![]() |
Pjesme kad se dolazi po mladu
Slažem glazbu (iz kompa) za jedne male svatove gdje neće biti žive glazbe.
Malo sam zapela jer sam na knap s vremenom pa bih molila pomoć od tamburaša koji sviraju po svatovima - nabacite koje se pjesme najčešće tamburaju kad mladenac dolazi po mladu? Unaprijed hvala!;) |
Otvor ženo kapiju ( :bonk: ), Kraljica u bijelom, Odvest ću te na vjenčanje, Kiša pada (Gazde)... nastavite niz...
|
kad te vidim na sokaku ; ???starogradska???
vecernja zvona oko crno milovanje moje (he he he) kod mladozenje > ja se zenim ; patria > zbogom moji dani momacki ; berde band |
svekrva (111)...:krez:
sijem žito na malenom brijegu |
Moze bilo sta. Samo da nije lose. Brzo i veselije. A dok dolaze kumovi i drugi onda bećarac
|
Svaka čast:top: !
Već se lakše diše... Imam vremena do petka pa tko se sjeti još koje...super! |
Naravno, uvijek se pitaju i sami mladenci ako imaju kakvu posebnu želju (muzičku :krez: ) što bi htjeli da se svira u tim nekim strateškim momentima. Mi smo npr. za jedno vjenčanje naučili "Pred tvojim vratima" (verziju od Olivera) za mladu, a za izlazak iz crkve "Hvala ti moj dobri anđele" (znate to je bio onaj neki band aid za dobrotvorne svrhe).
Nikad poslije nismo nijednom odsvirali nijednu od te dvije pjesme. :rolleyes: Tak da, Snašo, pitaj mladence imaju li neku posebnu želju... |
A ima dosta svakakvih zelja. Al sad gledajte ovo. Nemojte da se neko naljuti il nesta, al kad negdje u Slavoniji vidim da za svadbu svira el. glazba...(no comment). Znam da je to po njihovoj zelji i da je to njihova svadba al daj ajde. To snašo nema veze s vama. Mislim na bubnjeve, gitare i to.
|
nas su jedanput tražili "izađi mala" (neki narodnjak - nismo znali) :D od nestandardnih i zvijezdu od tonya cetinskog koju smo skidali dok su bili u crkvi (nije još bilo plaćeno pa smo morali :D)...
|
Ja sam za vinkovacke u 5 ujutro sa tamburom sam.(sorry sta nema veze sa svadbom) Nakupilo se ljudi i sad ono lagane stvari. I dode mi tip i kaze da mu sviramnesta od mate bulica. Neznam jel se salio il...al nije bilo smjesno
|
Ma bili su neko veče kod nas i cijelo veče su si skidali pjesme koje žele u svatovima za ples, ovo s tamburicama nismo stigli pa su izbor prepustili meni. Njima je svejedno, glavno da su tamburice i da je prikladno za tu prigodu.
Svoje pjesme su si složili za poslije - prvi ples i slično. Ma već je i ovo dobro, imam već jedan dio pjesama složen, sad ste me vi još malo podsjetili koje pjesme još trebam potražiti - pa lagano pržiona - kazić na trijem i nek se tambura... Istina, ljepše je slušati živu glazbu i još pri tom gledati mlađahne tamburaše, al Bože moj, šta se može... |
A di je svadba. Mozda ima neki kud u blizini...
|
Kako ne bi bilo kud-a, naravno da ima... Ima i par fenomenalnih tamburaških bendova na našem području, al dečki su traženi i popularni pa si mogu i priuštiti tarifu (koja je po meni OK - ak je možeš platiti).
