![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
A sto se tice poznavanja nota, za jadnu pratnju ti ne trebaju note uopce, a za orkestar i nesto ozbiljnije ti trebaju jako.
|
|||
|
|||
|
ja opet note savršeno čitam,al nisam dobar svirač.....
...dosada sam u životu počinjao sa svime i svačime,konkretno od nogometa i svih vrsta sportova,do radioamatera i tamburice....kad sam počeo svirat bio sam najstariji u grupi i to me nije spriječilo da sviram kojekakve pjesmuljke sa i do 8-10 godina mlađima....danas sviram 10 godina i mislim da sam tek počeo učit šta je to sviranje...dakle NIKADA NIJE KASNO.... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ja sam dugo dugo mrzila violina zato sto nisam mogla napravit nisto dobro na joj... i sad ne mogu ako ne vjezbam mjesec dana... Ali ako uzmis npr. piano mozes svirat neke pjesme poslije mjesec dana, ali to nije to... Nije jos glazbu, i ne mozes rijec to mozes svirat...
|
||||
|
||||
|
Mislim da moze "ozbilja" muzika i na tamburom... Dobro, mozda ne svugdje ljudi ce to akceptirat ali mislim da tambura nije samo vezati sa narodnom glazbom... Samo treba vise ljudi tko drugi stvari prakticiraju...
|
||||
|
||||
|
Ima mogućnosti i na tamburi samo to neki ljudi ne shvaćaju, upravo zato sam povukao paralelu kako ti klinci razmišljaju kad im spomeneš violinu...Njima tambura prividno izgleda kao instrument koji je lako svirat, zato što na tamburi uglavnom slušaju narodne pjesme...koje su im u uhu, i kad njih nauče svirat to je kraj priče...uglavnom..
|
|
|
||||
|
||||
|
Hm...da znaš samo kako ljudi reagiraju kad im na tamburi odsviraš nešto drugačije od standardnih tamburaških pjesama, a pogotovo akademski glazbenici, da ne kažem da nekima sline cure...u tom pogledu mislim da tambura ima pogotovo velike mogućnosti jer je još relativno neotkriven instrument.......
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
OT: "wow Mozart!!!"
|
||||
|
||||
|
Pa to je Bavarija
|
||||
|
||||
|
Quote:
a da je netko drugi svirao u minhenskoj operi? netko bolji...
|
||||
|
||||
|
Quote:
... Mi tu imamo neki koncerti svaki godina (nisu veliki... samo za nas...) i bendovi od svugdje dolaze... Poljske, Svedske, Finske, Francuske,...,... nema puno slusatelji i nema puno place ali ljudi su vise aktivni nego samo "sehr schön"... ... sorry za malo off-topic...
|
||||
|
||||
|
tuna, nemoj se uvrijediti. ja te ne poznam i ne znam kako sviraš, pa sam si zato dozvolio onaj komentar gore.
pitanje pristupa novoj publici je prilično kompleksno i teško za definirati... u zagrebu su lani bili vrhunski etno glazbenici iz bamaka (država mali u africi). to što sam čuo, bilo je dobro, ali me nije oduševilo, jer mi je strana takva muzika. nisam ih skužio baš dobro... tako možeš očekivati i da tamburu neće od prve skužiti i prihvatiti neki koji je prvi put čuju. pogotovo ako im je i izvedeni repertoar nepoznat.
|
||||
|
||||
|
Ne mora se svima ni svidjet...Uvijek će bit svakakvih ukusa...Sjećam se jednog koncerta gdje je svirao jedan akademski umjetnik, violinist...Na kraju svog koncerta svirao je Ševu i Montijev čardaš na bis, i jedan dio publike je reagirao na to sa negodovanjem, kao ono u stilu, pa ovdje bi se trebala izvodit klasična glazba?? Ima svakakvih mišljenja...Činjenica je da je Janika sa svojom svirkom punio Olimpiju, bacio u trans Ojstraha itd...znači može se, samo treba..........
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
Odakle krenuti? Neka knjiga kao osnove glazbe, teorija i tako tu? Fala lipa!
|
||||
|
||||
|
|