Forums  

Go Back   Forums > Tambura općenito > Tambura općenito

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 21-12-2010, 19:57
Delko's Avatar
Delko Delko je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Jun 2010
Delko je na dobrom putu 36
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by eXeR Vidi Post
naravno da ne
zašto i zašto naravno?
Reply With Quote
Staro 21-12-2010, 20:03
eXeR's Avatar
eXeR eXeR je odsutan trenutno
Opaki diskutant

Registriran: Feb 2006
eXeR će postati slavan vrlo brzo 55
Uobičajeno

pa zasto bi??? tj sve zavisi.....ako mi je lakse nekad na drugu neki ton, onda to uradim....
Staro 21-12-2010, 20:10
Delko's Avatar
Mlađi diskutant

Uobičajeno

nije li brže svirati na prvoj žici?
Reply With Quote
Staro 21-12-2010, 20:16
eXeR's Avatar
Opaki diskutant

Uobičajeno

hahaha...pa jaooo.zavisi na sta mislis? nisam shvatio pitanje....sta ako moras ici na drugu? trecu? kako ces isto odsvirat na prvoj??? ja pokusavam svirati sto vise na istoj zici.tj prvoj..recimo ostale zice koristim do 5.polja..a prvu sto vise.... znaci ne radim pozicije..recimo da sviram gore u a duru nest, i sad recimo A ne sviram na 2 neg prvoj... ocu reci da pokusavam sto vise na 1 zici..ali ako ima previse skakanja, i ako je lakse neki tona drugoj, onda to odsviram na 2
Staro 21-12-2010, 22:13
Delko's Avatar
Mlađi diskutant

Uobičajeno

da da, to sam mislio, naravno da ideš na sljedeću žicu kad moraš, hvala

koliko je to stvarno brže tako? koliko znam tako je svirao i Janika, Majić i svira Homoky, Tuca Nikolić i sl.

Last edited by Delko; 21-12-2010 at 22:15.
Reply With Quote
Staro 21-12-2010, 23:15
eXeR's Avatar
Opaki diskutant

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Delko Vidi Post
da da, to sam mislio, naravno da ideš na sljedeću žicu kad moraš, hvala

koliko je to stvarno brže tako? koliko znam tako je svirao i Janika, Majić i svira Homoky, Tuca Nikolić i sl.
pa kako ti je lakse..ak ti je lakse, tako sviras i to je to...
Staro 22-12-2010, 14:43
tiishaa's Avatar
tiishaa tiishaa je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Mar 2010
tiishaa je na dobrom putu 10
Uobičajeno

i mene je isto pitanje mučilo, sumnjam da je brže svirati na jednoj žici, bar meni nije, al mislim da zbog zvučnih karakteristika bolja opcija je po prvoj ako se može. Gledajući tamburaše ubacuju ostale žice ako visina tona to zahtjeva ili kad ubacuju neke brze prijelaze prohode i slične stvar. Lakše mi je odsvirati 6, 7 tonova na 2 žice nego na jednoj, ako je nekom lakše na jednoj, volio bih znati kako
Reply With Quote
Staro 22-12-2010, 14:59
Marko8's Avatar
Marko8 Marko8 je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Nov 2008
Marko8 je na dobrom putu 13
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by tiishaa Vidi Post
i mene je isto pitanje mučilo, sumnjam da je brže svirati na jednoj žici, bar meni nije, al mislim da zbog zvučnih karakteristika bolja opcija je po prvoj ako se može. Gledajući tamburaše ubacuju ostale žice ako visina tona to zahtjeva ili kad ubacuju neke brze prijelaze prohode i slične stvar. Lakše mi je odsvirati 6, 7 tonova na 2 žice nego na jednoj, ako je nekom lakše na jednoj, volio bih znati kako
pa trebalo bi zavisiti i od desne ruke, jer je recimo lakše trzati samo po jednoj žici nego praviti prjelaz na drugu, a i zavisi od kako koje pjesme, a i osobina ''umjetnika'', ja recimo nisam nikad volio tu prvu žicu hehehe
Reply With Quote
Staro 23-01-2011, 21:51
Primas32's Avatar
Primas32 Primas32 je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Jan 2011
Primas32 je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Ja koristim žice majstora Andrije iz Županje, i Edele iz Vinkovaca, i uvjek kad mjenjam stavljam dvije nove u seriji. Zato sto ako stavim jednu, onda ju je problem uštimat itd.A kad jedna pukne spremim ju, pukne sljedeća stavim staru i to je to
Reply With Quote
Reply

Pravila Postanja