![]() |
|
|
|||
|
|||
|
....e,..neću lijeka ni ljekare zovite mi ----??? šta?...može i prijevod te riječi, nemam tursko-bosanski riječnik pri ruci
....napokon pravi post u pravoj temi....svi ste vi bosanci ...kaže nešto kao....meimare? jel to postoji? |
|
|
||||
|
||||
|
neimari - graditelji (prvenstveno mostova)
|
|
|
|||
|
|||
|
...aaaa....N...Neimari....fala!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
dobro, jesmo se onda dogovorili s kojom pjesmom treba završavat rapsodiju?
sve je ona meni? svi stoje i plešću u ritmu.... maestro leopold okrenut publici i bodri je na dalje pljeskanje; ajmo, ajmo, ajmeee... svi, i izvođači i publika u transu: ...dobro što ja znaaaam, srce moje lažem sebi.... češnjak naravno ne svira, jer on ne zna svirati šokački... ups... nezna svirat. volio bih da je ovo samo zaebancija. al nije...
|
||||
|
||||
|
Meni bi baš bilo super kad bi na kraju zbor otpjevao "Ću se kačim" u maniri "O Fortune" iz Carmine Burane, dok orkestar u pozadini svira Drmeš za Pendereckog, a sve svirače iz orkestra koji nisu Slavonci, okovane i bačene s pozornice, bičuju dirigenti u GIMP odijelima. Naravno, publika umjesto sjemenki i sličnih grickalica žvače čvaraka i masnog kruva i gleda kako exer i njegova svita odvode Česnjaka, povezanih (da baš ne bude iskopanih) očiju, do dva noseća kamena stupa (za one kojima nije poznata priča o Samsonu, pogledajte ovdje od 13. do 16. glave) ... Itd, itd, itd...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Sad vidim da nije nijedna dobra. Mora biti neka prava Slavonska. Može npr. Dora od Žeca.
|
|
|
||||
|
||||
|
bilo koju s požege... i škorvagu za dirigenta umjesto siniše... on je ipak slavonac.
|
|||
|
|||
|
ma sve bi bilo dobro sam da češnjak ne svira ja se kladim da on nezna jedno pravo starovinsko šokačko kolce odsvirat a da se to mmože lijepo igrat eoo
![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
E, da! Zaboravio sam spomenuti da bi trebalo i razbacati slamu po Lisinskom.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
doduše, nije baš originalno... u narodnom veselju su to već isfurali... samo oni nisu imali ekipu koja s kantom, metlom i lopatom čisti za konjima. propust u organizaciji.
|
|||
|
|||
|
ej znas sta bi bilo dobro organizirat recimo tombolu ispod siceva a ono prva nagrada elevator za kukuruz,druga todora,treća reklja ,tabla slanine , kila čvaraka , gajba pive i tako redom i poslije ples srdaca ...
|
|
|
|||
|
|||
|
pa zar nisu to zagorske veselice to narodno veselje ah da jesu
|
|
|
||||
|
||||
|
ma jebeni zagorci... kradu ideje od slavonaca. pa zna se čiji su konji lipicanci...
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Publika bi mozda i bila, ali izvodjaci sigurno ne bi bili u transu. Osim ako ih atmosfera ne bi ponijela.Pretpostavljam da vecina njih svira u nekom bandu pa su na svojim gazama, u svatovima ili sl. svirkama odsvirali tu pjesmu vec sto tisuca puta samo u ovoj godini, sigurno im se dize kosa na glavi kad ju cuju
Last edited by _maestro_; 22-05-2009 at 10:00. Razlog: popravak citata |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Last edited by _maestro_; 22-05-2009 at 10:02. Razlog: dajte ljudi, pazite kad citirate... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Nisam ziher, al' čini mi se da je 2007. na Rapsodiji izvedena "Sve je ona meni"... Znam da je bila "Da te mogu pismom zvati".
I di ima neka snimka tog famoznog "Drmeša za Pendereckog" koji je toliko uzburkao duhove...
|