![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Evo Trenk u akciji!
Last edited by ej00jesence; 14-06-2009 at 13:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Last edited by ej00jesence; 14-06-2009 at 13:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
( tamburaški )
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ne, nego na Slavonskoj ravnici od prije 3-4 godine
|
||||
|
||||
|
u pravu si,sad sam se i ja sjetio!!
a zbog čega se to više ne održava? ili se ipak održava a ja ne znam za to...!? |
|
|
||||
|
||||
|
Ne odrzava se jer vise ne postoji!
|
||||
|
||||
|
šteta,baš mi je bilo lijepo tamo...
i da,to je bilo preklane a ne prije 3-4 godine |
|
|
||||
|
||||
|
ovo su fotkice s prvog nastupa etno benda "VUGE" ...
pod strucnim vodstvom moje drage prijateljice Aleksandre (Cigankuse)... koja u bendu svira svoj cimbal... ![]() kontru svira moja draga prijateljica Sandra (Grabina cura), bas jedini muskarac u bendu Dubravko, violinu Irena ... a pjevaju Anja, Marina i Darijana (inace), a za ovaj prvi nastup kao pomoc i Cigankusina seka Mirna... ...
|
||||
|
||||
|
evo, ja ću kao folkloraš reagirati na ove slike.
glazbu koju svira ova ekipa nisam čuo, ali obzirom na vizualni odmak od tradicije (nastup u podignutim podskuknjama) nadam se da i u glazbenom izrazu postoji takav odmak, tj. da je usklađeno ono što se svira s onim što se vidi. u protivnom ovo ispada kao jeftini estradni trik. u tom kontekstu bi trebalo odjenuti i muškog člana sastava... napraviti neki "pomak" i s njegovom odjećom. nadalje, zanimam me jesu li te vuge nekakav nasljednik folklorne grupe vuga koju je davnih dana osnovao, pokrenuo i vodio ivica ivanković, ili je samo preuzeto njihovo ime.
|
|||
|
|||
|
.....da, slažem se......inače će netko pomislit da se jedna od cura spremila u muško.....tja.....bljuć.....
|
|
|
||||
|
||||
|
ostatak citirane rečenice si izostavio. namjerno ili slučajno?
![]() šta bi falilo da i on pokaže svoje dlakave noge? možda bi se nekome i svidjelo...
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 24-05-2008 at 18:00. |
|
|
|||
|
|||
|
...aha, ček da vidim.....da, slučajno....tja....ma dobro su svi obučeni.....
|
|
|
||||
|
||||
nije u redu... one jadne bose, ko vile ravijojle, a on, baja, u čizmama. čisti muškomačizam.treba to seliti na temu o spolnoj diskriminaciji.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
ovako... kad fino vi tako komentirate vrijeme je da se i ja ubacim, jer znam neke stvari o tom bendu...
ime nije od nikoga preuzeto... a i ono ce se promjeniti najvjerojatnije...biti ce orginalnije... cure, a i decko sviraju fenomenalno, trebate ih poslusati...pa onda komentirati o tome... iduci nastup je sad u cetvrtak u pola 8h u Travnom...pa ko hoce neka dode... a kaj se obleke tice...namjerno su bile bose da bas bude onako vilinski... a zakaj bi i muski morao obuci suknjicu...pa da bude kao zensko...nek se vidi da imaju i muskog clana...
Utjeha je kad ti netko s osjecajem dade shvatiti: mozes biti onakav kakav jesi ! Last edited by ficekica; 25-05-2008 at 13:04. |
|
|
||||
|
||||
|
Jedva čekam da čujem "Vuge", cigankuša mi je dosta pričala o tom svom bendu pa me stvarno zanima kak to zvuči i probat ću doć u četvrtak u Travno na Gajdaški festival i vidjet i čut Vuge...
http://www.gajde.com/index.php?optio...d=61&Itemid=70 Btw, Vuge imaju i myspace - http://www.myspace.com/vuge
|
||||
|
||||
|
edit:PP
ovaj post prije sam diktirala frendici na mob pa sad vidim da ima puno greškica.....:P a htjela sam odmah riješit pitanje imena da ne bi bilo zabune. uglavnom, za Vuge nisam znala niti sam ikad čula,od svoje petnaeste zelim imati bend koji se zove Vuge, iz razloga koje ovde nema smisla objasnjavati...:P nama se svima svidjelo i nadam se da ga neću morati mijenjati, jer nas i označava (nastojimo izvoditi melankoličnu glazbu, a za vuge se kaže da imaju jako melankoličan pjev...). uostalom koliko bi retardiran morao betko biti da si namjerno da ime već postojećeg benda , (po tom bi se mi onda nazvale Serbusice ho ho ho:P)što se tice oblekice, mislim da je dosta usklađena s tim sto radimo. odmaci od tradicionalnog nisu veliki, ali ih ima dovoljno da bi odgovarali uz oblekicu. Ubuduće cemo sve imati bunjevacke suknje, koje necemo oblaciti tocno po propisima, ali za sad, nema se para....... A sta se tice muskog clana, on je nama dobar, ma kako bio obucen. (za maestra ) inace, bila bi mi velika cast da nas jednom stvarno cujete i da dobijem vase realno misljenje o svemu tom, ona su za sad izuzetno pozitivna.
violine, pesme i svirači... svi su sati prestali da važe; muzika je od jutra do sutra, noć i dan se neprestano traže.... Last edited by cigankusa; 25-05-2008 at 19:28. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
kako je još uvijek mlad, svoju osobnu želju za scenom realizirao je tako da je od ljudi koje je upoznao u tim grupama gdje je radio, a koji su se kao i on prestali aktivno baviti plesom, pjevanjem, sviranjem sastavio grupu koju je nazvao VUGA... i koji su povremeno nastupali. nastupali su i u okviru gradske smotre folklornih grupa. ta grupa je prema situaciji mijenjala svoj pojavni oblik. nekad je to bila ženska pjevačka grupa (sa ili bez instrumentalne pratnje), nekad bi nešto i otplesali... zadnji puta sam ih vidio na nastupu u hnk prije 7-8 godina. tada su nastupili kao tamburaški sastav, izvodili su neke slavonske narodne pjesme. ivica je bio vokalni solist, a njegov brat blizanac branko je bio vođa tamburaša. vuga se već duži niz godina ne pojavljuje, ne djeluje. čini mi se da neće više niti raditi pod tim imenom i na taj način, jer zadnjih godina kada ivicu vidim na sceni (a to je sve rjeđe) obično to bude u sklopu neke od njegovih novih koreografija, koje onda i izvede s grupom kojoj je i postavio koreografiju. hoću reći da je našao novi modus pojavljivanja na sceni i da je na taj način ispunio svoju potrebu za aktivnim sudjelovanjem u scenskom nastupu. svejedno, oni koji znaju za ivankovićevu vugu, mogli bi brkati te 2 grupe. Quote:
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 25-05-2008 at 12:32. |
|
|
||||
|
||||
|
u cetvrtak, 29.05.2008. u pola 8h u Kazalistu lutaka u Travnom
u petak, 30.05.2008. u Garesnici u subotu, 31.05.2008. u Mihovljanima tko hoce moze doci poslusati nastup ovih "Vuga" o kojima smo govorili i gajdase iz raznih krajeva...
|