![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
), tj. voli cisto i kvalitetno sviranje a ne mrljanje po tamburama. Udžbenika nema, on je sam sastavio svoj plan i program, sam piše aranžmane, dirigent dođe tjedan dana pred koncert i malo uskladi orkestar, ali do tada sam vodi probe. Kod njega je jedna opustena atmosfera koja ima svojih granica, ali nema ocijena, odgovaranja i sl. Solfeggio i sviranje se održava paralelno, ugl. 2x tjedno po 1.5 - 2h probe. Skolu teoretski nemozes zavrsiti i tamo si dok ti je to potrebno, tj. dok ne "prestignes" svoju generaciju recimo, a onda odes vlastitm putem. Zasad je najstariji clan orkestra 17 god. Ne dobijes nikakv papir da si zavrsio glazbenu skolu. Jer kod njega ti neces nauciti smanjene kvintakorde, dominantne dominantne i sl. nego sedmice, šestice, majeve, plusove, ali ako te zanima. On te nauci osnovno (ljestvice, povisilice, oznake za dinamiku i tempo i sve sta ti treba da citas note s papira) a ako zelis nesto vise moras se osobno potruditi i pitati ga, a on sve objasni. Ali takvih je u zadnje vrijeme sve manje. Svi su neki ludi rokeri koji vole tamburu u granicama. Eto, ja imam neke njegove snimke pa ako nekog zanima mogu uploadati na gmail (posto sam dobio DSL, klas )
|
|||
|
|||
|
Quote:
i ja kad budem velik ću imat DSL
|
|
|
||||
|
||||
|
meni je to ok. pogotovo kad su rezultati vidljivi. koliko hoćeš, toliko nauči. nema obaveze, nema ispita, nema ocjena.
to je jednostavno rečeno mjesto gdje se može naučiti svirati tambura. sasvim ok, dobra ideja i simpatično mi izgleda. jedino mi u tom slučaju ne odgovara naziv "škola". u meni taj naziv asocira instituciju, ispite, ocjene, predmete, nekakav papir na kraju školovanja, a toga ovdje nema. ipak ima ono najbitnije, a to je znanje.
|
|||
|
|||
|
možeš dobit ispričnica kad god hočeš,za koliko dana hoćeš i zbog čega hoćeš...
..................................... možda se te stvari promijene kada Batorekov sin koji je na akademiji bude to preuzeo,pa će onda biti netko visokog akademskog stupnja u školi pa dobiju nekakvu licencu od ministarstva |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
EDIT: Po mome kod Batoreka je atmosfera bez pritiska jedan od važnijih osobina te škole
|
||||
|
||||
|
Evo, hvala puno na objašnjenju na kojem principu radi ta "škola"...Malo sam guglao, dirigent se zove prof. Domagoj Jukić, a naveden je i kao predavač teorije u toj školi...
|
|||
|
|||
|
Quote:
i sam znaš koja je situacija kod nekih ljudi koji sviraju već 3-4 god zato što ih mama i tata tjeraju,a još uvijek neznaju ni u kojem su duru ak imaju 3 povisilice.... |
|
|
|||
|
|||
|
ni meni nije jasno zašto je on naveden kao predavač (nemam ja ništa protiv njega da se zna).....ja sam svirao kod Bate 6 god i nije mi niti jednog sata on ništa držao....on je bio samo dirigent na koncertima....jako dobar dirigent,znao je svojim dosjetkama razbit tremu kod onih koji su je imali
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
znam da se meni neće zgadit nikad.....jdino možda mojoj ženi ako ju jednom kad budem velik budem imao
|
|
|
||||
|
||||
|
taj problem nije vezan samo za batoreka... to je puno širi problem, ima ga u svim školama.
|
|||
|
|||
|
Quote:
...tu bi se roditelji trebali zapitat koji je smisao toga da njhovo dijete i dalje ide u tu školu i koči ostale (jer se zbog takvih pojedinaca opet i opet i opet mora ponavljati sve ispočetka)... .........a valjda je danas fora reći da ti sin (ili kćer) svira tamburu, |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
a neee... moja kćerka svira klavir i govori 3 strana jezika...
|
||||
|
||||
|
Quote:
- nema ocjena, ispita i sl. - ako je neka bitna utakmica, paralelno svirate i gledate jer ima televizor u prostoriji gdje se inace drze probe - uvijek se smijete nasaliti, inace Bato zna biti jedan od humoristcnijih ljudi - ali on je uvijek uglađen: cipele, košulja, hlače (nikad trenerka ili rifle iliti traperice) i UVIJEK obrijan - nema psovanja, ni sam nikad ne psuje - nema vikanja i sl. jer ima neogranicen broj živaca sto ne ide na racun autoriteta - kod njega nema SPRDANJA i zna otjerati ucenike s probe ako pretjeraju - svi mu govore "Vi" dok su njegovi učenici Ukratko: postoje određene granice koje su u standardima sa svakodnevnim ljudskim životom
|
||||
|
||||
|
Quote:
sad vidim da je glupo, i da je bilo rijeci o tjeranju roditelja da od djece naprave Mozarta... nema veze, bar sam pokusao pribliziti atmosferu onim postom
|
|||
|
|||
|
cijeli ovaj tjedan traju upisi u tamburašku školu Batorek, osim tambure može se još upisati i škola gitare
probe su dva puta tjedno po dva školska sata,cijena 160 kn/mjesečno za početak vam nije potrebna tambura jer škola ima osiguran dovoljan broj instrumenata sve informacije mogu se dobiti na broj 098/959-86-27,ili se može osobno doći u prostorije škole u Radićevoj 15 u Osijeku ( najbolje u vemenu od 20-22 h) ili prijepodne |
|
|
||||
|
||||
|
U ponedjeljak navečer (ne znam točno) će biti snimka TŠ Batorek na STVu. Neznam povodom čega (
) škola ide snimati neki video materijal od pola sata u ponedjeljak, pa će to odmah pustiti navečer.
|
|||
|
|||
|
pa mislim da je to onaj "otvoreni studio" što smo mi sa Željom bili prije 2 tjedna...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Danas u 21.00h je snimka u Otvorenom studiju ko što je klas reko...
| Način Prikaza | |
|
|