![]() |
|
|
||||
|
||||
|
meni se ovo ni malo ne svidja..sto rade sl.bend... vise nema pravih tamb.pjesama..sad ce jos otic u zabavnjake..ma daj...
|
||||
|
||||
|
A baš su bili super kad su prije 20 godina u KUD-u svirali Ćiru, Mista i Ajd na livo, je l' da?
|
|
|
|||
|
|||
|
tako su se i gazde prosrale s bubnjem.dotad su i bili nečemu..
|
|
|
||||
|
||||
|
Ljudi bježite od bubnja, čuo sam da onaj ko ga kombinira s tamburama ide u pakao!!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
I mi smo snimili jednu pjesmu s bubnjem... Jel' i ja idem u pakao onda pošto je ta obrada moja ideja i aranžman?
|
|||
|
|||
|
Treba ubac't šargij'cu, možda projde na evropljansko tržište!?!?!?!
|
|
|
|||
|
|||
|
dajguze..., mor' bit',...
|
|
|
|||
|
|||
|
one razne udaraljke(tarabuka i sl.) što je hrvoje znao snimiti jako fino "sjedaju" na tambure dok "klasični" bubanj ili nedajbože ritam mašina nikako ne paše i stoji im kao piletu sise..
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
|||
|
|||
|
Svatko od nas traži, i bori se za svoje mjesto pod suncem, pa tako i dečki iz Slavonia Banda!!!
Iako ni meni to nije onaj bend na koji sam navikao, ja im dajem potpunu podršku ako je to put koji su oni odabrali!!! No, htjeli mi to priznati, ili ne, (i sviđalo se to nama, ili ne) stoji činjenica da se oni vrte na svim radio postajama puno više nego ijedan "tamburaški" bend u zadnje vrijeme!!! Dakle, projekt (suradnja s ekipom Colonie) daje rezultate, a to je po meni najbitnije u svemu tome!!! Na osnovu toga dečki su tražena roba, a to im je jako važno obzirom da samo od toga (svirki) žive!!! |
|
|
|||
|
|||
|
ono što se pušta na radiju je automatski kvalitetno?! ja bi trebao slušati nekvalitetnu i jeftinu glazbu samo zato što dečki žive od toga?? opet ista priča kao sa dukatima... stvarno mi se ne da više ponavljati i tupiti o tome.
kdl,ti miješaš kvalitetu i kvantitetu.eto |
|
|
||||
|
||||
|
Mislim da ovaj put uopće nisi u pravu...Zašto bi ti to morao slušati? Slušaj, čovječe, što ti se sviđa...
A ljudi koji od svirke žive trebaju hitove, pjesme koje će se vrtjeti i slušati, pa je podilaženje širokim narodnim masama često neizbježno. Rijetki su koji uspiju spojiti kvalitetu i hit, a u ovom slučaju je, čini mi se, bitnije da ovi dečki to što rade, rade kvalitetno... možda ne kvalitetno po nekim našim mjerilima kvalitetne tamburaške glazbe, nego kvalitetno svirački, pjevački i produkcijski. Dapače, kvalitetnije od mnogih čisto-tamburaških hitova.
|
|||
|
|||
|
Quote:
Niti sam rekao da je to kvalitetno, a niti da nije, nego da se dečki bore da sebi naprave bolje!!! Žao mi što neki drugi "čisti" tamburaši nemaju takav tretman u eteru-to je naša realnost!!! Kako ti o svemu pišeš, odnosno način na koji sve komentiraš, moj je zaključak da je najbolje da uopće ništa ne slušaš, jer za tebe očito nema zadovoljavajućih-"kvalitetnih" bendova!!! A, na kraju, ako si ti taj koji znaš što je to kvaliteta, onda kapa dolje!!! Last edited by KDL; 17-08-2010 at 20:33. |
|
|
|||
|
|||
|
to da bi ja dečkima trebao skinuti kapu zbog tih bubanj skočipjesama za zgrnuti malo love je nonsens. bogme su se kriteriji spustili vrlo nisko..
poimanje glazbe s obavezom,poslom i nešto što idem raditi radi para za mene ne važi.može to zvučati neznam koliko ispeglano,svirački idealno ako tom pjesmom nije nešto rečeno i ako nema "duše". glazba je za mene umjetnost a ne trešnjevački plac sa jeftinim hit pjesmama s rokom trajanja od mjesec il dva. dec maj opinion. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
No, opet napominjem, to je naša realnost!!! Po meni, dok se ne promijeni sistem, i na radio-postajama počnu raditi pravi glazbeni urednici, a ne nekakvi frizeri, itd., jer mu je tata suvlasnik postaje, neće biti napretka ni u jednom pogledu!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() Ja ti stvarno iskreno želim da takav stav imaš i za 15-ak godina i da sviraš samo ono što voliš i da živiš od umjetnosti. U međuvremenu, ne bi škodilo malo tolerantnosti prema kolegama koji nisu te sreće... pogotovo ako to što rade, rade pošteno i profesionalno. Idem sad gledati "Crossroads", dugo nisam... a onda ću se 5-6 dana drogirati Bogdanom i ciganima... možda se i meni vrati mladalački idealizam
|
||||
|
||||
|
moš se ti odupirat koliko hočeš, prije ili kasnije te uhvati prokleta komercijala...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Možda da nekoliko tamburaških bendova stavi popis repertoara koji svira, recimo u svatovima, pa da onda glasamo šta je od toga probavljvo, a šta nije???!!! Al' bi bilo zanimljivo, a?!?!?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ma jasno. Ne volim brojke ni matematiku nekakve procjene ni sudove, ali kad čovjek pogleda kakav sve repertoar sviraju tamburaški sastavi,čast izuzetcima, pa to je ........ludilo brale!
Ali svatko ima pravo na svoje kakvo takvo mjesto pod zvijezdama.......i na neki svoj put........ali ni najmanje nije lako ići pravim putem........i odrediti neku pravu mjeru........jer iskušenja su uvijek prisutna.... Pitanje je treba li se potpuno prodati, pa makar time i više zarađivali..... Ili ostati svoj, furati svoj film, vjerovati u svoja uvjerenja i zarađivati time 2 ili 3 puta manje u odnosu na gornju opciju...... ![]() opet gledajući profesionalce u ovome poslu-kapa dole.živjeti danas uopće je teško, pogotovo od tamburaške glazbe, još k tome postaviti kvalitativnu produkcijsku letvicu što više.......teško brale Last edited by garavi gez; 17-08-2010 at 23:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
No, mislim da se samo jednom pruža prilika za postići nešto više! Najlakše je stopiti se sa ovim sivilom oko nas, i polako iz dana u dan!!! Al' znaš kako kažu: uzmi dok možeš, poslije može biti prekasno!!! Godine lete, klinci rastu, krediti stižu na naplatu svaki mjesec... Last edited by KDL; 17-08-2010 at 23:34. |
![]() |
|
|