![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Jedan lepi uradak.
Btw. playback s ritam mašinom i dosta copy-paste metode. Kako bi neki rekli, može i ovako.
|
|
|
||||
|
||||
|
Matija nemoj se uzrujavat..znas da brljo najvise voli đig, đig, đigericeeeeeeeee...
|
||||
|
||||
|
Quote:
u svrhu prikupljanja sredstava za crevo, organizirat ćemo humanitarni koncert pod nazivom "dajmo mu da svira". a sad za ozbiljno: ovdje se radi o različitim ukusima. ne treba raspravu nastavljati, jer ćete se samo posvađati. pjesma je postavljena i izvedena profesionalno, tu se nema šta prigovoriti. a da se nekome sviđa, a nekome ne, to je ok. meni se isto ne svidja baš.
|
||||
|
||||
|
http://www.youtube.com/watch?v=wMsNZ...eature=related
slučajno naletila na ovo, pa eto, da se malo prisjetimo edit: http://www.youtube.com/watch?v=Nzhdt6i0Lnk&feature=user
Last edited by Trisha; 18-01-2008 at 02:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Ansambl Zorule - Dalmacija, tj. Dalmatinski šajkaš
http://www.youtube.com/watch?v=cCNkbQxoslE I jedno pitanje: da li je ova pesma popularna u Hr i koliko često se traži i peva? Ja sam negde čuo da je čak ni neki Dalmatinci ne znaju pa me zanima koliko tu ima istine.. |
|
|
||||
|
||||
|
Bogics, kod nas rijetko koji sastav svira tu pjesmu..ja sam ju cuo sam u izvodjenju Dika..ali zato svi cigani koji dodju ovdje imaju ju obavezno u repertoaru..prvi put sam ju cuo kod "Propasti sveta"..nezaboravni Dzigi...Dalmacijooooooooooo
|
||||
|
||||
|
Ja ne pamtim da nas je ikada itko tražio tu pjesmu (ili možda imam selektivno pamćenje pa sam to izbrisao
).
|
||||
|
||||
|
Quote:
8 tamburaša su je otpjevali, kao svoju točku, bez bogdana... imam snimku na kazeti. klapa frane tralića, stara mono snimka.
|
||||
|
||||
|
Kazu ljudi da ce i zagrebacki momci pjevusiti tu pjesmicu...
|
||||
|
||||
|
more bit. miki je sklon tome.
|
||||
|
||||
|
To je i susina ideja hehe, samo sto nam fali djigibau za solo dionicu
|
||||
|
||||
|
Dičino, popij čašicu jako vrelog ulja naiskap neposredno pre pevanja solo deonice,pa će biti isti efekat
...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
ma ja bih tu pjesmu stilski vratio malo prema klapama.
frane tralić je u svoje vrijeme bio veliki klapski guru (kako to neki vole reći). pretpostavljam da je osobno znao autora šajkaša, antona šrabeca, pa je sa svojom klapom pripremio jednu finu izvedbu. cigani iz propasti sveta to izvode na neki svoj način, koji meni baš i ne sjeda najbolje. oću reć da bi umjesto đigijevog glasa odlično pasao jedan tenor, kakvog ima svaka klapa.
|
||||
|
||||
|
Čovjek se zvao Armin Šrabec.
|
||||
|
||||
|
ok. fala...
|
||||
|
||||
|
Dukati su snimili šajkaš...
|
||||
|
||||
|
Quote:
makedonska pjesma, a ja je imam na ploči beogradske grupe "kako ko" iz 1982. godine. kako ko je bio sastav sličan poznatijim spomenarima čije pjesme i danas sviraju tamburaši (bio sam pozvan na zabavu jednu, stani malo kafanski sviraču, izađi iz moje čaše....) problem je što je pjesma na gramofonskoj ploči, a ja do danas nisam riješio pitanje prebacivanja s ploče na komp. i tako će ostati dok ne kupim usb gramofon. 200€ je cijena.
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Ako ti gramofon ima bilo kakav izlaz iz sebe, to se riješi bez problema. Mora imati bar za zvučnike. Ako nemaš odgovarajući kabel, onda kupiš 1.5-2m kabela, odgovarajuće konektore, malo se poigraš s lemilicom, i presnimavaš do mile volje. Može poslužiti i izlaz za slušalice. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
uspio sam dobiti zadovoljavajući signal jedino kad se spojim na ulaz za mikrofon na pojačalu, ali to je mono ulaz... i tako nema veze, riješit će se već.
|
||||
|
||||
|
|
![]() |
|
|