![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
ko pravi najbolje zice (za prim)? mislim na e zicu
|
||||
|
||||
|
sven "stainless" eriksson
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
jel stvarno ili se zajebaješ?
ja sam seljo, pa ne znam za te proizvođače, ali znam za švedski čelik, ovo sven eriksson zvuči švepski... blabla... konkretno: ako nije zaebancija, čini mi se da prva žica za el. gitaru ima odgovarajuću debljinu za e žicu na primu... |
|
|
||||
|
||||
|
naravno da kenjam... toe brzopotezna reakcija
![]() digresija: žice za el. gitaru NISU napravljene od SWEsteela, već su nekakva slitina, puno mekša od pragova (drota), pa bi trajala k'o velji pivo ![]() ajd' sad ozbiljno: poznate su postonjskoga golišave žice, po trajanju i kvaliteti, pa ako se dade (a dade se 100%) nabaviti NOS tih žica, to bi bilo IMHO najbolje.
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
e, al u ovoj prići nisi ti taj veljo...
ima jedan longijev jaran koji se neki dan oženio. a nećeš ni ti još dugo. ![]() ...inače mislim da kod golih žica nema velike filozofije. primaš treba znati debljinu koja mu odgovara (tu ima osobnih razlika od svirca do svirca), a sve ostalo se svodi na kvalitetu čelika. postonjski je jedno vrijeme nabavljao taj skupi i famozni švedski čelik i to su bile odlične žice. sad ne znam koji materijal koristi ni postonjski niti franić. možda bi se u belom svetu mogle naći neke jako fine žice namijenjene za neke druge instrumente, a upotrebljive na tamburi. konkretno imam neku (mislim thomastikovu) brušenu pletenu žicu D za mandolinu... probat ću je nategnuti na prim kao fis, da vidim učinak... e, da exeru... još uvijek imam kod sebe kolut žice br. 30 koju je tamish ostavio za tebe. samo što se nismo vidjeli od 2007. ![]() oš da ti šaljem poštom? daj adresu. |
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|