![]() |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
pa zasto bi??? tj sve zavisi.....ako mi je lakse nekad na drugu neki ton, onda to uradim....
|
||||
|
||||
|
nije li brže svirati na prvoj žici?
|
|
|
||||
|
||||
|
hahaha...pa jaooo.zavisi na sta mislis? nisam shvatio pitanje....sta ako moras ici na drugu? trecu? kako ces isto odsvirat na prvoj??? ja pokusavam svirati sto vise na istoj zici.tj prvoj..recimo ostale zice koristim do 5.polja..a prvu sto vise.... znaci ne radim pozicije..recimo da sviram gore u a duru nest, i sad recimo A ne sviram na 2 neg prvoj... ocu reci da pokusavam sto vise na 1 zici..ali ako ima previse skakanja, i ako je lakse neki tona drugoj, onda to odsviram na 2
|
||||
|
||||
|
da da, to sam mislio, naravno da ideš na sljedeću žicu kad moraš, hvala
koliko je to stvarno brže tako? koliko znam tako je svirao i Janika, Majić i svira Homoky, Tuca Nikolić i sl. Last edited by Delko; 21-12-2010 at 22:15. |
|
|
||||
|
||||
|
pa kako ti je lakse..ak ti je lakse, tako sviras i to je to...
|
||||
|
||||
|
i mene je isto pitanje mučilo, sumnjam da je brže svirati na jednoj žici, bar meni nije, al mislim da zbog zvučnih karakteristika bolja opcija je po prvoj ako se može. Gledajući tamburaše ubacuju ostale žice ako visina tona to zahtjeva ili kad ubacuju neke brze prijelaze prohode i slične stvar. Lakše mi je odsvirati 6, 7 tonova na 2 žice nego na jednoj, ako je nekom lakše na jednoj, volio bih znati kako
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja koristim žice majstora Andrije iz Županje, i Edele iz Vinkovaca, i uvjek kad mjenjam stavljam dvije nove u seriji. Zato sto ako stavim jednu, onda ju je problem uštimat itd.A kad jedna pukne spremim ju, pukne sljedeća stavim staru i to je to
|
![]() |
|
|