![]() |
|
|||||||
| Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
||||
|
||||
|
... najnoviji član "taraf de haďdouks"-a u kojem osim gitare svira i violoncello.
jedan od najboljih "django" gitarista mlade generacije. evo ga ovdje u par delikatnih rumunjskih akrobacija. vatromet počinje negdje oko 1:30 |
|
|
||||
|
||||
|
pred kraj ima i pevaljka!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
o jebem im sunce cigansko..upropastise pjesmu..
|
|||
|
|||
|
Meni se baš sviđa.
![]() ![]() To je kao da kažeš da je kvartet corona upropastio duo bracanina ![]() ![]() Sve je stvar ukusa.
|
||||
|
||||
|
Ja bih rekao da je više stvar kriterija nego ukusa. Siguran sam da postoje ciganski bendovi koji bi ovo puno bolje odsvirali na svoj način.
|
|
|
||||
|
||||
|
a kakvog kriterija ako može malo podrobnije?
|
||||
|
||||
|
Zar nije očito iz prvog posta? Napose kvaliteta...
|
|
|
|||
|
|||
|
S obzirom da su to cigići, od njih drugo ne očekujem i ovo je odlično, zapravo baš mi je super verzija, što ju više slušam.
|
||||
|
||||
|
Po komentarima sam mislio da su je odsvirali u brzom estamu. Nije ni vamo ni tamo, tipična svirka benda ovakve vrste. Oni i onako ne tipuju na kvalitetu svirke i usviranost (jer nitko ne garantira da će ikad više i zasvirati u ovom sastavu), nego na psihološku nadmoć nad slušateljem.
|
||||
|
||||
|
@Petar, ako je ovo tebi dobro, onda se bojim stari moj da si skroz promasio bit ove pjesme..ali kao sto su stariji i mudriji rekli, o ukusima se ne raspravlja..sto se tice tvoje opaske na Kvartet Coronu, mislim da je svaki komentar suvisan, iako vjerujem da si se zajebavao..
|
||||
|
||||
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=qk7pmtv6ZGc
|
||||
|
||||
|
Evo malo rocka na tamburama (možda je bilo, al' evo ja prvi put vidim)...
|
|||
|
|||
|
Quote:
Problem nastaje u momentu kad se ti i ja ne slažemo oko kriterija kvalitete, tj. ono što je meni kvalitetno, tebi nije, a možda vrijedi i obrnuto u nekim slučajevima. Tu bih ipak zastao i rekao da je to stvar ukusa jer se na taj način elegantno relativizira pojam kvalitete, a time i završava ova rasprava. P.S. ti i ja su reprezenti skupova ljudi s različitim stajalištima, dakle ništa osobno. P.S.S. dođi sutra tj. danas na Sljeme pa ćemo prodiskutirati malo o tome.
ne prepiri se s budalom, ljudi možda neće uočiti razliku... Svirka mi je definitivno na prvom mjestu, ali od posla se živi. Last edited by Petar; 05-04-2010 at 00:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
Male jih je bilo videt Al' čut ih nije bile. ![]()
|
||||
|
||||
|
@Petar, jasna je meni razlika izmedju pitanja kvalitete i pitanja ukusa..samo se bojim da u vecini slucajeva kad se radi o ciganima (tamburasima) jedno se nadovezuje na drugo..ja u onoj verziji koju je Tamish stavio apsolutno ne vidim nikakvu kvalitetu u njihovoj izvedbi..meni (naravno, sto ne mora znaciti i tebi ili bilo kome drugom) ne valja niti pjevanje, niti sviranje, a bogme kad se vec doticemo ukusa, ta pjesma mi je unakazena klasicnim ciganskim brljanjem..eto da ne bi mislio da pricam u prazno potrudio sam se pa sam secirao onaj snimak..pocnimo redom :
1. nije mi jasno sta pokusava gospodin Bata Nikolic (valjda je to taj, ne poznajem cigansko rodoslovno stablo niti me zanima) izvesti na basprimu u 20 sekundi snimke..ako je htio izvesti nekakvu tercu ili nesto slicno, bojim se da je skroz fulao..nadam se da nije potrebno napominjati da je kod madjarskih ciganskih orkestara ovakav pokusaj tercanja kaznjiv zakonom ![]() 2. harmonika na 34 sekundi, oponasanje cimbala? sumnjam..meni samo jako nakaradno.. 3. prvi forspil, gospodin Nikolic i harmonikas na 1.28..ja bi im tu podrezao te njihove prstice ![]() 4. dvoglasno pjevanje madjarskih romansi?? neka me netko ispravi, ali meni se cini da je to takodjer kod njih kazneno djelo..tako da mi ovaj pokusaj na 2.25 djeluje tragikomicno..da su se barem dogovorili tko ce kada frazirati..ali cek, pa to su cigani, kod njih sve prolazi ![]() eto, to je ono sto sam ja htio reci o ovoj izvedbi..vjerujem da ce mnogi misliti kako cjepidlacim, mozda je i tako, ali tako ja gledam na to.. sto se tice mojih i tvojih razilazenja u misljenjima, ja tu ne vidim apsolutno nikakav problem, dapace, gledam na to skroz pozitivno..ti imas svoj film, ja svoj, i meni je to sve super..problem moze eventualno nastati kad jedan od nas dvojice svoje misljenje nametne kao apsolutno..ja to nikada ne radim, a iskreno i za tebe sumnjam, tako da opet sve 5.. sto se tice Sljemena, bojim se da se necemo vidjeti sutra tamo..izgubilo mi je to svoju draz, a iskreno nemam volju niti svirati niti slusati "planinarske" pjesmice..vama zelim ugodan provod! Zivio!
All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost... Last edited by saky; 05-04-2010 at 01:39. |
|
|
|||
|
|||
|
http://www.youtube.com/watch?v=VMA9ptLUMww
nemojte sad svi navalit na tambure i skidat..unikat je u pitanju |
|
|
|||
|