![]() |
|
|
|||
|
|||
|
(copy/paste)
od Prijatelja: U finalnoj večeri festivala u Požegi Utorak, 21 Kolovoz 2007 Nastupamo ponovno ove godine u finalnoj večeri festivala „Zlatne žice Slavonije“ na „Večeri tamburaške pjesme“, u subotu 01. rujna. Pjesma koju ćemo izvesti zove se „Kad sam nekad bio gazda“, a govori o tome kako, kad imaš novaca svi te trebaju, a kad ga ponestane, nitko te ne treba. Jedan stih kaže: „kad sam nekad bio gazda, prijatelja imo vazda, dok sam s njima vino pio, prijatelj sam pravi bio...“. Stihove potpisuje Hrvoje Zovko, glazbu Jasenko Ivanetić, a aranžman Kruno Dražić. Nadamo se, da će se pjesma svidjeti publici i da će naći mjesto u eteru radio postaja koje vrte tamburašku glazbu ( a sve ih je manje i manje…)! Pjesmu možete poslušati na našoj stranici u slušaonici . Last edited by ocvirek; 23-08-2007 at 22:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Sve ok ali ne slažem se da sve manje postaja vrti tamburašku glazbu....ima dosta radijskih postaja koje (poput narodnog) puštaju pjesmu ili dvije zaredom i tako dosta puta dnevno...
|
|||
|
|||
|
Quote:
..nešto malo ima na gradskom radiju i na raadijo Đakovu....a dalje...bar je kod nas takva situacija za ostale krajeve neznam... .................................................. .................................................. .... sorry na OT,znam da ne spada u ovu temu,ali samo sam se htio nadovezati na kojotov post |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Da se malo korigiram. Ostajem pri svom mišljenu da na hrvatskim radijskim postajama ima tamburaške glazbe, ali da ima dovoljno, nema! Ali opet, nije baš ni da tamburaške glazbe ima sve manje i manje! Jednostavno, hrvatska narodna glazba je već godinama dosta zapostavljena i samo se možemo nadati da će krenuti na bolje (dobar je prijedlog Hrvoja111 o onih 30% obaveze ali mislim da to neće uroditi plodom) I molio bih maestra da ove naše postove premjesti u neku odgovarajuću temu, i sorry na OT!
|
||||
|
||||
|
Bok!
Evo da se pridruzim raspravi o onih mojih 30% kao prijedlogu!Da ponovim:treba se osnovati ceh tamburaskih sastava,klapa te autora pjesama za tu vrstu glazbe!Oni su cuvari nase tradicije i po tome nas poznaju.Dok se to ne dogodi od hrvatske narodne pjesme nema nista.Kao sto sam vec rekao vise je srpskih i bosanskih pjesma na hrvatskim radio postojama nego hrvatskih!Evo na radio Djakovu subotom navecer od 20-24 sata imate tamburase i srijedom u tamburijadi od 18-21 sat.Na radio valis-aurea utorkom od 20-22 sata.Na radio Martinu ponedjeljkom od 20-24 sata.Radio Osijeku srijedom od 10-13 sati.Narodni radio smao nedjeljom i to od 9-12 sati.Ali kad odbijete reklame,pozdrave,vijesti,i bog zna sto jos nema niti sat vremena pjesama...ovo je tuzna i jadna glazbena stvarnost hrvatske narodne glazbe..a sto se tice TV tu nema nista!A sto se tice TV to ne treba ni spominjati!Njima je vaznije emitirati meksicke sapunice od nego vlastitu narodnu glazbu!Meni se cini da se ti glazbeni urednici na TV stide nase narodne glazbe!?Jer od tri nacionalne Tv nijedna nema emisiju narodne glazbe...a hrvatski radio 1 emitira narodnu glazbu u dva sata poslije ponoci i 4,30 ujutro....ma molim vas neka mi netko objasni koliko ljudi tada slua radio?Pozdrav od hrvoje111 Last edited by hrvoje111; 25-08-2007 at 00:27. |
|
|
||||
|
||||
|
kad je već OT
