![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Dođi u Vinkovce
http://www.youtube.com/watch?v=ZATvPwr98Ug Mjesec http://www.youtube.com/watch?v=h4YuwdulnSs Afterparty u Jeđutu: Kupiću ti cipelice http://www.youtube.com/watch?v=tq-V3M1TTJ0 Gajdaško kolo http://www.youtube.com/watch?v=bBjz4bVzg-0 Ševa http://www.youtube.com/watch?v=9IHVHtxce24
|
||||
|
||||
|
Znači pozvali su ga da to odrepa, al' nije bio zainteresiran... To me baš čudi... Meni se isto nije dopala interpretacija tog dečka koji je odrepao i odpjevao "Dođi u Vinkovce" jer repanje, ipak, nije samo recitiranje i nabrajanje i u repanju su bitni dikcija, naglasak, dinamika... Al' dobro, trebalo je naučiti taj tekst i pohvale da se usudio to odrepati (btw, tko je taj dečko? gdje svira?).
Evo Danica lijepo uploada clipove, ja nažalost ne mogu pošto mi ADSL (router) rikava i malo radi, malo ne radi... Sad sam na dial-upu... Što se tiče repertoara, hm... Tu bi se dalo raspravljati, ovogodišnji koncert je, čini mi se, repertoarski bio više za široke mase (pjesme iz skoro svake regije Hrvatske, tamburaški hitovi itd.)... Rek'o sam iz zajebancije da sljedeće godine trebaju biti "Mata" i "Sve je ona meni" u programu... Što se tiče "Da te mogu pismom zvati" - vidio sam u programu da piše u rubrici solisti - mandoline i čekam kad će neka pjesma s mandolinama - kad ono na bisu vidim da se pripremaju svirači/ce mandolina i rek'o D&K - "Sad će bit Da te mogu pismo zvati..." - guess what? I was right! Al' dobro, mislim da je cilj Šokačke rapsodije popularizacija tambure, pokazivanje da se na tamburama može svašta odsvirati pa s te strane razumijem i ovo podilaženje širokim masama... "Memorijal Hrvoja Majića" je koncert od tamburaša za tamburaše (mislim da je to dkranjce spomenuo u Jeđutu) dok je "Rapsodija" ipak koncert od tamburaša za ljubitelje tamburaške glazbe, bili oni tamburaši ili ne...
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
- btw, Georges, kol'ko si ti materijala snimio u Jeđutu? Znam da si skoro stalno snimao... Hoće bit neko DVD izdanje - "Šok.rapsodija - Afterparty"? Moglo bi se stavit i u dodatke službenog DVD-a E, da, čija je kontra ono bila? Koji majstor i koji svirac?
|
||||
|
||||
|
Quote:
) to je Marko Bertić, rodom iz Vinkovaca, ide u Srednju školu u Križevcima, Svira u tamb. orkestru Alberta Štrige u Križevcima, odlično svira prim i ostale Tambure, a tek mu je 16g, a i pod temom Memorijal smo već o njemu...to je taj isti
|
||||
|
||||
|
na afterpartiju je bila kontra majstora djuretića, a mislim da je vlasnik varga.
dobra kontra.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Mislio sam da je Đuretić i mislio sam da je možda tvoja jer si ti rekao da imaš dvije kontre i da je jedna od njih Đuretić...
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
moja đuretić kontra je za to vrijeme čekala u autu, naštimana kao e-brač.kad je počelo natezanje hoće li ili ne netko donijeti instrumente (a nalazili smo se u prostorijama kud-a koji ima daleko najviše instrumenata u ovoj državi), htio sam otići po svoj instrument i svirati e-brač kao kontru. (da ne moram mijenjati žice), ali nisam. uvijek mi zasmeta kad netko ne želi dati/posuditi svoj instrument u takvim situacijama kad je tulum. učinilo mi se da netko misli da smo mi pijani divljaci koji ne znaju šta su tambure i da ćemo napraviti neku štetu na njima.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
ma ok to nego melodija nevalja... neznam sta to on pise.. pa melodija neide tako.. inace jako los, i prosle godine je par pjesama napiso, jako lose.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
pa je**ti, koji sam ja konj, neću prežalit nikad što nisam ostao!!! sad kad gledam samo mi palite vatru jaaaaaaaaaoooooooooooooooooo
|
||||
|
||||
|
super clipovi, vjerujem da je i to bil pravi dozivljaj! Hvala na djelicu atmosfere!
|
|||
|
|||
|
Quote:
Onaj majstor kaj je dirigiral Air se malo zgubil, pogotovo na Oko jedne hiže |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
njikos los, ivanka odlicna |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Quote:
Quote:
Gň n'éirí ad bodhair libh - May the road rise to meet you. Last edited by MaRu; 24-05-2007 at 22:01. |
|
|
||||
|
||||
|
sta nisi dosla kasnije tamo iza ? trebala si doc i poves dobru frendicu,kako kaze zoonzi...
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Drugi put samo reci gdje i kad! Tu cemo bit.
|