![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Pukla mi je ta plastika po sredini i više se ne može navijati žica.
Dal ko zna ima li gdje u Zagrebu ovakav tip plastike da ne moram bezuspješno tražiti po dućanima. Može čak i nekaj slično ali da ide na ovaj vijak. ps znam da mogu sa kombinirkama ali to nije trajno rješenje. tx unapred
|
|||
|
|||
|
imaš takve plastike kod vladimira proskurnjaka u varaždinu
|
|
|
||||
|
||||
|
pokušaj da oblikuješ epoxy dugme (po modelu starog) navuci na osovinicu, nek se suši preko noći - da vidimo oćel moći da izdrži!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
ako dugme nije razletilo u komade dođi k meni sa njime pa ću ti ga ja zalijepiti, a ako je onda svrati kod yotke-a u zvonimirovoj pa si kupi jer on ima dugmad samo nisu istog oblika(malo su veća) a ako nećeš znati smontirati dođi do mene pa ću ti je ja namontirati |
|
|
||||
|
||||
|
@ivan-vu
Varaždin mi trenutno predaleko @tamish Nesreća me snašla pa nemam doma ni epoxy, nikad ga nisam ni imao, i ti to dobro znaš, Bobo ![]() @majtor tolj Dugme se nije razletilo. Pukotina je po sredini dugmeta. Budem se zaletil do Zvonimirove i kupil jedno dugme. Montiram gore tako da zagrijem upaljačem metalni dio i nataknem dugme? ili ljepilo neko? Prvi put imam ovakav "kvar", pa sam onda pun pitanja .
|
||||
|
||||
|
meni je na kudliku pukla ta plastikica... otisao sam kod majstora tatica, te mi zamjenio taj dio... on nije nista lijepio... samo je cekicem malu kucnio da sjedne u leziste.. i to je to...
|
|
|
|||
|
|||
|
Meni je Bregar (Draganić) zagrijavao metalni dio čivije.
|
||||
|
||||
|
Hvala svima koji su se javili i udjelili savjete. Brač je popravljen.
Plastično digme je kupljeno u Yotke dućanu, 2kom 7kn. A sad kratki tutorial popravka. 1. Zagrijati metalni dio (čiviju) 2. Staviti dugme na metalni dio i gurati. 3. Ukoliko osjetite da plastikica nije dobro sjela, a neda se više nabiti, skinuti ju dolje, malo duže zagrijavati metalni dio i muški gurnuti. 4. Ukoliko opet osjetite da plastikica nije dobro sjela, a neda se više nabiti, skinuti ju opet dolje, još malo duže zagrijavati metalni dio i sad fakat je muški nabiti. 5. Sad kad je super sjela, malo pričekat da se ohladi čivija i stvrdne plastika. 6. Naštimat žice. 7. Svirat Korake 3 i 4 probajte preskočit . pozzSlika
|
|||
|
|||
|
@majtor tolj
Dugme se nije razletilo. Pukotina je po sredini dugmeta. Budem se zaletil do Zvonimirove i kupil jedno dugme. Montiram gore tako da zagrijem upaljačem metalni dio i nataknem dugme? ili ljepilo neko? Prvi put imam ovakav "kvar", pa sam onda pun pitanja .[/quote]eh nisam čitao prije jer sam bio skroz zaboravio...šta ćeš sinko, staračka skleroza ![]() da dobro su ti dali savjet ali ne grijati upaljačem ili nekim drugačijim izravnim plamenom nego uzeti jaču lemilicu pa držati na štiftu i onda kada se dobro zagrije nabiti...jer se tako ne ošteti lak na glavi tambure a bilo kakav plamen ili prevrući fen mogu ga spržiti pa imate fleku. a drugo ako ti nije otišlo u komadićke moga si se zaletiti do mene jer imam specijalno ljepilo koje slijepi i plastiku i učvrsti ga opet na čiviju, a imao sam možda i originalnih sa starih mašinica(to su proskurnjakove koliko vidim)pa sam ti mogao staviti da nemaš takvo šarenilo..a i te yotkeove sam ti mogao obrusiti da napravimo krug iz njih....al dobro, htio si biti sam svoj majstor pa sad kako ti ja tako ti je ![]() ![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Majstore bi ja došel, ali obzirom da sam prometalom u Zagrebu ograničen na bicikl
i javni prijevoz odlučil sam se za ovu vrstu popravka. Još uvijek učim svirati doma i ne pokazujem se bijelom svijetu sa tamburom pa budem taj nedostatak preživil .A Sesvete su mi daleko ko plavo more .Upaljačem sam grijao samo vrh čivije sa malim plamenom tako da je lak ostal u prvotnom stanju. Nadam se ozbiljnijem kvaru tambure, pa da onda moram stvarno doći .pozz i Hvala.
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]() ![]() ![]() p.s. al evo ipak se mogu pohvaliti da ove godine već par berdi izašlo iz radione a evo uskoro izlaze i nove tako da barem za berdaše ima materijala za probu... ![]() ![]()
gdje god dodjem trijezan...uvjek odem pijan a gdje god dodjem pijan...vracam se jos pijaniji ![]() pitase me jednom dok sam odlazio iz birtije i pospremo prazne flase pive u djepove kaputa pa krenuo kuci ej ti, kuces s tim praznim flasama?! a ja cu ti na to......hick, ma pusti me, nosim mami kuci za paradajiz ![]() ![]()
|
![]() |
|
|