![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Ma kakvi moj, pa zapravo i neznam svirati! SBobin band!
|
||||
|
||||
|
Jel Sbobo kontras?
|
|
|
||||
|
||||
|
nije, kontraš je iz mog šora... sbobo je primaš, i to dobar... što se mene tiče!
|
|||
|
|||
|
To je u pivnici,jel tako?
Bio sam u petak u pivnici i sviđa mi se ambijent,prostor.... Samo da promjene malo sastave,skroz se isti mijenjaju. |
|
|
||||
|
||||
|
Kontraš je tu najveći znalac, svirač i po što bi se reklo!
![]() A o tome što se u pivnici stalno pojavljuju jedno te isti, moglo bi se diskutirati na dva tri lista ![]()
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sutra Brand a 31.mi |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]()
|
||||
|
||||
|
šta kao ....mi i jesmo domaci ...nezaboravimo i Varošce .... pa ok je 4,...5 bandova koji se mjenjaju svaki vikend ....i opleti..
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sjenke - 24. listopada
|
||||
|
||||
|
eo par slika sinoć iz svatova
![]() ![]() a ovaj majstor na primu što rakije može smirit samo slaže flašice od orandžine kraj sebe
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ![]() žile legenda |
|
|
||||
|
||||
|
Jel´ ti to hoćeš reći da Žika pije?, Ma NEEEEEE!
|
||||
|
||||
|
neki vjerojatno znaju ovu ekipu
bas - prša kontra - lukan prim - risto basprim - mija raga basprim - krešimir bogutovac aka stipa abadžija kao najpoznatiji lik među tamburašima u ovom dijelu svijeta, i šire. basprim - josa ruščić (likanov brat) harmonika nuna radov
|
||||
|
||||
|
Posavski Podgajci...
Na smotri u Osijeku 1938. osvojili 2. mjesto u takmičenju tamburaških orkestara. stoje: Đuka Lucić, Mata Aleksić, Pero Vrkljan, Ivan Abramović (đurin), Ivan Klarić, Antun Klarić, Luka Dančin, Stipa Ivkin sjede: Markica Klarić, M. Abramović (Kvrca), Pavo Abramović i Luka Vladisavljević ![]() dukati imaju neke dijelove svoje estradne odjeće kao i ovi tamburaši...
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 22-10-2008 at 13:25. |
|
|
||||
|
||||
|
...jel tko zna od kojeg su majstora tambure? Izgledaju novo...
|
||||
|
||||
|
http://www.flickr.com/photos/1255011...7601842458238/
ma liči mi nekako... EDIT: Tak'e su imali i Braća Benci!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura Last edited by tamish; 22-10-2008 at 19:31. |
|
|
||||
|
||||
|
korpusi basprima su veći nego današnji... vjerojatno i menzure. teško se po veličini instrumenata raspoznaje šta je brač, a šta kontra.
mašinice na basprimima starovinske. sve ove svijetle tambure (prim, čelo i par bračeva) bi mogle biti od istog meštra.
|
||||
|
||||
|
Tamburice dulja od metera, ti si meni ručak i večera. Last edited by VoxBox; 29-06-2009 at 23:09. |
|
|
|||
|
|||
|
Slavonia Band
![]() Zwizde ![]() ![]() Banda Odabrana
|
||||
|
||||
|
Ostvarenje životne želje ![]() Meni jako draga fotografija...lovila sam ih po cijelom šatoru da se poslikaju samnom TO je bila FEŠTA I POL! )))Nikola iz benda True (death metal s tamburom!). Možda malo glupavo pitanje, pretpostavljam odgovor, al ipak da zapitam iskusnjare jel zašt je rupa na tamburi zatvorena?
|