![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Za prvi dan puno toga tražim
ako tko zna i ima, molim na mail ili link ![]() 1. Dragan Vlajnić - Rodila nas majka ispod Bilologore 2. Đerdani - Slavonski bećarac 3. Ivković - Ne žalite žice tamburaši 4. Lui - Živi život i uživaj 5. Miroslav Škoro - Svirci moji (samo njegovu izvedbu) 6. Stjepan Sabljarić - Dragane voljeni 7. Toni Kljaković - Gdje si majko da me budiš 8. Veseli Podravci - Sretan rođendan 9. Šokci i Rudinski Stjepan - Ja sam momče sa sela Ove dvije pjesme imam – al' znam naziv i izvođača Rastao sam pokraj rijeke Save, djetinjstvo mi bješe kao bajka Tu najljepše proveo sam dane, tu Hrvatska rodila me majka Tu najljepše proveo sam dane, tu Slavonka rodila me majka Slavonijo srcu si mi draga, volim tvoje šume i livade Nema ništa ljepše za bećara, nego veče kod Slavonke mlade Draga moja Slavonijo mila, štit kršćanstva od uvijek si bila U tvom krilu rodila me mati, ,tu je spomen mom didu i tati Sjajni vjetar u tisuće boja, obasjao vječna polja tvoja ne dam da te gazi dušman kleti , tu sam rođen tu ću i umrijeti I ove dvije imam – znam naziv pjesme al' ne izvođača 1. Matija birtaš ( stari birtaš Matija toga znaju, u njegovoj krčmi smo i mi …) 2. Nemoj dragi, nemoj da ti žao bude ( kad te moji svatovi probude … ) Vera Svoboda (imam pjesmu) ne znam naziv pjesme, a i riječi gdje su točkice Iju iju ju Tio tio Slavonijo što ti pisma vridi Kad ti prkos ostario a bećari sidi Ej ….. ciće poželjeti roda Ej drumovi će poželjeti konja Ej snaše mraka na kraju sokaka Ej ode vrime , ej ode vrime Ej ode vrime baka i didaka Slavonijo rođeno i milo Drugo moja noćas mi se snilo Da mi momci divojačko krilo Jorgovanom presvukli u bilo Ode vrime drumovima odbrojali dudovima Želje mlade od betona sade Svako zdanje jedan šljivik manje Prošlo vrime jorgovana, pojata je zazidana Gase zvizde nestaju pi…. Svi bećari postali šoferi Samica će noćas da pobisni Šokica sam inat mi u pismi ….. vrata umisto zanata pa nek' pukne srce od inata Ode vrime drumovima odbrojali dudovima Želje mlade od betona sade Svako zdanje jedan šljivik manje Prošlo vrime jorgovana, pojata je zazidana Gase zvizde nestaju pi….. Svi bećari postali šoferi Tijo tijo Slavonijo željo moja pusta il' me ljubi il me ubi nabrekla mi usta
|
|
|
||||
|
||||
|
2. Nemoj dragi, nemoj da ti žao bude ( kad te moji svatovi probude … )
Kad te moji svatovi probude - Vlatka Kopić - Tena |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Matija birtaš - Slavonski bećari
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Quote:
Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo Last edited by Iochannes; 16-04-2007 at 15:15. |
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
Napisao tata a pjeva sin...
http://www.zamp.hr/aid/sadrzaj/sO_dj...JELA=133253353
|
||||
|
||||
|
ovo bi i ja volio čuti...
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sad me ovo s matricama podsjetilo na nešto što sam znao čuti na Krugovalnoj postaji Zaprešić... Stvari sa "Starogradske pjesmarice" od Dukata, al' pjeva neki lik čiji glas nisam uspio prepoznati... Ono počnu svirat Dukati npr. "Govori se da me varaš" (za to sam ziher, ne znam jel' ima još takvih stvari), al' ne pjeva Stanko nego neki drugi pjevač (99% da nije iz Dukata - tipa Pišta, Mata i sl.). Jel' zna netko nešto o tome?
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
ne znam naziv niti izvođača ![censored by Vedran] Last edited by Vedran; 21-08-2008 at 17:43. |
|
|
||||
|
||||
|
evo ovako da olakšam
- poslušajate, pa možda odgonetnete ![]() ne znam naziv niti izvođača - vidjela sam i ja da je Ž.Sesvečan - jel glas njegov ??? [censored by Vedran] pjesma "Matija Birtaš" - tko pjeva ? [censored by Vedran] a evo i Verine - možda netko ipak zna naziv pjesme ![]() [censored by Vedran] Last edited by Vedran; 21-08-2008 at 17:44. |
|
|
||||
|
||||
|
[quote=lola_os;13421]navela, žensko sam
ne znam naziv niti izvođača ![censored by Vedran] Opa, "seka iz Osijeka" - ispričavam se, nisam znao da si ženskoga roda... Inače ovaj ---.wma nemrem preslušat ni u Winampu ni Media Playeru... A sad nemrem skinut -.wma jer sam preš'o limit za skidanje... Probat ću kasnije, a do tad možda dobiješ odgovor na pitanje jel' to Sesvečan ili Smiljanić...
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Vedran; 21-08-2008 at 17:44. |
|
|
||||
|
||||
|
[quote=lola_os;13423]
pjesma "Matija Birtaš" - tko pjeva ? [censored by Vedran] definitivno Slavonski bećari, ove trenutno ne stignem preslušati!
Želim ti sve, sve najbolje, bilo je lijepo biti tu, kraj tebe i s tobom dijelit' snove, dobri moj anđele, ostaj mi zbogom ne daj se, i hvala ti za sve divne godine. Last edited by Vedran; 21-08-2008 at 17:45. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sad više i nisam ziher... Znam da je nastupio s tom pjesmom još u vrijeme kad se prvo veče Brodfesta održavalo u NG... A pratnju su "izvodili" neki dečki iz okolice Broda...
|
||||
|
||||
|
hehe potrajat će izgleda dok ne pronađem pravoga
mislim izvođača
|
|
|
||||
|