Forums  

Go Back   Forums > Tambura općenito > Događanja

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Staro 22-05-2009, 07:13
IvanZU IvanZU je odsutan trenutno
Opaki diskutant

Registriran: Mar 2007
IvanZU je na dobrom putu 47
Uobičajeno ?

Quote:
Originally Posted by Vedran Vidi Post
Sagradite most bez kraja,
most do moga zavičaja-a-a-a-a-a...
....e,..neću lijeka ni ljekare zovite mi ----??? šta?...može i prijevod te riječi, nemam tursko-bosanski riječnik pri ruci....napokon pravi post u pravoj temi....svi ste vi bosanci

...kaže nešto kao....meimare? jel to postoji?
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 07:23
MarkBass's Avatar
MarkBass MarkBass je odsutan trenutno
Diskutant

Registriran: Dec 2008
MarkBass je na dobrom putu 35
Uobičajeno

neimari - graditelji (prvenstveno mostova)
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 07:30
IvanZU IvanZU je odsutan trenutno
Opaki diskutant

Registriran: Mar 2007
IvanZU je na dobrom putu 47
Uobičajeno

...aaaa....N...Neimari....fala!!!
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 08:16
MINKA's Avatar
MINKA MINKA je odsutan trenutno
Član

Registriran: May 2007
MINKA je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by Romansa Vidi Post
eto čitam i čudim se ...i smješkam naravno...tko je ovdje uopće kompetentan da sudi ili ocjenjuje o svim ovim zbivanjima...tko to uopće ima pravo...mene smeta što se zove šokačka...a malo je zastupljena....nekog smeta promjena aranžmana...nekog izvođaći...nekog zvizde....nekog nešto...tko je ovdje u pravu i tko je ta osoba koja može reči....ja sam taj koji kreira i kroji ovaj program i imam pravo na to...gosp. Maritn kaže ima pravo...poštujem...ali, puno ljudi je komentiralo baš izbor skladbi , pa čak i gospođa Ivanka Boljkovac je izjavila u medijima da joj je bilo premalo Slavonskog štiha...al, kakvog je ona imena..ili ja..da komentiram...imam dojam da su neke osobe ovaj forum privatizirale...i sve što netko drugi misli, voli ili osjeća...to nikako ne valja...pa onda su lijepo trebali napisati...striktno i jasno...TKO SE MOŽE I TKO NE ...PRIJAVITI NA OVAJ FORUM...čitam razne gluposti na ozbiljnim temama, spamanja..svakakvih gluposti...i to prođe ok...neki napišu nešto simpatićno..odmah im se prijeti brisanjem..itd...NEK BUDE ŠOKAČKA RAPSODIJA...hvale vrijedan projekt...ali, ima nas puno koji djelujemo i godinama pokušavamo sačuvati tradicijsku šokačku kulturu na sve moguće naćine...ali nas nema nigdje , jer se ne zovemo Zwizde i ne studiramo u Zagrebu...i da, cijenjeni gospodine Maestro...tako si se valjda sam prozvao pošto ne znam tvoj status i tvoje umjetničke sposobnosti i dostignuća...ne daj Bože da se netko poput tebe zanima za mene...zapitala bih se...ovako mi je super....
ma nije ovo nikakav kompetentan sud, samo iznosimo svoje misli, opažanja i želje. ne treba to preozbiljno shvaćat. Ljudi koji su sudjelovali u ovom projektu, u bilo kojem vidu imaju pravo reći šta im je smetalo, a šta je bilo dobro, naravno... sve u cilju poboljšanja i napretka, jelte.
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 08:41
_maestro_'s Avatar
_maestro_ _maestro_ je odsutan trenutno
Vrlo opaki diskutant

Registriran: Oct 2006
_maestro_ zrači veličanstvenom aurom_maestro_ zrači veličanstvenom aurom 156
Uobičajeno

dobro, jesmo se onda dogovorili s kojom pjesmom treba završavat rapsodiju?

sve je ona meni? svi stoje i plešću u ritmu.... maestro leopold okrenut publici i bodri je na dalje pljeskanje; ajmo, ajmo, ajmeee... svi, i izvođači i publika u transu: ...dobro što ja znaaaam, srce moje lažem sebi....

