![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Slažem glazbu (iz kompa) za jedne male svatove gdje neće biti žive glazbe.
Malo sam zapela jer sam na knap s vremenom pa bih molila pomoć od tamburaša koji sviraju po svatovima - nabacite koje se pjesme najčešće tamburaju kad mladenac dolazi po mladu? Unaprijed hvala!
|
|
|
||||
|
||||
|
Otvor ženo kapiju (
), Kraljica u bijelom, Odvest ću te na vjenčanje, Kiša pada (Gazde)... nastavite niz...
|
||||
|
||||
|
kad te vidim na sokaku ; ???starogradska???
vecernja zvona oko crno milovanje moje (he he he) kod mladozenje > ja se zenim ; patria > zbogom moji dani momacki ; berde band
Last edited by dROGAR; 23-01-2008 at 22:13. |
|
|
|||
|
|||
|
svekrva (111)...
sijem žito na malenom brijegu |
|
|
||||
|
||||
|
Moze bilo sta. Samo da nije lose. Brzo i veselije. A dok dolaze kumovi i drugi onda bećarac
|
|||
|
|||
|
Svaka čast
Već se lakše diše... Imam vremena do petka pa tko se sjeti još koje...super! |
|
|
||||
|
||||
|
Naravno, uvijek se pitaju i sami mladenci ako imaju kakvu posebnu želju (muzičku
) što bi htjeli da se svira u tim nekim strateškim momentima. Mi smo npr. za jedno vjenčanje naučili "Pred tvojim vratima" (verziju od Olivera) za mladu, a za izlazak iz crkve "Hvala ti moj dobri anđele" (znate to je bio onaj neki band aid za dobrotvorne svrhe). Nikad poslije nismo nijednom odsvirali nijednu od te dvije pjesme. ![]() Tak da, Snašo, pitaj mladence imaju li neku posebnu želju...
|
||||
|
||||
|
A ima dosta svakakvih zelja. Al sad gledajte ovo. Nemojte da se neko naljuti il nesta, al kad negdje u Slavoniji vidim da za svadbu svira el. glazba...(no comment). Znam da je to po njihovoj zelji i da je to njihova svadba al daj ajde. To snašo nema veze s vama. Mislim na bubnjeve, gitare i to.
|
|||
|
|||
|
nas su jedanput tražili "izađi mala" (neki narodnjak - nismo znali)
od nestandardnih i zvijezdu od tonya cetinskog koju smo skidali dok su bili u crkvi (nije još bilo plaćeno pa smo morali )...
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja sam za vinkovacke u 5 ujutro sa tamburom sam.(sorry sta nema veze sa svadbom) Nakupilo se ljudi i sad ono lagane stvari. I dode mi tip i kaze da mu sviramnesta od mate bulica. Neznam jel se salio il...al nije bilo smjesno
|
|||
|
|||
|
Ma bili su neko veče kod nas i cijelo veče su si skidali pjesme koje žele u svatovima za ples, ovo s tamburicama nismo stigli pa su izbor prepustili meni. Njima je svejedno, glavno da su tamburice i da je prikladno za tu prigodu.
Svoje pjesme su si složili za poslije - prvi ples i slično. Ma već je i ovo dobro, imam već jedan dio pjesama složen, sad ste me vi još malo podsjetili koje pjesme još trebam potražiti - pa lagano pržiona - kazić na trijem i nek se tambura... Istina, ljepše je slušati živu glazbu i još pri tom gledati mlađahne tamburaše, al Bože moj, šta se može... |
|
|
||||
|
||||
|
A di je svadba. Mozda ima neki kud u blizini...
|
|||
|
|||
|
Kako ne bi bilo kud-a, naravno da ima... Ima i par fenomenalnih tamburaških bendova na našem području, al dečki su traženi i popularni pa si mogu i priuštiti tarifu (koja je po meni OK - ak je možeš platiti).
A svatovi samo starci, braća, sestre i kumovi, da su imali love za živu glazbu i slično - imali bi i veće svatove. |
|
|
||||
|
||||
|
Čekate mladu, ti držiš kazetofon na ramenu, nove baterije a taman krene: Izađi mala, izađi mala...........
|
||||
|
||||
|
Quote:
ima kudova, al ne znam koji od tih kudova bi ti mogo nest odsvirat, jednostavno nema tko (mislim na kudove) a od tamburasa imas samo segrte iz kutine i zoru iz popovace (i beglajt koji je u stanju mirovanja (citaj umiranja), al i nije u klasi sa segrtima i zorom) tamburasi uzorni vise ne djeluju pies trazeni i popularni??? nemaju konkurencije, pa drze monopol, segrti kutinu i okolicu,a zora popovacu i okolicu inace super sviraju, primas iz zore, aaaaa joooooj, mrak sta covjek radi znam da su sitni sati iz novske, e oni su trazeni i popularni
Last edited by dROGAR; 23-01-2008 at 22:04. Razlog: sJETIH sE |
|
|
||||
|
||||
|
Evo par prigodnih.
Dečki z bregov - Tako si divna u bijelom [censored by Vedran] Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje ljuuuuuuuuuubavi moja [censored by Vedran]
Last edited by Vedran; 21-08-2008 at 17:34. |
|
|
||||
|
||||
|
ja najvolem onu:
moj dom nekt tvoj bude za cijelu vječnost nosiš u očima sreću...
|
||||
|
||||
|
Ostavljam majku ostavljam oca oci pune suza ko jutarnja rosa......
|
|
|
||||
|
||||
|
višnja se od grane otkide
kćerka se od majke rastaje...
|
|||
|