![]() |
|
|||||||
| Registracija | FAQ | Lista Članova | Social Groups | Kalendar | Pretraga | Današnji Postovi | Označi Sve Forume Kao Pročitane |
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima!
Ovako, imam kontrabas i razmišljal sam ga odfurati majstoru (mislil sam gilgu) da mi ga preradi na tamburaški bas. Malo kolko sam videl tak neke baseve nisu loši i obično ispadnu ok i dobri. Žal bi mi bilo ga upropastiti, a opet bi htjel dobar bas, a nemrem naletiti nikak na nešto kaj mi se sviđa. Zanima me dal je neko od prisutnih na forumu to radil i kak je vama ispalo?! |
|
|
||||
|
||||
|
Koliko sam ja čuo sve ovisi o tome kakav je taj kontrabas kojeg želiš preraditi...od kakvog je materijala i tako to, moj savjet ti je da se svakako posavjetuješ s majstorom pa ćeš vidjeti šta dalje
|
|
|
||||
|
||||
|
Stavi sliku od basa pa ćemo ti pomoći,zapravo stavi par slika.
|
|||
|
|||
|
Quote:
možda bude nekaj na kraju od mojeg bassa bil sam kod majstora i veli da bi bil dobar bas, u rangu kontrabasa, a kao kontrabas je čak za prvu godinu akademije (tak mi je prof rekel dok sam bil u glazbenoj...sad kolko možete tak skužiti...ugl ima dobar ton, ujednačen....) ...pogledaj slike na postu iznad pozz |
|
|
||||
|
||||
|
Ukratko dobra stvar je to što je bas u dobrom stanju pa se može preraditi bez ikakve bojazni da će nešto puknut isl,manje dobra stvar odnosno šteta je što je glasnjača od šperploče,ali to bi trebalo bez obzira pristojno zvučati(takve basove su imali jinx i daćo pa su bili ok),kažem pristojno jer bi glasnjača trebala ipak trebala biti od smreke.Eh da ne treba stavljati drugu gredu jer je šper dovoljno tvrd,znači samo novi vrat i to je to.Pozdrav.
|
|||
|
|||
|
Meni je kocka preuredil kontrabas u bas i stvarno je potrefil, tak da ja mogu reči da imam dobra iskustva kaj se tiče preuređenja.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nisam to cuo ni vidio...
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
(rekao bi jedan uvaženi gospodin )ima puno tamburaških baseva prepravljenih od kontrabasa...
|
||||
|
||||
|
i bolji su od vecine odmah radjenih kao tamburaski!
|
|
|
||||
|
||||
|
Nisam to reakao...Ja mislim da to nije za to.
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Razlika je sljedeća;kod kontrabasa F otvori nisu spojeni sa tijelom odnosno prorezani su dok su kod tamburaškog basa spojeni.Pišem naravski za one koji to ne znaju.
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|