Mi smo dobili četiri... U kaj smo uspjeli ugurat "Ustani bane" i djelić "Zagorskog cuga"...
|
||||
|
||||
|
nisam snimio ništa osim nekoliko screenshotova. (pomoću softvera za tv prijem na kompjuteru).
ovaj mi je najbolje ispao, pa sam ga stavio. tambure se možda jesu čule tokom tih 7 minuta, ali bend je bio prikazan samo letimično u 2 navrata i na odjavi emisije, kad su obadva voditelja došli kod vas na potornicu. inače, gdje vam je m@lji? je li još na oporavku?
|
||||
|
||||
|
Quote:
(ja odmah zauzmem kadar ).Kaj se fališ nije ovo truba.com.hr! ![]() ![]() ![]() _maestro_ : M@lji je na oporavku, ide sve nabolje!
|
|||
|
|||
|
Last edited by Evil Dick; 04-09-2007 at 10:34. Razlog: smanjio slike |
|
|
|||
|
|||
|
.....evo par slikica sa špancirfesta iz Varaždina....
![]() ![]() ![]() ![]() ....i naravno najbolje "uvo" publike... ![]() ....da bilo je i vatrometa zato ona fotka gore...eto i dole...
Last edited by Evil Dick; 04-09-2007 at 10:54. Razlog: smanjio slike |
|
|
||||
|
||||
|
Evo da se pridružim sa slikama sa Bogdanova koncerta ... tokom dana ću uploadat i par filmića za sve koji nisu bili, a htjeli su biti
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
evo nabavih neke nove slike pa da se vidi da tamburaši i u izrelu na feštama sviraju
malo smo tržište proširilii naravno naša ili još bolje trabijeva maskota na turneji
|
|||
|
|||
|
evo da i ja stavim koju sliku svoga benada da malo vidite tko se krije iza imena Zlatni klas
|
|
|
||||
|
||||
|
Bogics je spomenuo da je čuo da u Hrvatskoj tamburaši sviraju s gitarskim trzalicama. To nije točno, najbolji tamburaši sviraju s posebno dizajniranim i izrađenim trzalicama namijenjenim kako bi se iz tambure izvukao najljepši ton. Te trzalice su izuzetno tanke, podatne i savitljive kako bi svirač imao potpunu kontrolu nad njome.
Ja sam ponosni vlasnik jedne takve trzalice koju koristim samo u posebnim i svečanim prigodama. Zovem je "Sunce tatino"...
|
|||
|
|||
.........
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo sad mojih trzalica za ozbiljno... Iako će možda nekome opet zvučati neozbiljno (pogotovo ovaj dio da sviram kontru s trzalicom za bas)...
Dakle po redu (i važnosti, odnosno koliko često sviram s kojom) s lijeva na desno: 1) Jurki trzalica za bas, gumeno-plastična, dao mi ju je moj bajser Joža, praktički se uopće ne troši, a daje mi baš onakav ton kakav volim - malo prigušen i taman - prednosti: ton; mane: debljina, problem kod arpeggia ili trzanja po jednoj žici 2) trzalica od roga, islužena i potrošena, prije sam bio uvjeren da je to TO, kupio sam je od Kocke koji tvrdi da ju je napravio pokojni Dženo Jovanović... - prednosti: "glasnija" od Jurkija; mane: "što to šušti bagrem beli", nije bagrem već terzijan 3) trzalica od crne plastike, dobio sam je od majstora Marića iz Slatine, stvarno je rijetko (skoro nikad) koristim - prednosti: ne šušti k'o rog, mane: ne sviđa mi se boja tona koju dobijem kad sviram s njom
|
||||
|
||||
|
Spoji te tri u jednu !!!
|
|
|
|||
|
|||
|
1) Jurki trzalica za bas, gumeno-plastična, dao mi ju je moj bajser Joža, praktički se uopće ne troši, a daje mi baš onakav ton kakav volim - malo prigušen i taman - prednosti: ton; mane: debljina, problem kod arpeggia ili trzanja po jednoj žici
Ja sam imal takvu trzalicu, ali nisam bio zadovoljan jer mi se vijala u ruci i jako su mi žice picale, sad ne znam dal zbog toga jer ju nisam znal držati ili nekaj drugo, ali sad imam od jurkija onu crnu od kože i nije mi žica pukla 3 mjeseca. Ta je tvoja trzalica po meni dobra za studio, ali za gaže nije. S njom je probalo dosta basista iz našeg kraja svirati i svi vele da im je spora jer im se "ljepi" za žice. Ali kaj se tiče tona je izvanredna. Ne znam kolko ove moje rečenice imaju smisla jer sam došel iz birtije pa sam malo veseli
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
a ovo je problematika kod sviranja basa sa dotičnom
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Prim koji je napravljen od oklopa kornjače, sprijeda je normalna glasnjača
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Netko je rado bio gadno pjan veče prije!
|
||||
|
||||
|
Quote:
svašta se može ulit unutra
|
||||
|
||||
|
Predobar plakat, posebno mi je dobra zadnja recenica!
"Svirali u miru Bozjem"
|