![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Poz svima koji su bili!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Zuki ocemo na jeger u kavanu lisinski????hahahahaha
![]() (3 jegera je covijek 105kn platio)
|
||||
|
||||
|
ej ljudi, di ste mi? jeste se oporavili??
meni je bilo super! i druge godine ću definitivno opet doć! (ak me prime, normalno ) bilo je cuge, fešte, zezancija....svirke...ma svega! a i na koncu, koncert je bio super! pozdrav svima, posebno mojim primašima
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
i meni bilo super, samo kratko trajalo pozdrav i pusa svima!! |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
pogledala ovih par filmića, najviše me se dojmio Capricio, možda jer smo ga mi svirali u Osijeku kao praizvedbu, ali ni blizu ovako dobro! svaka čast!
|
||||
|
||||
|
@skitnica
Još ti nisam oprostio bijeg s pivom drugu večer,onak iznenada već oko pola 3. Grad s 5 rijeka,da baš... @dkranjce Ma ti nisi ništa ni svirao na koncertu osim dangubice,znam to,bio sam ispred tebe Ne zamjeram,bio si u dobru društvu, a tek taj kavalirski upad,mogu li sjesti,je li slobodno...Imam i ja ličke krvi,zna se pos'o. @zuky A pošto je naša čuvena mnrln u Kavani? @sbmarkan Šef mi je rekao da seliš na prim,a nama na tvoje mjesto dolazi Čavka.Sad će imat tko svirat prim u sobi dogodine,nećeš morat čekat da ga netko donese. ![]() EDIT:Imam DVD i CD s koncerta(ovogodišnjeg).Na DVDu je sve,a s CDa sam izbacio par stvari,Kićin spletokol,Širine itd.jer nije moglo sve stat.Mogao sam to još skratit,izbacit pljesak,govoranciju na kraju,ali sve najbolje je ionako stalo na CD.Napravio sam 3 komada DVDa i 1CD pa će to danas(petak)na probi šef podijelit na daljnje prženje,tak da me Jubito ne zanima
Za laž je potrebno dvoje. Jedan govori, a drugi sluša. Last edited by Darth Bass; 08-05-2008 at 23:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
, a široke širine? Definitivno u najboljem društvu Svi vi slavonci imate ličke krvi |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Imala sam priliku gledati na HRT+ izravan prijenos koncerta i htjela bi čestitati svim sudionicima a posebno tamburašima na iznimnoj koncentraciji i ljepoti sviranja.
Meni osobno koncert je bio uredu samo što mi se ne sviđa ovogodišnji repertoar(čast iznimkama). Prošle godine sam bila u Zagrebu i mislim da je prošle godine bilo zanimljivije svima.Naravno nemojte se odmah uvrijediti ovogodišnji koncert je bio stvarno dobar ali je meni malo bilo dosadno a koliko čujem po gradu nisam jedina. Imam još jednu zamjerku,nemogu vjerovati da se nemože organizirati u drugim gradovima Šokačka rapsodija,mislim da bi se mnogi ugodno iznenadili koliki bi bio odaziv ,sa naravno razumnim cijenama karata. Nadam se da će i ostali imati priliku uživati u dirljivim zvucima tambure kao što sam ja imala. ČESTITKE JOŠ JEDNOM SVIMA A POSEBNO TAMBURAŠIMA IZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
|
||||
|
||||
|
pa..... navodno se nesto poduzelo po pitanju koncerta u drugim gradovima... koliko sam nacuo...trebao bi biti ove godine u vukovaru i osijeku... e sad.. koliko je to istina.. ne znam
