![]() |
|
|
|||
|
|||
|
do sada nisam nigdje sreo ovu temu...!pa da ih malo prokomentiramo!!!
|
|||
|
|||
|
npr.: Damir Butković (Budo), Marko Benić, Novosel, Krruno Dražić,itd...
Evo noći,evo dobra moga! Evo zore dušmanice moje! Last edited by Svitac; 21-01-2008 at 07:27. Razlog: ispravak teksta |
|
|
|||
|
|||
|
Franjo Slavko Batorek
|
|
|
||||
|
||||
|
Sinisa Leopold
|
|
|
||||
|
||||
|
Mario Pleše....e kad bi neko od njih bio na forumu
![]()
|
||||
|
||||
|
da, molim?
![]() željko bradić mihael ferić duško topić su značajni onaj pleše radi više po folklornim ansamblima. kudovski čovjek... nešto kao nikola novosel
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 21-01-2008 at 01:16. |
|
|
||||
|
||||
|
Danko Mazut
|
|||
|
|||
|
Adam Pavić
![]() I zaboravih spomenuti sada novopećenog učitelja kojeg je moj kud angažirao... Ivan Hajduković Iz "Srca Slavonije" Koji je u mlađim danima svirao kod nas....
"Prim je samo instrumenat. Zvuk nosi čovek u sebi, u prstima..." by JANIKA BALAŽ Last edited by _maestro_; 21-01-2008 at 11:09. |
|
|
||||
|
||||
|
da, svakako danko mazut.
posebno su mi dragi ti ljudi koji rade s djecom, koji počinju od ničega... interesantno mi je da kod svih "učitelja" kako stoji u naslovu postoji nekakva podjela, na prvi pogled slabije vidljiva. svaki od tih ljudi je nekako skloniji, da ne kažem specijaliziran za rad s tamburašima u određenoj fazi njihovog razvoja. neki kao mazut rade s potpunim početnicima, neki se s takvima teže snalaze, a bolje rezultate imaju sa sviračima koji već znaju držati instrument i trzati. neki treći su potpuno funkcionalni tek s profesionalcima. za one koji ne znaju, danko mazut je iz markuševca, gdje je radio u osnovnoj školi kao nastavnik glazbenog i oduvijek je učio djecu svirati tambure. kad imaju takvog čovjeka, onda nije čudno da je u markuševcu oduvijek bilo vrhunskih tamburaša. nažalost, u zagrebu ljudi kao danko su rijetka pojava. pada mi na pamet dražen varga, čovjek također kvalitetan i iskusan koji ima kvalifikacije i rezultate. (za raditi s tako malom djecom ipak je potrebno biti i školovani pedagog, nastvnik) ima još jedan, zoran lušić se zove koji se na žalost više ne bavi tamburašima početnicima. ali danas svira podosta dobrih i kvalitetnih tamburaša kojima je zoran prvi puta stavio tamburu u ruke. takvi ljudi su važni, od njih najviše u samom početku zavisi hoće li dijete zavoljeti tamburu ili će mu se taj instrument zamjeriti.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Vjerujem da ima još puno ljudi koji uče djecu svirati tambure, ali njih spominjem jer poznajem njihov rad i mislim da su jako puno postigli na tom polju u ovom kraju. Svakako, moramo tu spomenuti i Darka Kranjčevića, koji također puno radi s djecom u Otočcu (sjetite se samo Zonzija).
|
||||
|
||||
|
Ajde, kad smo počeli s ljudima koji su nas naučili svirati i usadili u nama ljubav prema tamburi moram spomenuti i našeg dragog profesora Ivana Kresnika koji je osnivač Tamburaškog zbora "Gaj" iz Zaprešića i naučio je mnogo djece svirati (svi stariji gajevci su kod njega počeli svirati). Inače je profesor matematike i fizike i jedna je osoba koja ima tako blag i dobroćudan karakter da su to neki svirači znali iskoristiti i protiv njega te je nekad znalo biti nediscipline na probi. Ali možda baš zbog te opuštene atmosfere na probi volio sam ići na probe (i sad volim ići na probe, ali mi radno vrijeme to često ne dopušta).
|
|||
|
|||
|
evo prilog iz Glasa Slavonije od 18.siječnja.2008. o gospodinu Josipu Kolariću koji isto djecu uči svirati
image002.jpg image003.jpg |
|
|
||||
|
||||
|
Ja moram napomenut mog Najdražeg profesora Dražena Vargu !!!
|
||||
|
||||
|
Tomislav Ivanović
Domagoj Pavić Tomislav Klasan
|
||||
|
||||
|
Josip Kolarić popularno zvani mozza (moca, mocart)
Puno generacija je u osijeku uzelo tambure u ruke prvi put kod njega, i ja medu njima.Vise dobar covijek nego dobar tamburas.....s konjskim zivcima svakako
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
Covjek koji je kako je Maestro rekao radio sa mojom i jos "tonu" generacija od prvog dodira sa trzalicom i razvio u nama ono nesto sto svi gajimo prema tamburama. Imao sam cast svirati sa oba njegova sina u dva razlicita benda i mogu reci da jabuka nije pala daleko od drva, oba dva su iznimni momci. Sve u svemu strasno puno lijepih zivotnih trenutaka dugujem tom covjeku
|
||||
|
||||
|
Jeste.....
|
|
|
||||
|
||||
|
...i ono su tormini primovi kod Kolarića & snajke!
...kolko tormi danas...ugojiću se!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
![]() |
|
|