![]() |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
http://www.youtube.com/watch?v=gfQvec1CWXw Zgodna mlada!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
...u 6.45h Svitac diže glavu i kaže: "Je... se vama ja moram u 6 bit na poslu ... " ( jakša ).
ufff al' mi je ovo dobra uspomena ... ! |
|
|
||||
|
||||
|
kako smo prekokrasni
|
||||
|
||||
|
ljubi vas deda...
![]() montipajtonovci bi rekli: and now, something completely different. sviraju između ostalih: jax, infix, djuka, tommy, basmen, 4 žice s malešnice, kontra_k... Last edited by _maestro_; 14-05-2010 at 11:56. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Kao da se "cajger" pomakne unatrag xy godina... Nostalgija, kaže Oliver...
|
||||
|
||||
|
je. i ti si to svirao nekada...
|
|
|
||||
|
||||
|
I griješili smo na istim mjestima u koreografiji, ali sva sreća sve su bili krivi ti plesači...
|
||||
|
||||
|
mislim da ova snimka nije baš najnovijeg datuma, bez obzira što i u prijašnjim naraštajima malo koga poznam?
u kojem prostoru je ovo snimljeno? to je klasična, Goranova koreografija, (Ljevakovićeva?).. obzirom da je dugo vremena nisam gledao, uočavam sitne razlike u aranžmanima, koje mi sada na prvo slušanje zvuče svježe i lijepo. to znači da je folklorni korpus živ. lijepa, dobro uvježbana i upucana izvedba, čini mi se daleko bolja nego što je bila moja generacija, jedino prim 1 ima nekakvih sitnih izleta koji se primjećuju. bogati aranžmanski raspis po dionicama.. nekada se uhvatim u dilemi, da li treba s folklornom građom ići u složene aranžmane ili jednostavno poduplati dva glasa + pratnja, pošto se vrlo rijetko dešava da svi ti svirači mogu svirati zajedno. Na turneju 6 svirača?? Čelo prvo ispuši.. jbg. ja sam i tu možda praktičar, ali isto tako niti male seoske čelije netreba parirati s velikim IGK. Lijepo!
|
||||
|
||||
|
znači tako to zvuči iz publike, zanimljivo
![]() sva sreća pa nema ketlepeša i one 3 polkice
|
||||
|
||||
|
Quote:
sve u svemu, odličan prostor za nastupe tamburaških sastava i orkestara, a i svih drugih akustičara. Quote:
sam aranžman oduvijek ja dorađujem, odnosno pokušavam prilagoditi sastavu koji trenutno svira... tvoja generacija je bila više onako... slobodnijeg pristupa sviranju, pa ste tako i svirali, bez detaljnih aranžmanskih intervencija. sadašnja generacija se nešto striktnije drži nota, većini tako paše, takva je priroda ove ekipe. Quote:
ako sam išta naučio u ovih skoro 30 godina koliko to radim, onda je to prilagoditi se situaciji doslovno u trenutku... tako zahtjeva rad s amaterima... nikad ne znaš tko će izostati s nastupa, tko neće naučiti svoje, koga neće biti na probama... konkretno, mogu se pohvaliti da je ovo na snimci oko 60% punog sastava orkestra. fale čak neki ključni svirači, ukupno njih 7 ili 8. znači za neke razmjere iz prijašnjih vremena, ima ih ko rusa... pa si možemo i priuštiti luksuz kao što su dionice čela, e-basprima i takve stvari. a bilo je vremena kad sam bio sretan ako možemo sastaviti dvoglas uz bas i kontru. ovdje je slična situacija sa čelistom kao i u tvoje vrijeme: čelista je joker svirač, sposoban odsvirati i bas i kontru ili neki basprim ako zatreba. a zatreba često. u tvoje vrijeme to je bio hlebec, sada je 4 žice s malešnice... a i grizli je cijelu svoju karijeru po bendovima stalno skakutao sa čela na kontru, pa na bas, pa opet natrag... to je valjda sudbina čelista. sviraju svoj instrument tek kada ništa drugo ne fali. |
![]() |
|
|