![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Jeste Kudlik...
Sad nisam siguran koji je od njih...
Last edited by begesarns1989; 23-12-2008 at 09:47. |
|
|
||||
|
||||
|
to sto je misa rekao je 10000 % tacno cini se da je dobro ocuvan kudlik zavrsio kod tebe
|
|||
|
|||
wow...znao sam da je dobra, ali da je tako dobra...wow... ![]() Koliko bi stara bila po vašoj procjeni? Proučavao sam malo temu Kudlik, Karoly je živio od 1893 do 1979. Jel mu je to raniji ili stariji rad? I naravno, koliko vrijedi taj prim, da znam čovjeku reći? |
|
|
||||
|
||||
|
Vredi sigurno, a koliko ne znam... Nisam siguran ni za godinu proizvodnje, ali racunaj da ga je Kudlik radio sa njegovih >45god, bar po mojoj proceni.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Kolega sta mislis koliko je star prim?
|
|
|
||||
|
||||
|
karlo kudlik, slažem se. interesantno koliko je očuvana tambura.
evo još dva prima karla kudlika. sličnosti su očite: ![]() ovom primu gore je glasnjaču mijenjao bela kudlik. djevojka koja ga je prodavala, tražila je 2000€. nije ga prodala, pa je spustila cijenu. ne znam da li je prodan nakon spuštanja cijene. prim dolje je po svemu isti s wickewrmanovim, osim po ukrasu na štitniku
U meni trepti panonska duša i volim svojih didova svit Last edited by _maestro_; 23-12-2008 at 14:42. |
|
|
|||
|
|||
|
Vidiš, na ovom "mojem" pragovi na kraju idu ukoso, a na ovima kaj si to poslao ne idu. Jel to uobičajeno da pragovi na nekim primovima istog majstora idu ukoso, a na nekim ne ili to nešto pokazuje? Zašto je uopće na nekim instrumentima zadnjih par pragova tako odrezano, čemu to?
|
|
|
||||
|
||||
|
Kakav je ovo basprim? Svira ga čovjek iz benda Snoboki -> http://www.youtube.com/watch?v=xxr38IUrU7E
|
||||
|
||||
|
Cini se kao da je Lescuk po njemu cackao...
Al ja još nisam našo šta mi duša traži jednu ružu iz mladosti rane ta se ruža mojom zvala, ta je ruža za me cvala a ja je ubro pa je bacio Last edited by bando; 31-12-2008 at 00:33. |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Vidio sam a čak i sivrao jedan basprim Andrije Sinkovića ista rozeta i sve a i po ovom za kojeg ja pričam je kaj veli bando čačkao leščuk i isto je stavio ovu "zaštitu" na rozetu uopće neznam jel ta tambura u vlasništvu tog čovijeka kod kojeg je bila....možda je to baš ta tambura
![]() al takvu rozetu na 80 % glasnjače sam vidio samo kod tog Sinkovića
|
||||
|
||||
|
Matija, jel to Zvonkova tambura o kojoj pričaš?
|
||||
|
||||
|
Ma da i rozeta je indentična evo našao sam sliku a to je Sinkovićev basprim a Leščuk je radio servis na njemu sto se i vidi po ovoj njegovi crvenoj naljepnici
|
||||
|
||||
|
Hehe, pa to i je Zvonko na snimci!
Ne snime ga baš u krupni plan, ali ako se bolje gleda snimka i promatra basprimaš, dobro se vidi kozja bradica karakteristična za dotičnoga!
|
||||
|
||||
|
ljudi,
čiji to rad može biti? vlasnik tvrdi da je to bocanova kontra.
"Glazba ispire prašinu svakodnevice sa duše" Last edited by prostrum; 10-07-2009 at 09:58. |
|
|
||||
|
||||
|
Trebala bi biti, ona prva rozeta je bocan
|
||||
|
||||
|
Definitivno Bocan
|
||||
|
||||
|
Nemas ti pojma, nije to videlo Bocana. Imas tamo negde u oglasima bocanovu tamburu pa pogledaj
|
|||
|
|||
|
bocan je sigurno!
|
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|