![]() |
|
|
|||
|
|||
|
molio bih da mi netko posalje note za pjesmu Duša Bećarska od Slvaonskih lola za brac 1 ili 2 .
moj email: denis.kurtagic@gmail.com hvala |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav !
Molim vas pomozite mi.Sa nekoliko svojih prijatelja sam osnovao tamburaski sastav,ali nemamo nota da sviramo.Pa bi molio da mi posaljete bilo koje pjesme i bilo koliko njih(moze uglavnom neke narodne vesele,škoro...) za prim,bas,kontru,brac 1,2 i 3 i celo ne e-mail mkkramer21@gmail.com Hvala unaprjed |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
jel dosta?
|
|||
|
|||
|
jel imaš možda za 8.brač šta?
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() http://www.serbus.hr/hrv/page_1162281632500.html
|
|||
|
|||
|
Da, Serbus ima dobrih stvari, ali mozete mi vi slobodno poslati jos.Hvala na pomoci
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
pa da.. čul sam da je vratina odlična.. al nebumo se zezali više.. teško je dok počinjaš ispočetka sa sastavom
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ne vjerujem da se traži hačaturjan, jer onda ni pitanje ne bi bilo postavljeno. IMHO iliti moji' 50 centi...
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
Last edited by longee; 24-05-2010 at 18:05. Razlog: lapsus kalamari |
|
|
||||
|
||||
|
Lapsus Kalahamimamarićinićivariapšuvarivari?
![]() Inače, mogu se složiti s time da je većina tamburaškog repertoara cicibanasta, ali mi se korištenje nota inherentno više sviđa od skidanja na uho. Jedini problem je što je priroda gažerskog tamburanja takva da se uho jednostavno mora brusiti na skidanje Cicibana, Brateca Martina i tome sličnom, a izvedbe alla Serbusovih na gaži imaju smisla jedino ako svi slušaju ili nitko ne sluša. Last edited by Vedran; 24-05-2010 at 18:36. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() je je... baš buju svirali k'o serbusi. my foooooot ![]() onaj tko može takvo što "složiti", neće tražit note. i tak u krug ![]() ustvari, bmk.
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
a slažem se i s ovim o "većini tamburaškog repertoara" i cicibanistima, but jbg, gažerski repertoar je takav kakav je... svejedno, kako reče longee, oni koji trebaju note za govori se da me varaš i sve je ona meni ipak ne bi trebali (još) niti pokušavati svirati gaže. ovo cicibanisti može biti i prijedlog za ime benda. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
pa to se definitivno slažemda nebi trebali.. al možda neki nit ne pokušavaju.. nije dečko rekao dal mu treba za gaže ili za gušt
|
||||
|
||||
|
ma to ja rozgam više onako deklarativno, reda radi.
![]() kao nekakva prevencija ili puhanje na hladno... nego, cijeli problem je u tome što iskusniji tamburaši nemaju u notama ono što početnicima treba. pa zbog toga im ne mogu niti dati i tako u krug... pisali smo o tom problemu u nekoliko navrata, uvijek ista priča... meni je ovo sve deja vu. i neda mi se opet prekapati po istom. ima i onaj link na stranicu s notama kojeg sam stavljao barem 20 puta na ovakve upite. uglavnom, ako netko kome trebaju note samo poprati ovu temu od početka, već može saznati puno stvari i detalja. ovo je nova stranica s materijalom koji bi mogao biti interesantan: http://www.akordi-note.net/ sekcija s notama je ovdje, ali sve je još u izradi, nije popunjeno sadržajem: http://www.akordi-note.net/index.php...d=35&Itemid=53 evo primjer kako te note izgledaju: Last edited by _maestro_; 25-05-2010 at 11:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Baš sam na to i mislio kad sam napisao da je priroda gažerskog tamburanja takva da se jednostavno mora moći skidati na uho. Previše toga se traži, a premalo je pisanog materijala koji se da iskoristiti na gažama. Last edited by Vedran; 25-05-2010 at 12:21. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
za odsviravanje tuđih aranžmana postoje orkestri, dok mi bendovsko sviranje djeluje nekako intimnije i osobnije. dakle, traži se istaknuta osobnost svirača ili barem vođe benda, a ta osobnost najbolje se oslikava kroz način na koji bend svira, znači ono što zovemo interpretacija, ali i aranžman, bio on zapisan u notama ili u glavi izvođača. da se vratimo temi, ono što gažerskim bendovima treba nisu aranžmani, nego skice, krokiji tih aranžmana. nemaju oni niti potrebe niti vremena za detalje. primarna je kvantiteta, a ne kvaliteta. dobar primjer su note iz mog prethodnog posta: melodija, riječi, akordi... nema nikakvih dionica, oznaka, uputa... svaki svirac sam izvuče iz te skice za sebe ono što mu treba. Last edited by _maestro_; 25-05-2010 at 12:58. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
aha. ![]() zato što može. ![]() uglavnom, ne moramo se složiti, toe kul svak ima svoje stavove i to je sasvim prihvatljivo.bold: a što je bolje? bolje tebi ili bolje meni ili bolje onomu koji može? ![]() da remiziramo ( ![]() ![]() ): 1. ti si meni super. 2. at the end of the day, bmk, kako već rekoh
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ma i ti si meni. Moramo nekako skratiti dan, ne? |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
zamisli bend koji 1000-2000 naslova ima u raspisanim partiturama... ![]() idealan spoj kvalitete i kvantitete je izbor kvalitetnih ljudi u bend. kreativnih ljudi koji su u stanju puno toga riješiti sami i brzo usvojiti tuđa rješenja na zajedničkoj probi. pisanje nota, papiri s notama i slično mi nekako ne spadaju u taj đir spoja qualitete i quantitete. na taj način, partiturama, se može pokriti jedan dio programa benda, ajmo ga nazvat reprezentativni dio... izbor naslova koji se fino i kvalitetno pripremi i obradi. taj dio je svakako količinski ograničen... na nekakvo "koncertno" trajanje od max. 2 sata. više od 2 sata programa nitko ne može niti želi koncentrirano pratiti. pisati partiture za jabuke, bećarac ili kad čujem tambure mi je nekako bzvz. |
![]() |
|
|