![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
da možeš imati svoje mjesto za šalabajzanje uzduž i poprijeko o svemu i svačemu. Quote:
ali, sad ti mogu reći, ako nisam već ranije rekao: kad sam saznao za ovaj forum, prvo sam ga naravno, neko vrijeme pratio kao gost. tada je bilo 50-tak registriranih i desetak aktivnih članova. dominirali su tvoji postovi. meni osobno sve skupa nije djelovalo hard core tamburaški, nije mi djelovalo onako kako bih ja volio ili očekivao da bude, pa sam se nećkao s registracijom nekoliko mjeseci. najviše zbog tebe ![]() možda tu negdje leže i korijeni nekakvog animoziteta prema tebi koji se ispoljavao u početku. s vremenom sam bolje skužio i tebe i tvoj stil i prihvatio to. različitosti ne smetaju na forumu. Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Quote:
To mi je jedino žao što mi se čini da su ljudi još uvijek nekako rezervirani po tom pitanju. Mislim da svatko, bez obzira koliko mlad i neiskusan, može aktivno i kvalitetno sudjelovati u gotovo svakoj temi. Ako nikako drugačije onda postavljajući pitanja jer kak se veli - "nema glupih pitanja, samo glupih odgovora". Žao mi je i što nije zaživio podforum na engleskom pošto je Tamburaland u zadnje vrijeme dosta zamro, a ima u Americi mnogo kvalitetnih tamburaša (i u Australiji i Kanadi i svuda, nemojte zamjeriti dečki, btw, di su kolovoda i circa_flex?) koji bi itekako mogli pridonijeti ovom forumu... Koliko god početnici i njihova pitanja nekog živciraju, oni su dobar znak, dokaz da tambura i dalje živi i da dolaze nove, mlađe generacije koje udaraju u tu, svima nam dragu, tamburu.
|
||||
|
||||
|
Samo bih ukazao na tvorbu posvojnog pridjeva od prezimena jednog majstora: Žeravica -> Žeravičin (analogija - Ivica -> Ivičin)
Nemojte se ljutiti, samo dobronamjerno ukazujem na to. ![]() EDIT: Pih, izgleda da je dubleta, znači da može biti i npr. Ivicin i Ivičin, al' meni nekako bolje zvuči verzija s "č", uglavnom, nisu stvari ni crne ni bijele...
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 26-09-2008 at 12:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() inače, dobro da si napomenuo. i ja sam se tokom svih ovih spominjanja žeravice tu i tamo priupitao oko tog detalja. nisam bio siguran odnosi li se to pravilo i na prezimena. (već smo ranije spominjali padeže i prezimena u sličnom kontekstu: pevec-pevca, trčak-trčka, čuljak-čuljka...)
|
||||
|
||||
|
Quote:
Evo mi prilike da objasnim i moje prezime Bando. U biti bi to prezime "trebalo" deklinirati kao imenicu muškog roda (Marko - koga vidim - Marka; Bando - koga vidim - Banda), ali ipak ne ide tako. Deklinira se kao imenica ženskog roda (što ne narušava moju muževnost ): Marija - koga vidim - Mariju, Bando - koga vidim - Bandu. Primjetio sam u novinama kad je umro Dino Dvornik da su napisali nešto u stilu: Nema više Dina Dvornika. Kao da se čovjek zvao Din (Dean na engleskom), a ne Dino. Mada kažu da je i to pravilno, jer tako govore neki Dalmoši.
|
||||
|
||||
|
a moja baba se djevojački prezivala Banda ... da nismo neki rod?
|
||||
|
||||
|
Tko zna... Buky brateeeeeeeeeeeee...
|
||||
|
||||
|
još ako joj je ime bilo Manda, jasno je otkuda ti sklonost ka rimama.
|
||||
|
||||
|
Quote:
to je ova od ćaće što mu je mjenjala gaće znači ova što je od ćaće ta je Ana sad sam se spetljo jebeš me smotana ![]()
|
|||
|
|||
|
Quote:
vidi u koliko sati ti slažeš rime...ja u toliko sati ne znam ni kako se zovem..... |
|
|
||||
|
||||
|
ma to sam poranio.... išli kum i ja u gljive!
|
||||
|
||||
|
buky pitam se , pitam
kakvih će tek sada biti rima kad popizdiš od tih gljiva ![]() ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
iš'o buky s kumom gljive brati
pa će poslije još nam bolje laprdati |
|
|
||||
|
||||
|
išo buky nije nabro niš'
al je zato mokar kao miš
|
||||
|
||||
|
Aj, iš'o Buky, nije nabro gljiva,
Al ga zato čeka u podrumu - šljiva ...mislim...pekmez od šljiva
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
pa da, ova što je banda je ana a ova druga je manda i nije banda...
![]() aoj triša ne jedi slatkiša od "slatkote" sjebaćeš dekolte
|
||||
|
||||
|
Quote:
joj, buky, pojma nemaš, od slatkiša se dekolte ne povećava već pozadina i ostali dijelovi tijela a konkretno slatko jedem vrlo rijetko
|
||||
|
||||
|
Čestitam Svitče! I upozoravam na nepostojano A u njegovom novom nicku, dakle N. Svitac, G. Svitca, D. Svitcu itd.
![]() EDIT: Sad kad malo razmislim, ne znam jel' bi se to T isto trebalo gubit (k'o u ovom "svecu" što ga je maestro spomenuo)... Hm...
|
||||
|
||||
|
a instrumental? s kim, čim... svitcEm ili sa svitcOm?
|