češnjak naravno ne svira, jer on ne zna svirati šokački... ups... nezna svirat.
volio bih da je ovo samo zaebancija. al nije...
Staro 22-05-2009, 09:15
Vedran's Avatar
Vedran Vedran je odsutan trenutno
Opaki diskutant

Registriran: Feb 2008
Vedran će postati slavan vrlo brzoVedran će postati slavan vrlo brzo 141
Uobičajeno

Meni bi baš bilo super kad bi na kraju zbor otpjevao "Ću se kačim" u maniri "O Fortune" iz Carmine Burane, dok orkestar u pozadini svira Drmeš za Pendereckog, a sve svirače iz orkestra koji nisu Slavonci, okovane i bačene s pozornice, bičuju dirigenti u GIMP odijelima. Naravno, publika umjesto sjemenki i sličnih grickalica žvače čvaraka i masnog kruva i gleda kako exer i njegova svita odvode Česnjaka, povezanih (da baš ne bude iskopanih) očiju, do dva noseća kamena stupa (za one kojima nije poznata priča o Samsonu, pogledajte ovdje od 13. do 16. glave) ... Itd, itd, itd...
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:25
chalisch chalisch je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: Jan 2007
chalisch je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by _maestro_ Vidi Post

sve je ona meni? svi stoje i plešću u ritmu.... maestro leopold okrenut publici i bodri je na dalje pljeskanje; ajmo, ajmo, ajmeee... svi, i izvođači i publika u transu: ...dobro što ja znaaaam, srce moje lažem sebi....

češnjak naravno ne svira, jer on ne zna svirati šokački... ups... nezna svirat.
volio bih da je ovo samo zaebancija. al nije...
hehe maestro neznam ali nekako osječam da si pun ironije s ovom pjesmom sve je ona meni, e to nije fer...možda se varam ali tako osječam. Baš njeki dan čitam po forumu najdraže pjesme večine vamo forumaša pa 50 % napiše blabla Lenku ili Nevjero moja il Mariju to je vald tako da oni svima pokažu kako slušaju TZD ,nedo Bog da neko kaže da mu se sviđa recimo :Ledina ili baš ta sve je ona meni, e al ja mislim da je baš ta pjesma Sve je ona meni najzaslužnija u ovo novije vrijeme što tambure ima i na televiziji i svuda svuda okolo pa nevolim je ni ja brate svirat več mi je preko glave ali osječam blagi respekt prema njoj. I zar ti misliš da nebi bilo efektno odsvirati sve je ona meni, e pa ja mislim ,ne da mislim nego znam da bi to razgalilo publiku i da bi baš takav kraj bio melem za dušu....
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:26
Mlađi diskutant

Uobičajeno

Quote:
Meni bi baš bilo super kad bi na kraju zbor otpjevao "Ću se kačim" u maniri "O Fortune" iz Carmine Burane, dok orkestar u pozadini svira Drmeš za Pendereckog, a sve svirače iz orkestra koji nisu Slavonci, okovane i bačene s pozornice, bičuju dirigenti u GIMP odijelima. Naravno, publika umjesto sjemenki i sličnih grickalica žvače čvaraka i masnog kruva i gleda kako exer i njegova svita odvode Česnjaka, povezanih (da baš ne bude iskopanih) očiju, do dva noseća kamena stupa (za one kojima nije poznata priča o Samsonu, pogledajte ovdje od 13. do 16. glave) ... Itd, itd, itd...
če se kačim za najviše drvo e to bi bio pogodak al men je bolja ona s ninđa kornjačama hehe
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:37
Vedran's Avatar
Opaki diskutant

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by chalisch Vidi Post
če se kačim za najviše drvo e to bi bio pogodak al men je bolja ona s ninđa kornjačama hehe
Sad vidim da nije nijedna dobra. Mora biti neka prava Slavonska. Može npr. Dora od Žeca.
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:39
_maestro_'s Avatar
Vrlo opaki diskutant

Uobičajeno

bilo koju s požege... i škorvagu za dirigenta umjesto siniše... on je ipak slavonac.
Staro 22-05-2009, 09:46
Mlađi diskutant

