![]() |
|
|||||||
| Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
|||
|
|||
|
...bilo bi znimljivo čut iz tvoje perspektive (ili sjećanja
), malo više o tom instrumentalu, naime mislim da ga većina zove panonska rapsodija il tak nešto, sirba de concert....ali ova i sve skoro tamburaške verzije mi nekako vuku korjene na expanoniju ili eventualno lepog jovicu (live) u našim obradama....
|
|
|
||||
|
||||
|
Nemam pojma kako se zove taj instrumental, a ni ne sviramo ga inače. Ovo je bila neka zajebancija na probi (može se rasuditi po tempu
). Uglavnom, IvanZUe, hvala na podršci!
|
||||
|
||||
|
a ja mislio da inace to tako ide
|
||||
|
||||
|
Ide, ide, pogotovo na kraju probe.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Ma Saky, oni su se samo pravili da znaju to odsvirati...
|
||||
|
||||
|
Quote:
na snimci se sastoji iz 2 dijela: sirba de concert i ovog dijela koji je na dotičnom klipu. samo ovi klinci na spotu sviraju u d duru, a ex panonia je to pićila u a duru... panonci su i inače tu stvar (sirbu i ovaj dodatak) izvodili na svojim svirkama, a na albumu se našla tako da je smiljanić nagovorio mikija da to odsviramo, pa da si on to snimi za svoju privatnu arhivu. poslije je smiljanić snimku samo nakalemio na ostale snimke, izmislio naziv "panonska rapsodija" i tako je izašla na albumu. miki se malo čudio, ali mu nije smetalo. ![]() za lepog jovicu ne bih rekao da ima direktne veze s ovim instrumentalom i izvedbom ex panonije, ali ima đeno brzi. panonci su u početku intenzivno surađivali sa đenom koji je svirao gažu u zagrebu, u kamenoj čardi sa svojom bandom iz deronja, danas poznatijom kao "biće skoro propast sveta". tada je to bila ekipa u sastavu: - todor (dečki ovo je jako važno) basprim1 i šef bande - đena brzi - basprim2 - đena glavonja - kontra - đuka (otac od mrvice basiste) - bas - miloš cupaj - čelo (njegov instrument je još danas navodno kod gilga) - ponekad bi s njima svirao i jedan mali debeli na violini, zaboravio sam kako se zove ali svi su se prezivali jovanović. u svakom slučaju odlična ekipa. e, sad, preko dana bi panonci autom došli po đenu i odveli ga na svoju probu, a navečer bi ga odvezli do čarde. đeno je s njima radio te, za ono vrijeme potpuno nepoznate i egzotične instrumentale. tako je ex panonija došla do ekskluzive na hrvatskom tržištu, ako izuzmemo ciganske kapele koje su svirale taj repertoar. eto.
|
||||
|
||||
|
ti samo frojduso peci palacinke, i neka budu malo manje saftne da mogu pojesti tucet
|
||||
|
||||
|
Nađi ti sebi neku, pa nek ti peče palačinke. Npr. Maju.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
Vedraneeeeeeee, lanac je predugacak
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
haha, dobro ti znas na koji ja lanac mislim
|
||||
|
||||
|
Meni je to lanac sreće, a sad jel to tebi sreća ili nije...
|
||||
|
||||
|
Kod mene ćeš od sad moći dobiti jedino palačinke s tomorinom!
|
||||
|
||||
|
Vedro, ma mislim da me nisi shvatio (ili mozda jesi)..ima jedan vic..ispricat' cu ti ga kad se vidimo
![]() Frojduso, pa nemoj tako, znas da se ja samo salim ipak Vedro i ja pravimo bend pa cu cesce boraviti u tvom carstvu..a red je da se clana benda nahrani, jel?
|
||||
|
||||
|
Ma, shvatio sam! Zato i je lanac sreće!
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]() I svidjeti će ti se...
|
|||
|
|||
|
Quote:
izvan svedske na Google:u! Sviram dalje tambure ovdje i ucim mlade hrvate svirati u sastavu/udruzenju "Sokadija" (-od 79 i clan Hrv Saveza u Svedskoj) a spomenuta ploca snimljena ovdje poput producenta i prijatelja Vlade Smiljanica, zvala se je "Mene naucila mati" (-90) i mozda ce mo je obnoviti i prosiriti kao CD. Do sada je to jedina tamburaska ploca izdata u Skandinaviji po mojem znanju. Izdali smo i jos dvije u manjoj tirazi ali ova prva je vrhunac "Sokadije" i bila je kratko vrijeme na Hrv. trzistu kao kazeta bivseg Jugotona. Obnovili smo mladi sastav sa dvoje starih clanova i vjerojatno ce mo nastupati na festivalu Hrv Saveza u Göteborgu 25/10 -08 i poceti nastupati kod nasi ljudi i kod sveda vise aktivno, iza visegodisnjeg prekida. Sada sviram aktivno sa romskim sastavom "Svarta Safirer" ("Crni Safiri) (od -96) gdje su vecina clanova romi iz Makedonije. Mozete citati o satavu (ali samo na svedskom jeziku) na stranici svartasafirer.com i mozete taj sastav gledati na Youtube pod "svarta safirer". Nemamo jos komerzialnu plocu ali snimit ce mo jednu skoro). Pozdravljam sve tamburase i ljubitelje nase glazbe u mojoj prvoj poruci ovog foruma! Dubravko Grdic, Göteborg -08 |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
| Način Prikaza | |
|
|