![]() |
|
|
||||
|
||||
|
eto, neki sa foruma su već vidjeli prim. pitanje je ono staro: tko je majstor?
P1010941.jpg P1010943.jpg
|
||||
|
||||
|
glava stil starih majstora ,rozeta pokusaj dooooobro poznate rozete jednog od pokojnih majstora samo puno rupa ima ako se pikira na istog.ako mozes slikaj i sa ledja pa da damo sud ko je i koliko je stara
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
i još jedno pitanje. kako vidite mašinice nisu već u najboljem stanju, moram ih promjeniti. koje preporučate? svugdje vidim samo one ovalne za mandoline, ali ove krugle su rijetke (i skupe).
|
||||
|
||||
|
ciji je ovo sin?
![]() btw..nema nikakve oznake, etikete ![]() samo je ostao trag u obliku trokuta u njemu unutra od etikete ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
trouglic...
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
vidiš kako tamiš odgovara tudiju... express
nego, tudy, koliko utora za žice na konjiću / kobilici ima taj brač? 5 ili 6?
|
||||
|
||||
|
na kobilici je 7 utora (netko se igral "sam svoj majstor" jer se vidi da jedna nije original
)a konjic koj je sada gore isto tak nije original... masinica ima 6 vijaka... ![]() nego...to je/su poznat/i majstor/i?
|
|
|
||||
|
||||
|
pa muzička naklada iz zagreba je bila prilično jaka i poznata firma za izradu instrumenata.
međutim, nikad nisu bili priznati ni poznati po kvaliteti... više su išli na količinu. u toj masi proizvoda, znao se zalomiti i koji solidan instrument... bilo je njihovih sasvim finih baseva.
|
||||
|
||||
|
jos se ne razumijem tolko u kvalitetu tak da ne mogu bas suditi njegovoj kvaliteti...
![]() hvala vam obojici
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
...meni lici na nekoliko majstora...ima tu i prerade...znaci i kudlik i molnar i rajkovic...il neko cetvrti
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Prerade ima, Molnar mislim da nije, al na kudlika sam ja i mislio...Sound je odlican, jedino malo Fis i H nisu po mojoj volji, al A i E su brutalne, tambura je glasna, komotno mogu bez razglasa svirat... Svejedno hvala na pomoci
|
||||
|
||||
|
Prije svega, pozdrav. Imam i ja pitanjce, kojeg bi majstora djelo bila ova kontra?
Kad me budu pratili do groba, neka me vuku bar dva mrkova, za njima tiho tambure nek' zvone, jer to je bila stvarnost mojih snova. Last edited by duroperosataras; 24-05-2009 at 19:44. |
|
|
||||
|
||||
|
meni na prvu il Torma il Truppel....ne mogu das odlučim!
|
|
||||
|
||||
|
...ima puno zakrpa na furniru, tesko se razaznaje sta je sta
|
||||
|
||||
|
pozdrav ljudi
imam ovaj basprim vec deset godina ali nikako da saznam ko ga je izradio. ako neko ima ideju nek se javi. hvala |
|
|
||||
|
||||
|
...vrlo neobično...nemam ideju nikakvu, al jesi li zavirio unutra ogledalcetom, kamericom, mobilnim, itd???
Kakav je raspored gredica glasnjače (koliko ih je i kako su postavljene)?
|
|
||||
|
||||
|
ima dve gredice .
iznutra ima nalepnicu na gornjoj dasci kudlik karolj popravka cetrdeset neke. navodno je lik razbio glavu nekom gostu sa njom i onda je pukla. inace je kopana i to su dosta dobro skrpili. tip od koga sam je uzeo kaze da je ovaj beli rub stavio kudlik posle popracvke i da ga nije bilo tamo pre. on bas puno ne zna o njoj posto nije svirac nego mu ostala od oca. inace tip je oko 80 godina. Last edited by josipfranc; 26-05-2009 at 19:07. |
![]() |
|
|