![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Čuli ste za njih? jer ja nisam a upravo ih slušam na kompu.... ne znam ništa o njima....može mal informacija? hvala
|
|
|
||||
|
||||
|
Bend je inače iz Drenovaca(selo kod Županje, u cvelferiji) i osnovani su negdje krajem 80-tih, ako se ne varam, i ako su i dan danas aktivni onda imaju poprilično staža.Ekipa je legendarna a među njima je svira(o) i Željko Filipović Rora iz Strošinaca, basprimaš koji je prije toga svirao sa mnogim ciganima u Vojvodini.Imam njihov album i mislim da im je jedini objavljeni a na njemu gostuje čika Đuka Galović koji je by the way napisao mnoge Slavonske uspješnice kao npr. ''Odavno smo graničari stari'', ''Slavonci smo i Hrvati pravi'', ''Oj dorati, moje zlato suvo'', ''Kiša pada, dika u livada'', ''Savo, vodo'', ''Oko studve i bistrog bosuta'' itd. a koji je i djed Rajne Raguž, bivše Hrvatske misice a koja je također iz Drenovaca!
Sviraczs nastavi... P.S. Postavit ću za sve zainteresirane na gmail i priču legendarnog čika Đuke Galović pa ga poslušajte. Nadam se da je još živ!
Uspomena na jedno vrime koje se nikad ponoviti neće... Last edited by zaim; 11-07-2007 at 16:25. |
|
|
||||
|
||||
|
meni su oni jako dobar bend a isto znam jako malo o njima imam dva albuma:
Neki i ova čaša pukne i Retrospektiva 1990-1997, ali najača njihova stvar bar meni je Nek i ova čaša pukne da čujete o čem govorim šaljem ju na gmail
|
||||
|
||||
|
Čini mi se da je upravo sviraczs negdje ranije na forumu napisao da taj bend više ne radi.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Nek i ova casa pukne je odlicna pjesma,ipak ju je Vestic pisao! |
|
|
||||
|
||||
|
a nisam znao da ju je vestić napisao, ma njemu bi trebalo dić spomenik
|
|||
|
|||
|
Bend je snimio tri albuma; prvi 1990. sa domoljubnim pjesmama, zatim 1995. album pod nazivom "Dok tamburica svira", zatim, ne sjećam se više koje godine, album pod nazivom "Nek i ova čaša pukne" plus već spomenuta retrospektiva.
|
![]() |
|
|