![]() |
|
|
|||
|
|||
|
E hvala prijatelju! To je ta stvar!Sad ću je ja još probati na par mjesta potražiti!Pozdrav..
|
|
|
||||
|
||||
|
Jel može netko napisat zadnje dvije kitice Te merav-a i cijelu Četr' konja debela...? Zahvaljujem...
|
|
|
||||
|
||||
|
molio bih one malo starije ( maestro ?
) ako mogu stavit text od pjesme; pastirće mlado i milo.....znam da zadnja strofa ide : ja uzmem frulu pa sviram i svoje blago dozivam sva gora ječi od frule al' moja draga ne čuje
|
||||
|
||||
|
Pastirče mlado i milo
što si se tako snuždilo? Il' ti je stado nestalo il' ti je srce klonulo? Nit' mi je stado nestalo nit' mi je srce klonulo već mi je seja umrla u crnoj zemlji počiva Ja uzmem frulu pa sviram te svoju seju dozivam Sva gora ječi od frule a moja seja ne čuje
|
||||
|
||||
|
hvala
iako ima i verzija sa "draga" umjesto seja ali to je to
|
||||
|
||||
|
kak se zove on pjesma od Bogdana: "pred zoru, pijem na viru, opet ljubim curu garavu" ?
hvala
|
||||
|
||||
|
ančice plavčice(bančice)
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
|||
|
|||
|
zna li tko cjelokupni tekst pjesme "oj djevojko dunjo zuta sto si tako zabrinuta,zabrinuta zamisljena jer sam sinoc isprosena"tu kiticu sam upamtio s narodnog radia ne znam tocno u cijoj izvedbi!?
|
|
|
||||
|
||||
|
Laži, laži dušo
Laži, laži dušo Laži, laži svima Samo nemoj meni Tri bolesti imam. Prva bolest, dušo Moje teške rane Vino i gitare I tambure stare. Druga bolest, rano U meni je stalno Što ne spavam noću Sve i kada hoću. Treća bolest, tugo Ubija me dugo To što volim tebe Više nego sebe. *** Begini ***
|
||||
|
||||
|
Lazi lazi vere
Lazi lazi vere Lazi koj ke lazes Samo mene vere Nemoj da me lazes Jas si imam vere Lele jas si imam Jas si imam vere Do tri bolesti Prva boles vere Lele prva bolest Prva bolest vere Strumicki kafani Vtora bolest vere Lele vtora bolest Vtora bolest lele Tugina ke odam Treta boles vere Lele treta bolest Treta bolest vere Izgorev za tebe ...mnogo slično s prethodnim tekstom...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Jel' to prepjev od "Laži, laži, vere"?
Lazi lazi vere Lazi koj ke lazes Samo mene vere Nemoj da me lazes Jas si imam vere Lele jas si imam Jas si imam vere Do tri bolesti Prva bolest vere Lele prva bolest Prva bolest vere Strumicki kafani Vtora bolest vere Lele vtora bolest Vtora bolest lele Tugina ke odam Treta bolest vere Lele treta bolest Treta bolest vere Izgorev za tebe EDIT: E, jesi me preduhitrio, Tamish... Ma prepjev je ziher...
|
||||
|
||||
|
Hrvoje zvani "flash"!!!
![]()
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Evo upravo slušam pjesmu, pjeva je Jerry i prebačena je iz 7/8 u lagani estam.
|
||||
|
||||
|
Neznam jel prepjev al znam da mi je stvar mrak. Ima još jedna a ta je "Mila moja".
I nisam siguran da je pjeva Jerry. Mislim da je Masni ali provjerit ću. Ako je prepjev, jel zna neko ko to pjeva u originalu i gdje se može "skinut"?
Last edited by belly1; 31-03-2009 at 21:15. |
|
|
||||
|
||||
|
E, pa sad znaš... Malo mi je bezveze da nisu u intervjuu na radiju spomenuli da je to "Laži, laži dušo" obrada i prepjev makedonske narodne pjesme (jer su spominjali neku starogradsku), al' dobro, valjda su zaboravili i sigurno su to naveli na CD-u.
EDIT: Pjeva Jerry, rekli su u intervjuu, a i čuje se po glasu. Evo ti oriđiđi (tj. teško je za narodnu pjesmu reć što je oriđiđi, al' verzija na makedonskom, muško-ženski duet, nek netko napiše tko pjeva -> http://www.box.net/shared/m7zr2g0mdn)
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 31-03-2009 at 21:22. |
|
|
||||
|
||||
|
Ups, očigledno sam ja nešto propustio, ali svejedno, hvala ti za pjesmu.
|
|||
|
|||
|
Jel ima tko?
Kabanice i seksera haj haj? Kad se Ciro Ozenio? Mista? |
![]() |
|
|