a na kraju krajeva i da se obavezu na pustanje tih 30% milsim da bi to bilo u takvim terminima kad niko ne slusa samo da ispune obavezu znaci od 00....... onda bi eventualno tamburasi koji i ovak i onak slusaju tu muziku mogli cut i poneki slusatelj a ne ovi prek dana do kojih bi trebala ta muzika doc
|
||||
|
||||
|
Quote:
Bude tamburaša i na prvom programu Hrvatskoga radija, ali između 2 i 3 po noći. Čega se stidiš po danu, radiš po noći.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sramotno je da nema narodne glazbe na radiju i TV.... Hrvoje111 |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
ali da se nesto mora pokrenuti MORA SE!!jer ovako ne moze dalje...... hrvoje |
|
|
||||
|
||||
|
Opet sam bio na njihovom sajtu, slušaonica naravno. I šta da kažem nego fenomenomenomenalnoooo, ne samo primaš nego cela banda, sve sa pevanjem 5+! nemam ni jednu njihovu stvar na kompu pa kad bi mogao neko nešto da pošalje sa ovog THE WORLD IN TAMBURA ... to bi bio merak
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Dečkima je pjesma jako zanimljiva i lako će doći do prosječnih slušatelja !
Njima je ta pjesma zajebancija nakon svega onoga što su snimili ( album stranih pjesama i instrumentala ), ali oni to znaju i boli ih dupe ! Mogu otpjevat i odsvirat sve, a evo znaju se i prilagodit ! Svaka čast momci... Kad sam nekad bio gazda- se već danas vrtila na čestitkama i pozdravima na Radio Djakovu i Baranji ! |
|
|
||||
|
||||
|
I ja im dajem pohvale. Nema se sto pricati, puno rada i malo sarma= zagarantiran uspjeh. Samo mi zaaaaooo sto sam usred zurbe na svirku jucer od Krune zaboravio pokupiti njihove albume. Sto bi rekao Radovan Milunki: Jao majmune kako si gluuuuuuup!!! Drugi put...
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo obavještavam sve da će PRIJATELJI u petak, 07.09. imati koncert u mom gradu Kutjevu!!! Slavi se Dan grada. Sviraju oni, ts Vranac iz Vinkovaca i moj sastav. Svi ste pozvani!!! Nakon svirke je kod mene fešta!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Rado bih dosao ali sam tada na putu i malo mi je daleko!Puno uspjeha zeli vam Hrvoje111 |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Otvorenje Vinkovačkih jeseni na HTV-u
Pogledajte nas na HTV-u u petak 14. rujna kad ćemo svirati na otvorenju Vinkovačkih jeseni koje će prenositi spomenuta televizija. Nastupit ćemo samostalno i jednu pjesmu izvodimo s prvom damom tamburaške glazbe Verom Svobodom. Nakon otvorenja selimo se u šator kraj Bosuta i sviramo popularnu zabavu- DIVANE ! Na Divanima smo nastupili i prošle godine ali ovo će nam biti prvi puta na otvorenju. Hvala organizaciji što nam je ukazala tu čast i pozvala nas da sviramo na ovoj rado posjećenoj i gledanoj manifestaciji. Na kraju možemo samo reći da će scenska slika koju pripremaju organizatori na otvorenju biti spektakl ! - Ovo je najnovije s njihove stranice!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
....... i ja sam to procitao na njihovoj stranici.Rado bih dosao na VK-jeseni ali ne mogu!Na zalost!Bit ce dana i za to.... |
|
|
|||
|
|||
|
što mislite o njihovoj pjesmi sa požege??
ja mislim da je pjesma dosta dobra i pjevna,te da će lako doću u uho svima. tehnički nije komplicirana i nekog je polubećarsko-bećarskog-zabavnog štiha što mi se sviđda. mislim da zauzima 1. mjesto na top listi tamburica.net! vaše mišljenje?????? |
|
|
||||
|
||||
|
bljuzga kao i 90% pjesama sa Pozege..
| Način Prikaza | |
|
|