![]() |
|
|
|||
|
|||
|
a miso bas si zajeban igrac
|
|
|
||||
|
||||
|
i meni je poznata ova crvena kožica
|
|
|
|||
|
|||
|
di si prijatelju sta se radi
stigao mi onaj mail ali nisam mogao da otvorim slike pozdrav ps: posalji ponovo ako te nemrzi ili stavi ovde |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Last edited by georges; 13-05-2010 at 18:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Ajmo dečki, nemojte se sad zezati! O ovim tamburama na slici iznad se radi, jel zna netko koji majstor je u pitanju?!? Možda nije isti na obje, ali bar nek se sazna koji je majstor za jednu od ove dvije tambure... Bilo tko?!?!
![]() Malo motivacije: Sretnom znalcu piva&ćevapi!
|
|||
|
|||
|
Torma 100%!
Po čemu je majstor Torma?
|
|||
|
|||
|
Sto se tice ove kontre ja ti mogu nesto reci o njoj.Prvo; to je E- basprim koji sam ja kupio od Palike Janikinog sina.Inace Palika je i svirao taj E basprim kao kontru u orkestru.Taj E- basprim je sigurno Tormin,jer je imao etiketu na ledjima(gde se obicno stavlja) u dosta losem stanju(bila je u fragmentima) i jako ju je tesko bilo sacuvati obzirom da sam ledja morao patosati ti fragmenti su ostali izmedju patosa i ledja a takodje sam produzio menzuru t.j.vrat da bi od tog E-basprima napravio kontru koju sam svirao neko vreme i prodao je. Bila je i drugacije obojena.Kada je kontra bila otvorena kompletna konfiguracija gredica ,panjeva, unutrasnjih rubova i oblika istih, je sa sigurnoscu ukazivala na to da je to rad majstora Torme Jovana.Stavljam sliku kada je bila kod mene.Posle toga prosla je jo kroz ruke nekih drugih majstora i sviraca...pozdrav
Last edited by zoran.simic.kontra; 18-06-2010 at 17:23. |
|
|
||||
|
||||
|
ispravljeno...
http://www.forum.tambura.com.hr/show...&postcount=597
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
jedan moj klinac ima nešto slično
diskusijom na ovoj temi smo došli do majstora bošnjakovića pa pogledaj možda nađeš kakvu sličnost . imaju ovdje negdje slike , ali nemam trenutno vremena za potragu |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ipak,hvala na pomoci...
|
|
|
||||
|
||||
|
mislim da je to negdje na ovoj temi .
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Hvala.Ovaj prim ima slicnu glavu ali je razlicit raspored rupica i ima dodatni ukrasni venac tako da nisam siguran da je isti majstor u pitanju.
|
|
|
||||
|
||||
|
Izvinavam se sto se javljam se sa vecim zakasnjenjem kao odgovor na 566 post u ovoj temi (kreator Bando). Ovako je izgledao Bandov basprim krajem 2008 godine. Last edited by Zimma; 27-01-2013 at 14:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Hvala na slikama! Jel ono Mandićeva naljepnica?
I taj basprim nije kod mene nego kod lege, samo sam mu pomogao oko potrage i kupovanja basprima... Vlasnik je inače kara s foruma, nije baš najaktivniji...
Al ja još nisam našo šta mi duša traži jednu ružu iz mladosti rane ta se ruža mojom zvala, ta je ruža za me cvala a ja je ubro pa je bacio Last edited by bando; 18-05-2010 at 20:32. |
|
|
||||
|
||||
|
Zarić???
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Pa ja nemam pojma,zaista.Imam basprim Zaric i znam kako da ga prepoznam mada ima etiketu i pecat na panju pa je lakse,naravno,a za prim sam totalni laik iako sam nesto malo naucio citajuci postove i gledajuci slike ovde na forumu.Prim jos uvek nisam kupio ali cu to,verovatno, uraditi pa bih voleo da znam ko je majstor(ponavljam se
...to sam vec napisao). |
![]() |
|
|