![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Još samo ovo i izlazim iz ove diskusije, definitivno
Radi boljeg razumijevanja a i da se zna: Prije nekih 20-ak godina svirao sam sa jednim sjajnim glazbenikom i još boljim čovjekom, gitaristom koji je bio po nekakvim linijama prijatelj sa pokojnim Slobodanom Ivanovićem, zajednička obiteljska ljetovanja, ovo-ono... Taj momak mi je u mnogim stvarima otvorio oči, puno toga sam naučio od njega... Na njegov nagovor, probao sam svirku sa jednom prvom žicom na mom basprimu, trajalo je to neko vrijeme i - kompromis koji se dobio je da je svirka puno lakša i ugodnija, ali zvuči onako kako se i očekuje od takve tambure - skoro kao balalajka! E pa budući da ja nisam balalajkaš nego tamburaš sa svim atributima koje takvo "zvanje" nosi , fino sam vratio prvu duplu...i kako sam napisao u jednom od prethodnih postova, sve drugo za mene je - drugo!!!I ovakva kakva je tambura ima mogućnosti, samo ih treba iskoristiti... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
by Zonzi.......on je rekao: "Ja nisam gitarista, već glazbenik"!! Trebamo ostat tamburaši jer to je naše, ali trebamo ići i dalje...-Tako je Zvone....ipak ostajem glazbenik -samo da se javim mom adminu jer znam da ne bi prezivio ako mu ne napisem koju ...napisao si da po tvom vidjenju basprim treba imati 1duplu,i da ti je tad onaj "pravi"....to sam i prokomentirao a ne kroz "moranje"....kazes da si probao basprim s 1 prvom pa je lakse svirati i mekse....mekse DA,a lakse nije....teze je trzati jer nemas onog razmaka izmedju 1duple sto omogucuje bolju kontrolu trzanja,i teze je izbiti ton iz 1 prve a i tjera te da sviras blize rupi da bi mogao oderat "forte",pazeci da ti terzijan ne uleti u rupu...posto se slažemo...i volimo....halal mi salgija ;=)Poslusao sam akademski sastav "Misty"...lijep pokusaj da budu "misty",al prvo se treba to svirati na A stimu,jer solo basprim zvuci ko kanta,dugo-malo vise "soula",al to bas "samoborska skola" i ne dozvoljava..uglavnom...cijenim trud ali....bolje im je da budu ..sto rece Zonzi -->tamburaši ;=) Zonzi..posalji mi tu La Campanella da je pojedem k`o aršlamu,i jos ako mi direktor prihvati zvanje doktora...mašala ...odmah idem na vecu platu (-; ja ti posaljem "moto perpetuo"od istog "pjesnika",pa da se igras "na granici (ne) moguceg"... posto sam bosanac i ne znam sto znaci "pm" admine,ja ti ga reknem ovdje... trebao bi ici 10.07 na godisnji pa sredi neku gazu na moru ,=) Ovim obavjestavam sve curice,da znaju od kada sam dostupan !! p.s...za ljubitelje duhovne mjuze..svake godine je u Međugorju festival mladih od 01.08-07.08...susret mladih iz citavog svijeta...svake godine bude oko 30.000 hodočasnika,i nas 50tak sviraca i pjevaca na oltaru odradjuju duhovne pjesme...ima svakakvih instrumenata...od bendža,udaraljki,violina,mandolina,pa cak i basprimova...vjerovali ili ne sa 1 prvom zicom ....dobro dosli su svi koji znaju pjevati,i svirati neki instrument...Crkva zauzvrat daje smjestaj i hranu tih 7dana...Ko hoce nek se javi....vise na www.medjugorje.hr
Last edited by cicak; 24-08-2007 at 02:40. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
hej pozdrav Bosancima. .-) e da reknem i ja idem u Međugorje 6.8. sa jednom grupom otkačenih rimokatolika. al ne bih rekao da tamo ima tamburaških instrumenata...prvi put čujem. znam samo da ima violine.mmm-violine. :-) p.s. ako netko snimi stvari o kojima pričate da su granici mogućeg il nemogućeg slobodno stavite na web stranicu tambure. ok? |
