![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
...ti si čovjek moooooooj ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Guzda, ne kužim... Al' nekako mi se čini da ova tvoja poruka krši pravila foruma, a pravila su tu da se poštuju, ne....?
Quote:
|
||||
|
||||
|
@BAJA: o čemu ti?????? upravo se na forumu spominjalo da je jedan od razloga upatka tamburaške glazbe zapravo alkohol!!! i da su si tamburaši sami krivi!!
a ti stalno pričaš o tvojim alkoholskim orgijama, koje doživljavaš na gažama umjesto da izvrneš ovu tvrdnju, ti je samo potvrđuješ!!! Katica i Danica
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Nisu tamburašice, al' su žene i jedan od trenutno najpopularnijih slovenskih narodno-zabavnih ansambala - Navihanke. http://www.navihanke.com Europa je tako blizu, a ipak tako daleko...
Pošto smo evo jučer bili u Sloveniji, samo da spomenem koliko je tamo povoljnija situacija za te narodno-zabavne ansamble (koji bi bili neki recimo slovenski ekvivalent tamburašima). Profesionalniji su, muzički obrazovaniji, organiziraniji, medijski popraćeniji... Uglavnom, dođe mi da naučim alpski stil svirke na harmoniku i preselim se preko granice. Šala, šala... Da ne spominjem profesionalni smiješak koji se ne skida s lica, a mnogim je tamburašima nepoznanica. Možda je malo usiljeno, al' rulja to definitivno puši...Al' opet ja odoh s teme, nego u Sloveniji se očito curama koje znaju i vole svirat lakše probit u ovom muškom sviračkom svijetu.
|
|||
|
|||
|
Mislim da nije bitno "jel žensko il' muško" ako može odsvirat ono što se traži. To što je nekome vizualno atraktivnije gledati stopostotno muški tamburaški sastav, subjektivna je stvar. Meni je čak atraktivnije kad vidim par cura u bendu, posebno jer se to ne vidi često, a i zato jer su to cure.
U svakom slučaju, ako uzme tamburu i vježba dovoljno da svira bolje od eventualnog muškog protukandidata - ima moju podršku. |
|
|
||||
|
||||
|
Daklem, pozdrav od mene i ostatka Koka!
ja sam eto primašica njihova ... vidim, raspisali ste se vi ... i ni malo mi se ne sviđa sve to ... mi sviramo više za svoju dušu, ne guramo se da sviramo u nekoj birtiji, niti nas to privlači, sviramo za svoje društvo i jer to volimo i na kraju krajeva, sviramo i u orkestru KUD-a "Podravka" već niz godina, a bend smo osnovale više iz zezancije nego želje za slavom i velikim novcima! I još nikad nisam čula da je to neprirodno! nema nas puno u orkestru cura, ali mislim da kvalitetom sviranja stojimo bolje od muških članova! I možda nećete vjerovati, ali ljudima se sviđa kad čuju za nas, tj. da žene sviraju tamburu, mi smo do sad dobile samo pozitivne reakcije tj. kritike. postojimo od 2.mjeseca ove godine, jest da nemamo veliki repertoar jer ne stignemo zbog posla/faksa/drugih obaveza često imati probe,ali trudimo se ove koje sviramo odsvirati što bolje možemo! A ako se nekom ne sviđa šta cure sviraju tamburu, njegov problem ... svatko ima pravo raditi ono što želi. Što se pak alkohola tiče, mislim da nije neophodan u cijeloj priči, ustvari sveprisutan je u svijetu nas tamburaša (valjda se smijem smatrati tamburašicom ... s obzirom da sviram već 10 godina...), a ponekad zna i pokvariti puno toga ... samo ne kužim zašto je tolko nezamislivo da i cure tu i tamo popiju, ne rakiju, ali pobogu, nije to jedini alkohol! I mogla bi ja još puuuuno toga napisati, ali čini mi se da nema smisla, a i uostalom, svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav, pa ako se nekom ne sviđa činjenica da postoje i žene tamburaši, ko mu kriv, ne mora zato odmah pljuvati po nama i govoriti da bi nam nešta drugo bolje stajalo u rukama i sl. šta ne? Pozdrav Hrvoju koji nas je podržao i stavio nas tu
|
|
|
||||
|
||||
|
Dobro nam došla, Trisha! Fala Bogu, sad više ne moram bit vaš "advokat" pa možeš i ti sama najbolje objasnit zašto ste počele svirati i razjasniti cijelu tu situaciju.
Ako te zanima, možeš pročitati i kaj američki tamburaši misle o curama i tamburama (nekom liku se baš ne sviđaju vaše traperice... ) - http://www.tamburaland.com/forum/showthread.php?t=3040Uglavnom, samo naprijed, tamburašice naše! Sad mi je pala i jedna glupa rima za neki pjesmuljak na pamet - "Tamburašica iz Našica"...
|
||||
|
||||
|
Quote:
U svakom slučaju dobro nam došla.
|
||||
|
||||
|
Hvala na dobrodošlici, Hrvoju i Sviti ... a šta se tiče ovog o trapericama ... a šta ćeš ... nema smisla komentirati .. u biti još mi se spava pa mi se neda ..
|
|
|
||||
|
||||
|
da, čitam sam to na tamburaland-u ... ajd nije ni tak loše ... mislim da bi tamo bolje prošle ...
|
|
|
||||
|
||||
|
pozdrav tetama-vegetama iz koprivnice.
|
||||
|
||||
|
na onom svom folkloraškom foruma ( www.hrvatskifolklor.com ) bilo je komentara i reakcija na koncert mog ansambla održan 9.12. nekoliko ljudi je i preko postova i preko pm pitalo zašto u orkestru igk nije svirala nijedna cura.
malo me iznenadilo višestruko postavljanje tog pitanja. recimo, nekih specifičnijih pitanja o samom programu nije uopće bilo. iz tog sam razloga sinoć na nastupu u hnk u zagrebu ubacio, iako ne još potpuno spremne sve ženske snage kojima taj orkestar raspolaže. brojno stanje = 1. nek se vidi raskoš.
|
||||
|
||||
|
Juhu! ipak ima nade za cure i tambure! čitam tamo na tamburaland-u da bi jedna cura radije bila groupie tamburašima nego tamburašica .. e pa .. moguće je biti oboje
provjereno
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo i jednih teta iz Amerike koje isto sviraju "tamburitzu"
http://www.sarenaorchestra.com/ EDIT: Evo baš sam na sajtu, odmah na početku sviraju prelijepu makedonsku pjesmu "Ajde slušaj kaleš bre Anđo"
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 18-12-2006 at 13:24. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Možda i bake!
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Hm... Na svim (brojnim) kompilacijama makedonske narodne muzike koju imam svuda je "Ajde slušaj kaleš bre Anđo" svrstana u "makedonsku narodnu".
|
||||
|
||||
|
Quote:
zanima me šta bi pisalo na brojnim srpskim kompilacijama.
|
||||
|
||||
|
Sad si me podsjetio na zanimljivu prepirku moje frendice Bugarke i frenda Makedonca oko "Jovano Jovanke" i "Makedonsko devojče"... Kad Makedonija postoji i u Grčkoj, Bugarskoj i FYROM... Možda i je južnosrpska, ali evo, Makedonci imaju onda puno bolji marketing i propagandu, proguglao sam i nigdje nema spomena da bi to bila srpska pjesma.
|