![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
ajd bitno je da se svira,s ljudima se da dogovorit,valjda znaju zasto se zene
|
|
|
||||
|
||||
|
u zadnje vrijeme me ženske zovu da im budem čajo, čauš, kapetan ili kako got neko tu osobu u bilo kojem kraju domovine zvao mogu vam reć puno mi više to štima (odma provjerim kakve su djeveruše) hehehheh
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Bit ćeš ti striper ako kojim slučajem zabasaš u brodski kraj svirat svatove
![]() http://hr.wikipedia.org/wiki/Čajo
ˇıɔou od oǝʌoɹd ɯɐs ǝuɐp ǝɾןoqɾɐu ǝɾoʌs Last edited by tamburix; 15-09-2010 at 13:42. Razlog: falilo mi jedno "č" :) |
|
|
||||
|
||||
|
Aha, starešina, pa tak recite...
![]() I u ovom članku na wikipediji piše i notorna glupost, da se u nekim dijelovima taj čajo naziva i barjaktar... To je fakat miješanje krušaka i jabuka, jer se dobro zna kaj radi barjaktar (maše zastavom i pije, ne mora niš pametno reć, za razliku od starešine koji je MC - master of ceremonies). A i zanima me etimologija tog "čaje", pošto znam da to na romskom znači "djevojka"... Jel' to neki turcizam, hungarizam? Nekak mi ne zvuči slavenski...
|
||||
|
||||
|
Kad smo već kod stripera, ja sam se strg'o od smijeha kad nam je uletila murija na djevojačku, a frend za policajca veli meni (potiho) - "Evo, stig'o striper...", mor'o sam se maknut sa strane jer sumnjam da bi strogi organ reda gledao blagonaklono na to da mu se pripiti tamburaš smije u facu...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Čajo je u nekim krajevima "čauš". To se čini kao skraćeno od "alajčauš", a alajčauš je neki vođa, ili kapetan ili sl. Dakle, najvjerojatnije turcizam.
Nije baš moj fah, al rekao bih da je tako nekako. Ne paše nam u temu, čaju ne moš mrzit na svirci, pravi čajo mora bit dobar sa svircima
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Dokaz teorije o globalnom zatopljenju...
|
||||
|
||||
|
Quote:
Rekao bih da se tu radi o globalnom zatupljenju.
|
||||
|
||||
|
Kako gdje, u kraju od kud su moji bi za njeg rekli starešina, s naglaskom na ŠI, a ne znam di, al' negdi se veli i "čača domači".
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 16-09-2010 at 08:56. Razlog: č i ć ;) |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Taj se uzraz koristi pretežno u kraju poznatijem kao "Vražji trokut" (područje između Save, Krapine i Sutle)... ![]()
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
tamiše, pa ovo je klasićno maltretiranje jednog obijesnog siledžije. ili kako se to danas veli: mobbing.
Last edited by _maestro_; 01-10-2010 at 12:46. |
|
|
||||
|
||||
|
...nigde nije tako dobro iliustrovano ko na ovom filmu, a majstorski su odglumeli i siledžija i mučenici tezgaroši...pok.Sonja Savić glumi a glas joj u pesmama pozajmljivala Bebi Dol...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
joj kolko bi dao para da moghu neskim svirati...ja zivim u austriji ali sviram vinkovackim stilom....cisto i harmoniski,,,
tolko imam volje i sluha...ali nazalost jbg probada mi zivot.... ![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
u boga ti, imamo i novi stil..ja sviram prljavo i melodijski, sumnjam da bi si pasali..
|