Forums  

Go Back   Forums > Mali oglasi > Instrumenti

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 14-10-2010, 19:20
antonio_basistavk's Avatar
antonio_basistavk antonio_basistavk je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Aug 2010
antonio_basistavk je na dobrom putu 10
Exclamation Jel ima kakav bas za kupit do 7000 ?

Jel ima kakav bas za kupit do 7000 kn???? Samo ljepite postove nista private!!!!!!!
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 19:29
Ćosa's Avatar
Ćosa Ćosa je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Feb 2008
Ćosa je na dobrom putu 13
Uobičajeno

novi ili polovni?
jer ako misliš na polovne, imaš oglasnik ono
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 19:32
Mlađi diskutant

Uobičajeno

ne valja na oglasniku...skoro ni jedan ...... ali može i polovni
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 19:37
Ćosa's Avatar
Diskutant

Uobičajeno

kako možeš reći kad nisi probao?
btw, za 7000 kn se i ne može kupit neka basina, ni polovni, a kamoli novi... pogledaj malo, mora biti neki solidan, pogledaj i na njuškalu
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 19:38
Mlađi diskutant

Uobičajeno

može...sviro sam jedan bas sto ga je platio 5000 i bas u sali ne treba ni zvučnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 20:37
basdžija's Avatar
basdžija basdžija je odsutan trenutno
Super Moderator

Registriran: Jul 2008
basdžija će postati slavan vrlo brzo 88
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by antonio_basistavk Vidi Post
može...sviro sam jedan bas sto ga je platio 5000 i bas u sali ne treba ni zvučnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i čuje se u tri županije okolo
a i istočni susjedi se bune
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 22:31
Ćosa's Avatar
Diskutant

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by antonio_basistavk Vidi Post
i moja kosilica se čuje, ali ne proizvodi uhu ugodne zvuke
sretno...
Reply With Quote
Staro 14-10-2010, 22:47
Benco Benco je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Dec 2009
Benco je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Ćosa Vidi Post
i moja kosilica se čuje, ali ne proizvodi uhu ugodne zvuke
sretno...
s ovim se u potpunosti slažem, nije bitna jačina nego kvaliteta tona, a za sve ostalo tu je master crad, ovaj hoću reći razglas =)
Reply With Quote
Staro 15-10-2010, 07:22
bmaheci1's Avatar
bmaheci1 bmaheci1 je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Mar 2008
bmaheci1 je na dobrom putu 13
Uobičajeno

Da moj begešar ima bas približno toj cijeni ! Hm al vjeruj mi jaaaakooo dobar za te normalne novce !? Naravno ima i jedan za nenormalne novce od 00000 tisućice ! al to je jakooo ozbiljan bas i vrijedi svakog dinara ! Da
Staro 15-10-2010, 09:04
hristo hristo je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Jan 2007
hristo je na dobrom putu 14
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bmaheci1 Vidi Post
Da moj begešar ima bas približno toj cijeni ! Hm al vjeruj mi jaaaakooo dobar za te normalne novce !? Naravno ima i jedan za nenormalne novce od 00000 tisućice ! al to je jakooo ozbiljan bas i vrijedi svakog dinara ! Da
...hm...daj ne kakaj...da...!
Staro 15-10-2010, 11:28
Majstor Tolj Majstor Tolj je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Sep 2008
Majstor Tolj će postati slavan vrlo brzo 53
Uobičajeno cijena basa...

ovako, pošto se malo razvila diskusija vezana za cijenu trzalaćeg basa-berde evo da se i ja priključim na tu temu s majstorske strane gledano...

ovako, znam da je tamburašima koji sviraju bas najteže doći uopće do bilo kakvog instrumenta ako nemaju dobrih prihoda što od gaža-svirki što od osobnog posla ako se sviranjem bave samo iz gušta ili čisto amaterski....

jer je cijena basa najskuplja s obzirom da se radi o najvećem instrumentu u kojeg majstor-graditelj u samome startu ima i najveći ulog pa ću eto s ove strane nešto obznaniti...svaki majstor koji ih gradi može u to isto vrijeme potrebno za izradu basa napraviti i do desetak primova, minimalno pet bračeva-kontri za koje čak treba i manje uloga količinski(a onda i novčano)u materijalu tako da vam mora biti jasno da majstori kada ih grade čak i gube na njima jer su za to isto vrijeme gradeći manje instrumente mogli zaraditi puno više i uopće se toliko ne namučiti pri izradi jer gradnja basa zahtjeva i veći utrošak i fizičke energije...prvenstveno ovdje mislim na graditelje koji kopaju gornju dasku ručno jer žele bolje osjetiti materijal pod prstima da bi bolje znali odrediti ovale i debljine jer to(za one koje neznaju) se mora za svaku glasnjaču određivati posebno ako se želi doći do ciljanog rezultata..jer ako gradi po jednoj te istoj šabloni i drži se jednih te istih oblika ovala i debljina tada mu instrumenti ispadaju različito i može mu jedan(slučajno) ispasti dobar a drugi sranje...

dakle da rezimiram...puno puno više uloga vlastitoga novca u startu, puno više radnih stati za izradu i ako vam netko nudi ma bilo kakav bas a da je u dobrom tehničkom stanju(dakle svirljiv) i da se ne raspada pa bio on novi ili stari i da to daje ispod realne tržišne cijene znajte da vam poklanja jako veliki novac..

a te priče nedam za bas iznad ovoliko ili onoliko to je stvarno bespredmetno o tome raspravljati jer tko kupuje bas taj uistinu ne kupuje osobni auto nego kamion i onda mora biti svjestan da mu nitko(ako nije blesav) neće prodati kamion po cijeni automobila..

eto, toliko od mene vezano za ovo...

a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji

pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci

ej ti, kuces s tim praznim flasama?!

a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz

Last edited by Majstor Tolj; 15-10-2010 at 11:31.
Reply With Quote
Staro 17-10-2010, 19:37
ceko ceko je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

ceko je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Majstor Tolj Vidi Post

ovako, znam da je tamburašima koji sviraju bas najteže doći uopće do bilo kakvog instrumenta ako nemaju dobrih prihoda što od gaža-svirki što od osobnog posla ako se sviranjem bave samo iz gušta ili čisto amaterski....

j

dakle da rezimiram...puno puno više uloga vlastitoga novca u startu, puno više radnih stati za izradu i ako vam netko nudi ma bilo kakav bas a da je u dobrom tehničkom stanju(dakle svirljiv) i da se ne raspada pa bio on novi ili stari i da to daje ispod realne tržišne cijene znajte da vam poklanja jako veliki novac..

a te priče nedam za bas iznad ovoliko ili onoliko to je stvarno bespredmetno o tome raspravljati jer tko kupuje bas taj uistinu ne kupuje osobni auto nego kamion i onda mora biti svjestan da mu nitko(ako nije blesav) neće prodati kamion po cijeni automobila..

:

Slazem se s majstorom !
Bas je jos uvjek na prodaju !http://www.forum.tambura.com.hr/show...rodaju+%2Fceko
Reply With Quote
Reply

Pravila Postanja