![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Jel ima kakav bas za kupit do 7000 kn???? Samo ljepite postove nista private!!!!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
novi ili polovni?
jer ako misliš na polovne, imaš oglasnik ono
|
|
|
||||
|
||||
|
ne valja na oglasniku...skoro ni jedan ...... ali može i polovni
|
|
|
||||
|
||||
|
kako možeš reći kad nisi probao?
btw, za 7000 kn se i ne može kupit neka basina, ni polovni, a kamoli novi... pogledaj malo, mora biti neki solidan, pogledaj i na njuškalu |
|
|
||||
|
||||
|
može...sviro sam jedan bas sto ga je platio 5000 i bas u sali ne treba ni zvučnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() a i istočni susjedi se bune
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() sretno... |
|
|
|||
|
|||
|
s ovim se u potpunosti slažem, nije bitna jačina nego kvaliteta tona, a za sve ostalo tu je master crad, ovaj hoću reći razglas =)
|
|
|
||||
|
||||
|
Da moj begešar ima bas približno toj cijeni ! Hm al vjeruj mi jaaaakooo dobar za te normalne novce !? Naravno ima i jedan za nenormalne novce od 00000 tisućice ! al to je jakooo ozbiljan bas i vrijedi svakog dinara ! Da
|
|||
|
|||
|
...hm...daj ne kakaj...da...!
|
|||
|
|||
|
ovako, pošto se malo razvila diskusija vezana za cijenu trzalaćeg basa-berde evo da se i ja priključim na tu temu s majstorske strane gledano...
ovako, znam da je tamburašima koji sviraju bas najteže doći uopće do bilo kakvog instrumenta ako nemaju dobrih prihoda što od gaža-svirki što od osobnog posla ako se sviranjem bave samo iz gušta ili čisto amaterski.... jer je cijena basa najskuplja s obzirom da se radi o najvećem instrumentu u kojeg majstor-graditelj u samome startu ima i najveći ulog pa ću eto s ove strane nešto obznaniti...svaki majstor koji ih gradi može u to isto vrijeme potrebno za izradu basa napraviti i do desetak primova, minimalno pet bračeva-kontri za koje čak treba i manje uloga količinski(a onda i novčano)u materijalu tako da vam mora biti jasno da majstori kada ih grade čak i gube na njima jer su za to isto vrijeme gradeći manje instrumente mogli zaraditi puno više i uopće se toliko ne namučiti pri izradi jer gradnja basa zahtjeva i veći utrošak i fizičke energije...prvenstveno ovdje mislim na graditelje koji kopaju gornju dasku ručno jer žele bolje osjetiti materijal pod prstima da bi bolje znali odrediti ovale i debljine jer to(za one koje neznaju) se mora za svaku glasnjaču određivati posebno ako se želi doći do ciljanog rezultata..jer ako gradi po jednoj te istoj šabloni i drži se jednih te istih oblika ovala i debljina tada mu instrumenti ispadaju različito i može mu jedan(slučajno) ispasti dobar a drugi sranje... dakle da rezimiram...puno puno više uloga vlastitoga novca u startu, puno više radnih stati za izradu i ako vam netko nudi ma bilo kakav bas a da je u dobrom tehničkom stanju(dakle svirljiv) i da se ne raspada pa bio on novi ili stari i da to daje ispod realne tržišne cijene znajte da vam poklanja jako veliki novac.. a te priče nedam za bas iznad ovoliko ili onoliko to je stvarno bespredmetno o tome raspravljati jer tko kupuje bas taj uistinu ne kupuje osobni auto nego kamion i onda mora biti svjestan da mu nitko(ako nije blesav) neće prodati kamion po cijeni automobila.. eto, toliko od mene vezano za ovo...
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]()
Last edited by Majstor Tolj; 15-10-2010 at 11:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Slazem se s majstorom ! Bas je jos uvjek na prodaju !http://www.forum.tambura.com.hr/show...rodaju+%2Fceko |
![]() |
|
|