![]() |
|
|
||||
|
||||
je, ionako tambure uopće nema na TV, tj. na HRT-u, ali to je neka druga tema
|
|
|
||||
|
||||
|
Ništa se ne može preko noći napravit...Nikada...Naravno da je razina samog programa još uvijek ispod onoga što tambura uistinu može pružit!! E sad druga je stvar da li će se iznaći dovoljno para da se tom orkestru omogući npr. više koncerata godišnje, koji će onda omogućiti i više vremena i probe za neki zahtijevniji program...
Ovaj orkestar je jako velik i zahtijeva puno truda oko organizacije ( čitaj love )...Da je kojim slučajem država kako treba prepoznala bi dobru inicijativu i pomogla da se omogući bolji rad svega toga jer ovako sve pada na leđa nekolicine zanesenjaka koji muku muče da osiguraju smještaj, hranu i dva dana probe!...Idealno bi bilo kada bi se taj orkestar profesionalizirao, međutim bojim se da je ovo utopijsko razmišljanje... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
tako da je ovo tvoje zonzi stvarno utopija. i to velika.
|
||||
|
||||
|
nije, imaju par honoraraca, možda dvojicu, trojicu samo
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() P.S. Nadam se da razumjete sta hocu rijec...
|
||||
|
||||
|
Quote:
Najvažnije je da smo se svi mi okupili, zasvirali dva tri dana, razmijenili iskustva...Ako je nešto stvarno vrijedno to će negdje izić na sunce, pa tako valjda i ta naša malo drugačija tambura, onakva za kakvu se svi mi forumaši ( ili barem većina ) zalažemo......... |
|
|
||||
|
||||
|
u jutarnjem listu od 28.5. u kolumni branimira pofuka na 18. strani izašao je osvrt ovogodišnju šokačku rapsodiju.
LINK - pročitati obavezno...
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
nek se zna! tak treba...
|
||||
|
||||
|
Zbilja dobar članak ! samo koliko će ljudi obratit pozornost na to ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Pa pobogu dragi prijatelji, zar ništa niste skontali!!!
Ovakvi koncerti se ne rade za tamburaše nego za neki drugi puk! Sa ovim će se ići van, među publiku koja nema veze sa tamburama... Neki dirigenti, tamburaši, njihov pristup i način rada može vam se sviđati ili ne ali činjenica je da je leopard vrhunski profesionalac koji hladnokrvno odrađuje zahtjevan posao sa orkestrom i zborom; što se tiče u ranijim postovima spominjane dinamike - sama tonska i generalna proba trajale su preko tri sata prije koncerta, pola sata za presvlačenje i moguće osvježenje i sve ponovo...a orkestar umoran... Ovo što se događa oko rapsodije je dobro, sve je rađeno sa ciljem i do njega će se doći. I opet se mnogima neće sviđati. Uglavnom tamburašima
|
|
|
||||
|
||||
nacula sam nesto da se dijeli neki dvd sa festice nakon koncerta pa bi se predbiljezila za njega...... da pokusam naucit svirat vec jednom.... ![]() i hrvoje znam ja tebe samo sam bila u deliriju pa....
|
||||
|
||||
|
pa ako se već dijeli.... neka neko i meni javi na pp. fala.
|
||||
|
||||
|
Bice za par dana !... dok stigne u ZG...
@maestro : pa ti dosta toga pratis " ŕ la manouche " jel' ti tak' dojadio nas dragi es-tam ? |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
ja sam django u duši.
|
||||
|
||||
|
Pa nikad se nismo formalno upoznali i nisam znao jel' me znaš...
@georges - e, super, jedva čekam taj DVD, znam da si ti sve marljivo i pozorno snimao u Jeđutu...
|
||||
|
||||
|
Sutra to putuje za ZG.
|
|
|
||||
|
||||
|
... i sve to postojano i odgovorno pregrmi i odradi dobar nastup. zato jer su imali volju i srce. a s takvim ljudima se čuda daju napraviti. zato mislim da je ovo samo početak.
|
||||
|
||||
|
Naš maestro Mario
Estam svoj iskvario! Kad ustreba prati tango Al uglavnom Pleše - Džango!!!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Je li taj DVD sad tu i kako mogu ga dobit?
Ima li već neki oficijelni DVD od koncerta? Samo zbog uspomene...
|