Uobičajeno

ma sve bi bilo dobro sam da češnjak ne svira ja se kladim da on nezna jedno pravo starovinsko šokačko kolce odsvirat a da se to mmože lijepo igrat eoo
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:52
Vedran's Avatar
Opaki diskutant

Uobičajeno

E, da! Zaboravio sam spomenuti da bi trebalo i razbacati slamu po Lisinskom.
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:55
_maestro_'s Avatar
Vrlo opaki diskutant

Uobičajeno

Quote:
E, da! Zaboravio sam spomenuti da bi trebalo i razbacati slamu po Lisinskom.
a zapregu s 2 lipicanera dovest na pozornicu?
doduše, nije baš originalno... u narodnom veselju su to već isfurali...
samo oni nisu imali ekipu koja s kantom, metlom i lopatom čisti za konjima. propust u organizaciji.
Staro 22-05-2009, 09:56
Mlađi diskutant

Uobičajeno

ej znas sta bi bilo dobro organizirat recimo tombolu ispod siceva a ono prva nagrada elevator za kukuruz,druga todora,treća reklja ,tabla slanine , kila čvaraka , gajba pive i tako redom i poslije ples srdaca ...
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:56
Mlađi diskutant

Uobičajeno

Quote:
a zapregu s 2 lipicanera dovest na pozornicu?
doduše, nije baš originalno... u narodnom veselju su to već isfurali...
samo oni nisu imali ekipu koja s kantom, metlom i lopatom čisti za konjima. propust u organizaciji.
pa zar nisu to zagorske veselice to narodno veselje ah da jesu
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 09:57
_maestro_'s Avatar
Vrlo opaki diskutant

Uobičajeno

ma jebeni zagorci... kradu ideje od slavonaca. pa zna se čiji su konji lipicanci...
Staro 22-05-2009, 09:58
bezz's Avatar
bezz bezz je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: May 2009
bezz je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:

Bas si mogu i zamisliti taj prizor Publika bi mozda i bila, ali izvodjaci sigurno ne bi bili u transu. Osim ako ih atmosfera ne bi ponijela.
Pretpostavljam da vecina njih svira u nekom bandu pa su na svojim gazama, u svatovima ili sl. svirkama odsvirali tu pjesmu vec sto tisuca puta samo u ovoj godini, sigurno im se dize kosa na glavi kad ju cuju

Last edited by _maestro_; 22-05-2009 at 10:00. Razlog: popravak citata
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 10:00
Mlađi diskutant

Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by bezz Vidi Post
Bas si mogu i zamisliti taj prizor Publika bi mozda i bila, ali izvodjaci sigurno ne bi bili u transu. Osim ako ih atmosfera ne bi ponijela.
Pretpostavljam da vecina njih svira u nekom bandu pa su na svojim gazama, u svatovima ili sl. svirkama odsvirali tu pjesmu vec sto tisuca puta samo u ovoj godini, sigurno im se dize kosa na glavi kad ju cuju
ma slažem se u potpunosti naravno ali zbog publike se to sve i radi..

Last edited by _maestro_; 22-05-2009 at 10:02. Razlog: dajte ljudi, pazite kad citirate...
Reply With Quote
Staro 22-05-2009, 10:03
bezz's Avatar
bezz bezz je odsutan trenutno
Mlađi diskutant

Registriran: May 2009
bezz je na dobrom putu 10
Uobičajeno

Quote:
Originally Posted by vedran Vidi Post
e, da! Zaboravio sam spomenuti da bi trebalo i razbacati slamu po lisinskom.
Staro 22-05-2009, 10:39
Hrvoje's Avatar
Hrvoje Hrvoje je odsutan trenutno
Moderator

Registriran: Dec 2005
Hrvoje će postati slavan vrlo brzoHrvoje će postati slavan vrlo brzo 116
Uobičajeno

Nisam ziher, al' čini mi se da je 2007. na Rapsodiji izvedena "Sve je ona meni"... Znam da je bila "Da te mogu pismom zvati".

I di ima neka snimka tog famoznog "Drmeša za Pendereckog" koji je toliko uzburkao duhove...

Pravila Postanja