|
|
||||
|
||||
|
Hvala na pozdravu u svoje i adminovo ime
![]() Posto ne vidjoh na forumu da je negdje napisao da je bosanac marek...ima tambure vec godinama na Međugorskom oltaru....kupi cd od prijasnjih festivala,npr.od zadnje 2 godine... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Nemam note od La Campanelle, ali imam dvije sonate i jedan capricio ako se ne varam...isti pjesnik naravno... E sad kad bih se potrudio naravno da bih došao do tih nota, al ja sam se u zadnje vrijeme ulijenio ko lijenivac... A u vezi onih naklapanja, kol'ko žica itd...Sve se mijenja, pa tako i glazba... Nekad ide naprijed a nekad i natrag kao i sve...Možeš svirat i na metli, al sviraj kako treba... Nedavno sam gledao nekog lika na TV-u kako svira na ručnoj limenoj pili "Fijaker stari"!! Nije Fa Joža, neki mladi umjetnik!!! Pozdrav Čičko
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
čuj imam jedan cd di svira cijeli njihov bend, al tamo je violina, bas gitara, električna, onaj afrički bubanj i to. tambure nikad vidio ni čuo. ako imaš koju pjesmicu molio bih da mi pošalješ. |
|
|
||||
|
||||
|
pa nije bosanac...rodio se u Tuzli
pjesmice cu ti poslati ....posalji private message sa svojim emailom p.s.....di mi je admin dusa moja? fali mi
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Rekao sam da izlazim iz diskusije, priča gluvih , mlad si i imaš vremena, dok odrasteš možda ponešto i naučiš, makar kako ne treba I opet brljaš, Čičak, jabuko moja, nisam se rodio u TZ i nekad sam bio glupi bosanac, danas sam samo - glup ![]() Čitaj, jebotemiš, nemoj samo hodat' Žiiivviiijjjo!!!! |
|
|
||||
|
||||
|
-Nema diskusije..razmjenili smo misljenje...kome se sta svidi od toga nek za se zadrzi...nekazem da sam u pravu..to je moje misljenje kao i to tvoje...vrijeme ce pokazat cija "pije vode"....a koji je bosanac bio pismen,znao citat i ostao u bosni? sto je valjalo otislo je..kao i sviraci...
ma,ti si meni najdrazi bosanac medju hrvatima pusa
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
, nešto smo se dogovorili, pročitaj title i javi kad budeš spreman, idemo "u revoluciju..."
|
|
|
||||
|
||||
|
Admine.......?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ooo majstore, eto tebe nakon dugo vremena...u sred bijela dana
, morat ćeš pričekat da se mi ostale ptice probudimo
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Čičak ljubavi moja,sve te čekam da se upališ. Gdje si nestao sve vrijeme, da ne hodaš po inozemstvu opet?
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
U zadnje vrijeme sve lošije pamtim, valjda pijem previše gaziranih sokova
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Prosle godine sam dosta dugo porazgovarao sa Petrom, telefonom... Rekao mi je da ga nazovem negdje na proljece, sto sam mozda napravio jedno pedeset puta, bez odgovora, pa sam odustao... Jucer mi je stigla draga ( barem meni a znam da ima ljubitelja Petra na forumu ) vijest iz Pariza, preko Toronta ! ( hvala aleks202 ! ) : Petro aktivirao novi band i odrzao koncert u Parizu, svirao je sa sinovima ( Nikak i Aleko ) koji su dosli iz Norveske. Po onome sto prica Djordje Knezevic iz grupe O ' Djila koji je bio na koncertu, Petro je u olimpijskoj formi ! Meni je jedino preostalo da to vidim svojim ocima...
|
![]() |
|
|