![]() |
|
|||||||
| Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Drago mi je da ti se sviđa. |
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Tko si ti Garestin?, odakle su ti,..., dal znaju kaj odsvirati?
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Uf što nevolem kad netko ovako drži kontru.
Pa nije to električna gitara.
|
||||
|
||||
|
...ovo se zove "stav- do jaja"
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
|||
|
|||
|
to ti se zove prirodan položaj ruke....
|
|
|
|||
|
|||
|
kako je bilo na koncertu? koji su sve tamburaški sastavi svirali?
|
|
|
||||
|
||||
|
to su moderni zagorski svirači...
Ja ne volem i kad se ovako drži i prim...al dobro...
|
||||
|
||||
|
Kao i Svita nisam pretjerani ljubitelj "do jaja" stava, al' o ukusima se ne raspravlja. Ne bi trebalo bitno kako držiš instrument nego kako ga sviraš. A sad nekome bolje izgleda ovo, nekome ono. Sjećam se da me Tamish pitao kad je vidio Robija iz Milenija ("do jaja" stav
) - "jel' svi kontraši u ovde tako nisko drže kontru?". ![]() Vjerojatno je to stvar navike. Meni je zanimljivo i kada svirači koji sviraju tambure s remenom (brač, čelo, bugarija...) i sjedećki sviraju s remenom. Meni to smeta i kada sviram u orkestru nemam remen.
|
||||
|
||||
|
Vidiš ja nikad nisam toliko u dubinu išao s tim stvarima uvijek su me više harme interesirale
|
||||
|
||||
|
Koncert je prošao dobro. Dvorana je bila puna što je bilo najvažnije u cijeloj priči jer je koncert bio humanitarnog karaktera. Skupljala su se sredstva za uređenje prostora za smještaj djece oboljele od raka.
Pjevali su: Ivica Pepelko, Gordana Ivanjek, Ženska vokalna grupa Kajda, Ivan Benc, Ženski vokalni sastav Kušlec, Pratili su ih: Zagorski mušketiri (gitara, bas gitara, klavijature, bubanj, truba, klarinet), Tamburaški sastav Garestin (vidi prije sliku - prim, dva basprima, kontra, berde), Klaruši (pazi sad - harmonika, prim, dvije violine, kontrabas i kontra), Kavaliri (vidi prije sliku - tri violine, kontrabas i cimbal), Ilirci (veliki orkestar - 4 violine, 2 bisernice, 4 brača, harmonika, piano, klavijature, flauta, klarinet, tenor sax, truba, trombon, gitara, bugarija, bajs, bas gitara i bubanj). EDIT: Evo Klaruša (nije baš neka slika)
Last edited by Miha; 28-10-2007 at 22:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Premalo gledam TV, svašta se može vidjeti na TV-u... Pa sam tako u "Svircima mojima"
"uhvatio" i našu cigankušu... ![]() Jeste neki, nitko se ne hvali da će bit na televiziji (k'o ja, hehe)...
|
|||
|
|||
|
i ja sam to gledao!
a kontras nam je na forumu! shade1
|
|||
|
|||
|
evo vidim da se spominje drzanje moje kontre!
a vidim da su i 2 stranice na forumu posvecene tome.... kako sam popularan npr. meni takvo drzanje jako pase i tako oduvijek sviram... e sad, posto se nasem primasu isto ne svidja kako ja drzim tu kontru, onda samo njemu na volju sam ju malo podigao na, nazovimo to, "normalnu" visinu. e sad se opet moram privikavati da bi nekome lijepo izgledalo i da nekoga ne zivcira kako ja drzim kontru. uskoro ce valjda izaci i prospekt sa tablicama visina i kuteva pod kojim moras drzati tamburu....
|
|
|
||||
|
||||
![]() ev malo da....
|
||||
|
||||
|
100_0686.JPG
evo kak je nama Martinje prošlo s ljeva na desno sve sami članovi foruma: chico, jkos, dugi, ja, vida
|
|||
|
|||
|
puče žica,a rezerve nema...
|
|
|
||||
|
||||
|
ma nije on kriv kaj se preziva Kos
![]() Trabi, kakav komentar?? to valjda prelazi s Kosa na Kosa.......a jebes bend koji nema Kosa za basistu i Iveka za harmonikaša![]()
|
||||
|
||||
|
Quote:
E da nije moje zene nebi ni slika imali! |
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|