![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Aj, idem šorom i sablja mi svetli.
Iza ćoška mirišu kolači
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Last edited by Miha; 05-10-2007 at 10:39. |
|
|
|||
|
|||
|
mnogo dobar "sendvič" ima ovaj čiko u ustima....
|
|
|
||||
|
||||
|
...i promocija iste u BG!
![]() tamburasi su iz Kikinde! EDIT Tambure takođe, izrađuje ih Miloš Janković, majstor i basprimaš u TS "Peti kec", eno ga, gleda u objektiv!!! http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/ar...03110201.shtml
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura Last edited by tamish; 06-10-2007 at 07:54. |
|
|
||||
|
||||
|
Slika s jučerašnjeg snimanja "Narodnog veselja", negdje iza ponoći (Petko, bio si u pravu, duuugo se čeka, al' nije bed, bili smo u dobrom društvu, a i gledali smo Ajax-Dinamo).
Slikano s mobitela, malo je mutno, al' kaj je tu je... ![]() P.S. Ovo prazno mjesto je za mene, ja sam slikal... Neobičan raspored (razmaknuti bračevi i slično) je bio uvjetovan TV ekipom, a iako smo "Savski Talasi", držimo se politike "ne talasaj" pa se nismo previše žalili, jedino smo sredili da ja kao pjevač budem kakti u sredini (more or less).
|
||||
|
||||
|
otkad vi to imate celistu? i tko je to?
|
|||
|
|||
|
.....to je moj imenjak.....desperado......
|
|
|
||||
|
||||
|
E, a baš sam mu htio reć sakiju ovo...
Rekao bih ti, al' to nije za forum! ![]() Ma to je ispalo malo bezveze, on svira s nama na jednoj stvari s Kajdama, al' su rekli da bi bilo bolje (zbog općeg "vizualnog dojma") da cijelo vrijeme stoji na pozornici pa se on smješkao i trzao po zraku na svim pjesmama... Maneken... Baš me zanima kak bu to ispalo... Jel' zna netko kad ide to Narodno veselje u nedjelju?
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Sad si me sjetio... Jučer mi odsviramo svoje i samo još Kajde imaju jednu a cappella za otpjevat i mi pitamo - da ostanemo na pozornici ili da siđemo i veli lik (Cmrkov zamjenik) - "Nažalost, uljepšavate nam kadar i bolje da ostanete na pozornici"...
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
iz Zrenjanina!
primash.jpg
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
evo šta bude kad se pretjera sa alkoholom na svirci
Last edited by klas; 10-10-2007 at 16:00. |
|
|
||||
|
||||
|
Pa vise ima sokica nego alkohola naslici
|
|||
|
|||
|
e taj sok sam ja popio...
a ovu količinu piva pomnožiš sa još jedno 5 pa dobiješ koliko je onaj čiko popio |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
kada smo u osmom mjesecu bili na turneji u italiji u Ranici pokraj Bergama smo posjetili jednog kolekcionara instrumenata...tamo je bilo stvarno svega...instrumenata iz cijelog svijeta....ja ću eto staviti samo par slika da vidite o čemu je riječ
DSC_5916.JPG... DSC_5937.JPG... eto i jedna primaDSC_5938.JPG ...DSC_5952.JPG ...i nešto što nismo skužili kako se svira...DSC_5963.JPG |
|
|
||||
|
||||
|
Je li? Jel uspeo kolekcionar da vam "drpi" tu majicu od Katulića?
super su slike...ono malo pored indijskog sitara je indijska tambura (takođe i oni to tako zovu) Charango sa korpusom od armadilla (oklopnika) je zanimljiv... Ono što pokušavate da svirate je "hardi-gardi", pravi ih jedan majstor u Vojvodini, za potrebe ansambala (oba... ) koji sviraju staru muziku...Naravno da mi je prim tu najlepši!
|
|
|||
|
|||
|
..a majicu nedam nikome.....
bila je tamo još jedna kontra i bas.....( šteta je samo što većina instrumenata nema žica..jer neki su tamo i više od 15 god pa su žice popucale.....a žice je teško nabaviti za neke instrumente...) ....instrumente je dotični gospodin uglavnom nabavljao od KUD-ova koji su ondje gostovali,ali je jedan dio i sam skupio putujući po belom svetu... |
![]() |
|
|