![]() |
|
|
|||
|
|||
|
ok Mario Zbiljski....ajmo dalje....
|
|
|
||||
|
||||
|
FRANJO SLAVKO BATOREK
je rođen 04. listopada 1957.g. u Josipovcu kod Đakova. Osnovnu školu (D. Casarić, A. Šenoa) i gimnaziju završio je u Osijeke. Upisuje potom Ekonomski fakultet kojega nije završio, ali je zato u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku položio razliku ispita za osnovnu i srednju glazbenu školu. Član je HKUD-a Željezničar" (tada "Srđan Petrov") od 1968.g. pa sve do 1983.g. kada odlazi za glavnog voditelja u FAS "Biseri Slavonije" gdje djeluje sve do 1992.g. Potom se vraća u HKUD "Željezničar", a 1993. g. osniva privatnu tamburašku školu (Radićeva 15, Osijek), koja djeluje kao poduzeće za prosvjetno-kulturnu djelatnost. Prva generacija je brojala 23 polaznika, a ove godine škola broji blizu stotinjak učenika koji su podijeljeni u osam razreda po kriteriju kvalitete i starosti. Uz gospodina Batoreka u školi djeluje kao teoretičar i dirigent prof. Domagoj Jukić. Tijekom sedmogodišnjeg djelovanja kroz školu je prošlo oko 190 učenika, od kojih su oni uspješniji sada članovi poznatih tamburaških sastava, npr. Slavonski bećari, Slavonske lole, Bećarska duša, Zlatna grana, Đentlmeni i dr. Franjo, poznatiji kao Slavko, živi sa suprugom, te sinom i kćerkom u našem susjedstvu, u Orljavskoj ulici. from: http://susreti.jware.hr/franjo_batorek.htm većina navedeih podataka je točna
|
|||
|
|||
|
evo i ti se javljaš.....možda bi i ti mogo malo nadopunit listu dobrih tamburaša koji su prošli Batinu školu, pa nije valjda samo Zbiljac.....
|
|
|
|||
|
|||
|
ma mislio sam baš ko je prošo njegovu školu al ajd dobro, po dosad prikupljenim informacijama od strane forumaša:
1. Mario Zbiljski 2. Ivica Grujo - Ića 3. Aleksadar Homoky |
|
|
||||
|
||||
|
gledaj, Batorek je počeo s radom "tek" prije 15 godina. Limit za upis kod njega od 10god starosti pa nadalje... Ima puno jako dobrih tamburasa koji ce tek postati "poznati" i za koje ces ti cuti tek za jedno 5-10 godina. Da ti ja sad pocnem nabrajati njegove dobre tamburase koji sad imaju 20-25 godina, tebi to ne bi vjerojatno nist znacilo i ne bi ih mozda ubrajao u "listu dobrih tamburasa" samo zato sto nisi nikad cuo za njih...
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
ivane, smiri malo, ne treba vrijeđati. za ovakve stvari inače ide žuti karton, ali pretpostavljam da se vas dvojica poznajete, pa je to dio vaše interne zaebancije...
|
||||
|
||||
|
ja sam samo jedan od njegovih ucenika... i mislio sam da tebi nece biti nitko dovoljno dobar ako nije poznat cijeloj hrvatskoj... sorry krivo sam te procjenio... e zurim...
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
vedrane,vedrane........oopet krivo.....
.................................................. .................................................. .... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ajde, da malo prekinem off topic, a cak mislim da je i zOnZi na početku ovo pitao, ali ga nitko nije doživio i dao konkretan odgovor....Dakle, nagradno pitanje glasi: tko predaje u toj školi? Jel samo Batorek ili još neko? Tko uči svirati bračlije, kontraše, čeliste i basiste? I da, od poznatijih ljudi koji su prošli tu školu su samo primaši navedeni....ja sam mislio da je to škola za tamburu i gitaru, a ne za prim i gitaru.... E da, i još jedna stvar...Kakav je službeni status (položaj, šta li već, možda sam se malo krivo izrazio, ali neznam drukčije) te škole, kad se to završi, što ti s time postaješ (stručna sprema- tamburaš
), i kakav papir (potvrdu, svjedodžbu ili što već) dobiješ?
|
||||
|
||||
|
nadovezujem se na odlično benitovo pitanje:
uči li se šta od glazbene teorije u toj školi. ono, makar osnove... postoji li kakav udžbenik po kojem se radi?
|
|||
|
|||
|
Quote:
.....Batorek je jedini koji uči u toj školi..... prije 3-4 god je pokušao malo pojačanu teoriju sa basovima i kontrama al neznam iz kojeg azloga nije nastavio....nisu svi htjeli ići na to jel je bilo subotom ( meni osobno je to bila prava stvar)... .................................................. .................................................. ....za ostalo pogledajte na www.batorek.com |
|
|
|||
|
|||
|
pozz narode! evo da vam kažem da sam danas pogledao snimku koncerta... slučajno sam kod bake bio i ugledao na STV-u koncert... bilo je u "kultur report" tako nešto... počelo je u 18,30....
|
|
|
||||
|
||||
|
nažalost, stranica već duže vrijeme ne radi!
|
|||
|
|||
|
ma da.....nisam imo pojma.....pitat ću ja Batu šta je s tim....
usput imam upravo u rukama cd tamburaške škole Batorek....kojot mogli bi se naći da ti ja to dam pa da ti to sve staviš na gmail jer sam ja na dial-upu pa meni to ide malo teže |
|
|
||||
|
||||
|
nema beda, može!
|
|||
|
|||
|
ja sam u utorak prijepodne u gradu pa ak imaš vremena javi se.....
|
|
|
||||
|
||||
|
ok, zasada mi odgovara, ako bude promjena, javim ti na vrijeme!
|