![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
), tj. voli cisto i kvalitetno sviranje a ne mrljanje po tamburama. Udžbenika nema, on je sam sastavio svoj plan i program, sam piše aranžmane, dirigent dođe tjedan dana pred koncert i malo uskladi orkestar, ali do tada sam vodi probe. Kod njega je jedna opustena atmosfera koja ima svojih granica, ali nema ocijena, odgovaranja i sl. Solfeggio i sviranje se održava paralelno, ugl. 2x tjedno po 1.5 - 2h probe. Skolu teoretski nemozes zavrsiti i tamo si dok ti je to potrebno, tj. dok ne "prestignes" svoju generaciju recimo, a onda odes vlastitm putem. Zasad je najstariji clan orkestra 17 god. Ne dobijes nikakv papir da si zavrsio glazbenu skolu. Jer kod njega ti neces nauciti smanjene kvintakorde, dominantne dominantne i sl. nego sedmice, šestice, majeve, plusove, ali ako te zanima. On te nauci osnovno (ljestvice, povisilice, oznake za dinamiku i tempo i sve sta ti treba da citas note s papira) a ako zelis nesto vise moras se osobno potruditi i pitati ga, a on sve objasni. Ali takvih je u zadnje vrijeme sve manje. Svi su neki ludi rokeri koji vole tamburu u granicama. Eto, ja imam neke njegove snimke pa ako nekog zanima mogu uploadati na gmail (posto sam dobio DSL, klas )