A svatovi samo starci, braća, sestre i kumovi, da su imali love za živu glazbu i slično - imali bi i veće svatove. |
Čekate mladu, ti držiš kazetofon na ramenu, nove baterije a taman krene: Izađi mala, izađi mala...........:D
|
Quote:
ima kudova, al ne znam koji od tih kudova bi ti mogo nest odsvirat, jednostavno nema tko (mislim na kudove) a od tamburasa imas samo segrte iz kutine i zoru iz popovace (i beglajt koji je u stanju mirovanja (citaj umiranja), al i nije u klasi sa segrtima i zorom) tamburasi uzorni vise ne djeluju pies trazeni i popularni??? nemaju konkurencije, pa drze monopol, segrti kutinu i okolicu,a zora popovacu i okolicu inace super sviraju, primas iz zore, aaaaa joooooj, mrak sta covjek radi znam da su sitni sati iz novske, e oni su trazeni i popularni |
Evo par prigodnih.:krez:
Dečki z bregov - Tako si divna u bijelom [censored by Vedran] Mišo Kovač - Odvest ću te na vjenčanje ljuuuuuuuuuubavi moja [censored by Vedran] |
ja najvolem onu:
moj dom nekt tvoj bude za cijelu vječnost nosiš u očima sreću... :blink: |
Ostavljam majku ostavljam oca oci pune suza ko jutarnja rosa......
|
višnja se od grane otkide
kćerka se od majke rastaje... |
Quote:
|
Quote:
Mislim da jedna pjesma od zadruge pocne tak! |
da... nisam znao da je zadruga uzela to.
pjesma je inače makedonskog porijekla, ali se udomaćila posvuda. |
Quote:
http://profile.myspace.com/index.cfm...ndID=190479677 |
Quote:
|
Quote:
|
ne znam za original. vjerojatno je narodna pjesma.
|
"Izadji mala":krez: :krez: :krez:
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=sX1lR...eature=related |
Quote:
|
Blamaža
Pazite koja danas blamaža na faksu... Imamo u predvorju onaj "net kiosk", "internet corner" whatever... I ja tipkam po touchscreenu (naravno otvorim forum :top: ) i kliknem na link, ono, da vidim jel' rade YT clipovi... I - rade - a zvuk pojačan do ibera! Trešti cajka, a ja jadan ne mogu pogodit onaj jebeni iksić da zatvorim prozor i par puta ga minimiziram, dok nisam nakon 20 sekundi uspio zaustavit. Auuuu, bruke! :o A studentice prolaze pokraj mene i misle - "Jao, seljačina!"... :bonk: :krez:
|
je,a one slušaju tako mlaada,tako mlaada:krez:
|
Evo jedna stvar koju treba obavezno odsvirati u svatovima, po mogućnosti prije vjenčanja LINK Malo je sporije, ali isplati se čekati!! :D
Edit: Za nestrpljive sam stavio i na gmail: Patos - Neću ženu neću brak |
Quote:
|
Quote:
|
pa na primjer:trepetiljka trepetala,toči vina oče stari,igra prija-Zvona,Tamburaši,tamburaši(svatovska)-S.lole!,kec,kec kume:top: :ples: !!!
|
Bekrije - Reci mi toplinom srca...
|
becarac!
Evo jedan becarac koji sam cuo kada su izvodili mladu!
JA SAM MOJOJ REKAO OVAKO.DAJ MI MALO UDAT CES SE LAKO! |
mi u glavnom pevamo becarce...e sada nemam pojma da li su isti becarci ali ajde da napisem pa kako bude :)
mlada nam je kao bela vila svekrva je u belo zavila mlada nam je ko ikona lepa nije svaka ni ikona takva blago onom koji cerke ima cela veka radi zetovima :) nesto mi je ova svadba cudna cini mi se da je mlada trudna :) svekrva mi jabuku poslala od milina sto joj ljubim sina zeleni se vinograd ko gora ko se voli uzeti se mora oci moje dva mala becara namamise lolu do oltara jao moje crne obrvice podigle bi cara sa stolice.... i tako....ima jos dosta nego me mrzi da kuckam a i ne mogu da se setim svega ima toga bas puno a izadji mala je neizbezno kao i moja mala nema mane,sestra mi je porucila da se udaje..... |
Quote:
|
| Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:08 sati. |