![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Dakle zanima me iz vaseg kuta gledanja jel onaj prohod na pocetku pjesme (provlaci se kroz cijelu pjesmu)na primu ili cemu vec izrazito tezak za odsvirat ili vec neko prosjecnog znanja moze to odsvirat?
Zanima me jer radim tu neku preradu i pokusavam autenticno to preradit i borim se sa tom solazom na gitari vec tjedan dana i svojevremeno mi je izgledalo nemoguce to odsvirat na gitari al cini mi se da cu uspit uskoro. Mislim razlika je evidentna u smislu velicine polja pa zato i pitam |
|
|
|||
|
|||
|
pa nemoraš svirat kak ide u originalu... improviziraj
odsviraj kak tebi paše
S pjesmom tugujem, s pjesmom drugujem pjesmi ljubav život dugujem. Last edited by jkriza16; 03-07-2010 at 09:55. |
|
|
||||
|
||||
|
mozda zvuci tesko na prvi pogled..al u praksi je vrlo jednostavno.. samo sto mi ne sviramo u originalu(amol) pa je onda tesko identicno odsvirat
|
|||
|
|||
|
Ma odlucio sam da ak nesto tak radim da cu narpavit kak treba il da necu ni napravit pa makar to znacilo da neko drugi to odsvira al da bude identcino (ovom prilikom ako je neko zainteresiran da nasnimi taj dio slobodno nek se doazove)
|
|
|
||||
|
||||
|
pa nije problem odsvirat identicno...nema tu sta...ako neznas tocno. uspori, i skini..lako je
|
|||
|
|||
|
Ma kuzis ja sam skinio te tonove i znam kak ide to sve ali preradjujem pjesmu (pravim hc verziju) i ta verzija koju pravim je mozda cak malko brza od originala,a prsti me jos uvijek neslusaju tolko dobro
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
ti želiš čut naše improvizacije ? il koji vrag?
|
|||
|
|||
|
Quote:
Dakle usporio sam taj dio na sound recorderu i skinio po tonovima kako ide iznam kako ide ali kad dodje na odredjenu brzinu bpm-a dodje i do problema.Tj napravio sam verziju koja je nesto sitno brza od originala,samim time je i taj dio brzi i to jednostavno nemogu tako brzo odsvirati,a prioritet je da bude brza ko vrag pjesma E sad,prvo sam samo pitao jel to tesko i na tamburama odsvirat ili ja imam problem s tim zbog vecih pragova na gitari E a onda dalje sam pitao ako je neko voljan odsvirati taj dio da mi pomogne u odradi pjesme da se nepatim ko Isus na krizu? Malo sam zakomplicirao bezveze al sad je valjda jasnije |
|
|
||||
|
||||
|
Nemoj svirati "tamburaški" nego "gitaristički". Na gitari nema potrebe da letaš po vratu, svaka žica na svakom polju zvuči dobro. Složi poziciju i deri.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Pa snimi sporije pa onda naknadno ubrzaš.
|
|
|
||||
|
||||
|
Pa nije, to je jednostavno tako. Gitarske solaže se sviraju mahom u pozicijama. Na primu nitko neće svirati na 14. polju na 4. žici, na gitari možeš, i to treba iskoristiti.
|
||||
|
||||
|
cek, ti bi da tebi to netko odsvira na gitari?
|
||||
|
||||
|
moze se odsvirat, samo treba vjezba
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma ne mislio sam na tamburi al sad kad poceo sprovodit pjesmu iz mozga u zvuk sam uvidio da nezelim realno nikoga opterecivat s tim jer sam to napravio po nekoj svojoj logici (koju ni sam neshvacam) i djabe da se zivcira neko dok neshvati kak to sve ide a uspio sam je i savladat kako tako pa cu je naljepit na home recording kad bude gotovo...
....u svakom slucaju hvala na savjetu (kad sam poceo gitaristicki a ne tamburaski isprobavat onda se nesto tek pomaklo na bolje) a i ostalima
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Quote:
E ja sad više ništ' ne kužim... ![]() Quote:
|
|||
|
|||
|
stvar je u tome da se to na prim svira letanjem po obično prve dvije žice. gitari je to drugačije.napraviš skalu kroz dvije oktave samo tako... mislim da to pokušavaš reći??
|
||||
|
||||
|
Taj dio nam je jasan, ono što nije jasno je da li bugarchina to želi odsvirati na primu ili gitari, sam ili da mu netko drugi odsvira, zna odsvirati ili ne zna?
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
http://www.youtube.com/watch?v=hd4cwMITGpk
Bi li netko mogao postati prstored za ovaj prelaz od 7. sekunde kad se pjesma svira iz d mola, hvala? |
![]() |
|
|