![]() |
|
|
|||
|
|||
|
koji instrument sviraš ? i koji štim? i e mail ostavi. imam par skripti sa teorijom tambure.bit će ti vjerujem lakše s tim
|
|
|
||||
|
||||
|
?? nisam skuzio... pa ako su 16tinke, bez ikakvih pauza, onda ides stalno gore dole, bez obzira dal si na 1 zici ili ides s zice na zicu..malo je teze s zice na zicu,al jbg.. moras ic gore dole, jer je to pravilno trzanje, i nikako drukcije..ako ides 2 puta prema dole, odmah to nije to, i to se cuje u vecinu slucajeva....a ako imas neku pauzu, recimo imas 16tinke,i ides gore dole gore dole, gore, i sad ako imas 16tinsku pauzu, i poslije nje opet 16tinku, onda nju sviras opet prema gore..posto je na prema dole bila paauza..ugl..nemas tu puno sta..to kad ti udje jednom, neces grijesiti..
|
|||
|
|||
|
Exer ti želi reći ovo. Za primjer prvi stih pjesme "Prošle su mnoge ljubavi" dionica prim/basprim 2. Iako je riječ o 16tinkama prve dobe nemaš ali kao da je sviraš prema dolje (zamisli tako) a dalje onda ide "gore,dolje,gore" Daj e mail pa ću ti poslati neke početničke teorije i slično..
prosle.jpg
S pjesmom tugujem, s pjesmom drugujem pjesmi ljubav život dugujem. Last edited by jkriza16; 08-06-2010 at 22:27. |
|
|
||||
|
||||
|
Hvala momci! Dali ste odgovor na pitanje. Email tiishaa@hotmail.com pa ako imate neke zanimljive literature šibnite, bit će mi od pomoći.
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Bok, Ivanchica!
A di se nalaziš, u kojem gradu? Jer skoro svaki grad (bar u kontinentalnoj Hrvatskoj, a i neki u primorskoj) imaju i neki KUD ili tamburaški orkestar pa se možeš tamo raspitati? Nisi napisala kol'ko godina imaš, jer nekima je glupo počinjat s klincima svirat tamburu, ali ako je volja i želja dovoljno jaka ni to nije problem. A i pošto si rekla da poznaš puno tamburaša, ako netko ima dovoljno znanja mogao bi ti (taj netko) pokazati i naučiti te svirati... Ne znam to su neke moje ideje. Tu preko foruma možeš dobiti neke savjete, ali sve to je puno učinkovitije kad ti netko uživo pokaže. EDIT: Sad sam vidl u tvom profilu da si iz Koprivnice, znam da tamo djeluje Tamburaški orkestar KUD-a "Podravka" pa se možeš tamo raspitati...
|
|||
|
|||
|
zanima me tko pravi zelene trzalice, nebi reko da je materijal plastika,ali nesto slicno je...Stvarno su super i ne trose se puno, cijena je malo veca koliko sam cuo ... al me zanima od kud je majstor i makar broj telefona ili tako nest.... hvala unaprijed...
|
|
|
||||
|
||||
|
Zrno, forumaš Stari cucek radi te trzalice, evo link na post -> http://www.forum.tambura.com.hr/show...&postcount=107
|
|||
|
|||
|
hvaala Vam... Dalje do Starog cucka cu sam....
![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
molio bih ako bi mi netko mogao reći jesam li pogodio tonove pjesme goro goro visoka si (http://www.youtube.com/watch?v=w_Y2oaRuF2c) skidao sam po sluhu i znam da to ne valja ritmički ni ništa
al to mi nije ni bitno, znam to odsvirat na dangubici, samo su mi bitni tonovi
|
|
|
||||
|
||||
|
ne bas precizno..ali moze proc
|
||||
|
||||
|
jel bi trebali negdje neki polutonovi ili tako nešto?
|
|
|
||||
|
||||
|
da
|
|||
|
|||
|
ja sam krenio svirat tamburu onako iz fore,da vidim kako je to...nakon 5mj kupio sam si primu.Poceo sam ucit pjesme i dobro mi je krenilo...Evo sad sviram u KUD-u i kupit cu si basprim a sviram vec 2god...
|
|
|
|||
|
|||
|
...pozdrav svim clanovima foruma,svim tamburasima i becarima dobre volje. imam nekoliko pitanja na koja bi mi mogli dati odgovor. ovako u ovom mojem jadnom kraju jako je malo tamburaša i malo ljudi se bavi tamburanjem i tamburaškom glazbom,tamburu mi dali u ruke ima vec 10 godina...basprim koji i dan danas sviram,sve sto "znam" naucio sam se sam sto se tice tehnike,vjezbe si sam slazem iz glave...note neznam citat i sviram po sluhu...jako rijetko se kad imam prlike prikljucim nekom bendu pa malo sviram vani. kod kuce svaki dan minimalno 3 sata sviram... dosao sam do određenog nivoa i osjecam da ne napredujem al mi je to sve isto a nemam nigdje nikoga tko bi mi pokazao vise i sto se tice tehnike i nota...pa eto kako i gdje bih mogao naci pomoc da napredujem...imam veliku volju i zelju da jednog dana zasviram sa nekom pravom tamburaskom bandom. Hvala svima na pomoci zivili!
|
|
|
|||
|
|||
|
Pa napiši ljudima gdje je Turanovac daj svoj kontakt i neko če ti se javiti !
Sretno !! p.s ja stvarno nemam pojma gdje je Turanovac a nema gdje nisam bio ??
|
|||
|
|||
|
Fala Vedrane sad znam .
Hehehehe!!
|
||||
|
||||
|
koja je svrha osam žica na primu? tj da je svaka dupla, jel to samo da se jače čuje ili je neki drugi razlog?
|
![]() |
|
|