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Prema tome, ne vidim kvalitativni skok u činu premještanja Rapsodije u neko drugo mjesto, čak i u neku drugu dvoranu. Najveći pomak bi po meni bilo poboljšanje repertoara, izvođača i instrumentarija. Ove godine je održana i audicija, što govori samo da je interes izvođača sve veći. Samim time je i izbor veći, a dugoročno to znači i veću kvalitetu izvedbe. Što se repertoara tiče, mislim da su velika orkestralna djela izvođena ove godine monotona, i da bi trebalo oplemeniti cijelu manifestaciju atraktivnijim izborom brojeva. Moj dojam je da je ove godine izbor skladbi bio ambiciozniji nego prošle godine. Budući da se ovdje radi o orkestru koji ima nekoliko proba i da se nema previše vremena za uhodavanje orkestra, virtuoznije točke bih prepustio manjim grupama (kao što to radi orkestar 100 Cigana), a time bi i vizualno Rapsodija bila zanimljivija. Što se instrumentarija tiče, tu je nažalost teško napraviti bilo kakav pomak jer to ovisi isključivo o fundusu kojim raspolažu sami izvođači. Isto tako, jedna od stvari koje su mi zapele za oko je činjenica da su izvođači bili odjeveni po izboru. Ne bih inzistirao na školskoj uniformi, ali mislim da bi dojam bio bitno ozbiljniji kada bi koliko-toliko odjeća bila usklađena. Sve u svemu, mjesta za napredak uvijek ima, ali me veseli što se netko ipak odvažio na ovako velik projekt. Svake godine je Rapsodija sve bolja, i pitanje je samo vremena kada određeni pojedinci i institucije više neće moći ignorirati poruku koju šalje Rapsodija.
|
||||
|
||||
|
Quote:
), to ćer biti korak naprijed s porukom da je tamburi mjesto na akademiji.istina, teško bi tamo stalo 100 izvođača, al barem ono, 50-60 bi moglo.... ![]() edit: gostovanje orkestra po drugim pozornicama u hrvatskoj se stalno spominje, stalno se razmišlja o tome i planira se. međutim, objektivan problem je uskladiti obaveze unutar benda od 5 ljudi, a kamoli između 120 ljudi.
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 09-05-2008 at 13:35. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
Svaka snasa voli tamburasa, a primasa i cura i snasa Last edited by sbmarkan; 09-05-2008 at 14:48. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
što se tiče ovogodišnjeg repertoara, možda je nekome bio malo dosadniji nego prošle godine, ali nije ni lako sastaviti program da se svidi i sviračima i široj publici. meni je bilo super što je bilo puno pjevanja. |
|
|
||||
|
||||
|
Moj orkestar (orkestar KUD-a Gaj iz Savskog gaja) je održao 2. prosinca 2007. cjelovečernji koncert povodom 20. obljetnice osnutka orkestra u HGZ-u...znači,bilo je tambure tamo...
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Malo smo ošli u offtopic, al' kad je bal - nek' je maskenbal. I moj orkestar je par puta (ali poprilično davno) svirao tamo, a pratili smo (mali sastav - 6 tamburaša) i jedan mješoviti pjevački zbor u HGZ-u. Al' mislim da to u ovoj priči nije tol'ko bitno kol'ko bi bili bitno da se tambura uvede kao ravnopravni strumač na Akademiju. Baš me na našu "borbu" podsjetila slična težnja plesača koji žele da se otvori visoka škola za ples (sigurno ste vidli plakate s Lukom Nižetićem).
|
||||
|
||||
|
ma pjevaju tamo i dječji zborovi. neki čak i jednoglasno....
nije u tome bit. normalno je da je hgz otvoren i amaterima... ali tamo estrada NIKAD nije imala i nikad neće imati pristup... neće biti light showa, šljokica, hanke paldum ili mile hrnića. a u lisinski ima pristup. kad je već vedran napisao da je kd lisinski hram glazbe spomenuo sam dvoranu hgz, jer ipak nastup na tom mjestu na mene ostavlja puno jači dojam. tu se događa čista glazba zbog glazbe, nekontaminirana drugim utjecajima. u lisinskom se ponekad dogodi da glazba nije najvažnija, u hgz-u nikad. sve u svemu, to je bio samo nebitan i usputan komentar. nemam ništa protiv lisinskog ili hanke. dapače! ali hgz je ipak u istoj zgradi gdje je muzička akademija u zagrebu...
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 09-05-2008 at 23:25. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|