![]() |
|
|
|||
|
|||
|
....dobro da me nije leko opizdio primom po glavi na memorijalu
[/quote]bila bi šteta prima |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() ???
|
|||
|
|||
|
Nije mi jasno kaj se čudiš. "Nešto čačkao" znači reparirao bez nekog uspjeha, talenta i znanja, tj. može i gore, znači "uništiti" tamburu. Znam da nisi tako mislio, al to ti otprilike to znači u prenesenom značenju, tako da si nesvjesno uvrijedio majstora.
Druga je stvar što više neću nikada doći kod dotičnog majstora i to ne zbog njegovog stručnog rada, nego pristupa prema klijentu tj. meni. Evo jedne paralele: npr. kad bi otišao u konzum i ne sviđa ti se kako se prodavači odnose prema tebi, nema tog boga koji bi te natjerao natrag tamo kad postoji mercatone, lidl,... (premda je pitanje jesu li alternative bolje, ali kod njih nije to doživljeno). Dakle, moje potpuno subjektivno mišljenje koje ne umanjuje vrijednost gospodina Leščuka kao majstora. U svakom slučaju, moja je preporuka da se ode tamo vidjeti iz prve ruke jer svatko nekoga doživi na svoj način!
|
||||
|
||||
|
Hm, definitivno nisam mislio ništa pogrdno... Ja sam pod čačkao mislio na to da mi je izgledalo ko da je majstor nešto radio na tamburi, ali ne znam točno šta (osim onog furnira), pa sam zato tako rekao... Dakle, isprika oko nesporazuma
|
|||
|
|||
|
Curu il¨ tamburu ljubi il¨ ostavi !!!!!!!!!!!!!! Last edited by Vlado basprim; 19-08-2010 at 13:44. |
|
|
||||
|
||||
|
Ali nije mi jasno, čemu ovakva pipanja i ispipavanja? Evo, OVO je po meni identičan furnir, a i sam si u par postova niže komentirao ovu tamburu, i iz tvog komentara se da iščitati da očito poznaješ i tamburu i gazdu. Ne znam na temelju čega drugoga osim furnira bi se po slici sa sigurnošću moglo ukazati na nekog određenog majstora...
|
||||
|
||||
|
Quote:
Last edited by bratislav; 11-05-2010 at 16:30. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Quote:
Ta kontra koju sam ja komentirao je do prije 4 mjeseca bila u vlasništvu mog kontraša iz benda ali je prodana u Srbiju!!!!!! A ova čije sam slike stavio je sasvim jedna druga kontra koju sam juče nabavio za koju ja nisam siguran da li je Zarić stariji majstor iako je tonski vrlo identična toj kontri koja je bila u vlasništvu mog kontraša ! Kako nisi primjetio malo je korpus drukčiji na ovoj čije sam slike stavio !!! Furnir je dosta sličan ali??
|
||||
|
||||
|
Vidi, ja po ovim slikama ne mogu reći koji je korpus kakav, jer nisu slikani pod istim kutem, a kut slikanja jako utječe na stvar percepcije. Pogledaj si drugu sliku po redu koju si postao: zbog kuta slikanja izgleda kao da su mali obrazi veći od velikih, a nije tako. Bilo bi najbolje da pitaš svojega kontraša jel ima još koju sliku svoje bivše kontre, pa probaj usporediti glavu, mašinice, ili ju daj njemu da ju malo proba, da osjeti jel mu profil vrata isti ko na njegovoj bivšoj, i tako dalje. Također, uzmi ogledalo pa gledaj unutra jel piše šta. Ovako od slika na forumu ti nema baš nekakve prevelike koristi, pogotovo zato jer ti je furnir identičan onoj drugoj kontri, koja je Zarićeva.
|
|||
|
|||
|
da taj crni furnir je naknadno stavljan. meni je bilo čudno što kolega iz benda ima Rajkovića koji je star 15-tak godina, a vidio sam prije godinu dana nove rajkovićeve tambure koje su više ličile tome basprimu nego mojem... malo sam razmišljo i nije mi baš prirodno da netko sa jedva trideset godina izrađuje vrlo dobre tambure, a uz to sve i toliko razlike na instrumentima u samo nekoliko godina da se ne može iz prve prepoznati... eto to mmi je onak bilo čudno...
|
|
|
|||
|
|||
|
[quote=Benito;84567]Vidi, ja po ovim slikama ne mogu reći koji je korpus kakav, jer nisu slikani pod istim kutem, a kut slikanja jako utječe na stvar percepcije. Pogledaj si drugu sliku po redu koju si postao: zbog kuta slikanja izgleda kao da su mali obrazi veći od velikih, a nije tako. Bilo bi najbolje da pitaš svojega kontraša jel ima još koju sliku svoje bivše kontre, pa probaj usporediti glavu, mašinice, ili ju daj njemu da ju malo proba, da osjeti jel mu profil vrata isti ko na njegovoj bivšoj, i tako dalje. Također, uzmi ogledalo pa gledaj unutra jel piše šta. Ovako od slika na forumu ti nema baš nekakve prevelike koristi, pogotovo zato jer ti je furnir identičan onoj drugoj kontri, koja je Zarićeva.[/QUOTE
Imam ja i basprim(53g.) i kontru Zarića starijeg (65g.) i sad ovu pa svaka tambura ima dosta sličnosti ali i razlika tako da nisam siguran 100% iako mi nije ni bitno tambura je vrhunska. Čak i na basprimu i na kontri koji su u mom vlasništvu na panju stoje naljepnice na kojima piše da je Zarić majstor,a na ovoj nema ništa pa mi je to sad izazov da 100% utvrdim eto da li je!
|
||||
|
||||
|
Eto, da se mene pita, ja bi dao glas da je ovaj tvoj neznani junak Zarić. Sa 100% sigurnošću ti to nitko ne može potvrditi, osim čovjeka koji ju je kupio direktno od Zarića, ili Zarića samoga, a to više nije moguće, bar koliko sam ja upućen
. Po meni ima dosta sličnosti sa tvojom tamburom i onom koja je 100% deklarirana kao Zarićev rad, i ja, iako nisam mjerodavan, na temelju toga što sam vidio preko slika mislim da je tvoja kontra Zarić. Živio!
|
|||
|
|||
|
@kontrash
Kontra je 100% Tormina. Pozdrav Vladimir. EDITby tamish Ovo je odgovor na kontrashev post, da ne misli neko da se odnosi na zarića.... Last edited by tamish; 14-05-2010 at 16:18. Razlog: Vlada se zajebo.... |
|
|
||||
|
||||
|
Pitanje za majstora Lešćuka (a i sve ostale, naravno
) :Jeste li se prije susretali sa ovakvim rozetama, i ima li na ovoj tamburi neki detalj koji bi, barem otprilike, upućivao na nekog majstora? Već dugo vremena pokušavam odgonetnuti čiji je ovo rad, ali bez uspjeha... http://www.forum.tambura.com.hr/atta...0&d=1229451750
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]()
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
olako data izjava:
stari bocan lajoš. iz doba oko 2. svj. rata. ulažem 20 €. koji je koeficient? |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() evo ovde.... http://www.forum.tambura.com.hr/showthread.php?t=2080
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
Privitak 5260
Privitak 5261 Privitak 5262 evo jedan basprim za koi neznamo ko ga je napravio kad smo ga nabavili nije imao ledja niti je ista pisalo u njemu http://picasaweb.google.com/home Last edited by radionica lescuk; 29-04-2011 at 14:57. |
|
|
||||
|
||||
|
paaa...reći ću ti jednom ko je pravio!
![]()
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|