![]() |
|
|
|||
|
|||
|
i ja bi puno tog...
|
|
|
|||
|
|||
|
pa gle ja nekuzim ak imas zakaj nebi podijelio note
u cemo je problem zar je tak tesko poslat nekom note ili nije vrag da nitko na ovom forumu nema note za poslat |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
Quote:
u tome je i problem nisam ja nista lijen uostalom cemu imamo note onda bi svi trebali uciti svirati po sluhu? |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Sluh se s vremenom razvija i mislim da ne postoji čovjek koji nebi mogao razviti sluh do tog nivoa da skine Ravnicu. A sluh se ne razvija praznim gledanjem u note... Nego sistemom pokušaja-pogrešaka ![]() Sretno
|
||||
|
||||
|
Quote:
sluh može razviti onaj koji ima sluh... sa sluhom se čovjek rađa. mislim naravno na glazbeni sluh, a ne na općenitu sposobnost da se čuju zvukovi i šumovi. tko se rodi s tim darom, može ga razvijati i usavršavati, a tko nije bio te sreće... nema šta niti razvijati. stara priča o produktu prirodnog dara i vlastitog rada. ako je jedan od faktora jednak nuli, i sam umnožak je nula. |
|
|
||||
|
||||
|
Ovaj sajt i svi sadržaji na njemu namenjeni su tebi potpuno besplatno sa najboljim namerama autora.
Ovde nema blaziranog narodnjačkog primitivizma. Ovde nema površne komercijalne globalne kulture. Ako smatraš da je život protkan osećanjima i duševnošću nešto neuporedivo više od života u trendu, ako su tvoje misli pune blagorodnih reči a srce ispunjeno pesmom, onda je ovo tvoj sajt isto koliko i moj. Zato čitaj, slušaj, uživaj... Ovo je kutak napravljen za nas koji smo drugačiji samo utoliko što smo više svoji. http://www.rajic.info/
|
|||
|
|||
|
ja se nisam rodio sa darom sluha to su mi vec svi rekli a i sam to znam
i sad u cemu je problem ja ne kuzim ja lijepo molim za note to je ok i sad zar je razlog meni neposiljanja nota taj da su note za jadnike koji neznaju razmisljat ili slusat? cemu onda imamo knjige iz kojih ucimo ako bi sve to mogli popamtiti kad nam neko to prica? slicna stvar da dodam ako ste pravi covjek pomoci cete i ucinit dobro dijelo ako nekome pomognete tj. u ovom slucaju barem nesto nota poslati da dodam ja jesam imao note za ravnicu al sam se prestao baviti sviranjem neko vrijeme pa sam ih izgubio nazalos |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Indirektno, u kojoj si to glazbenoj školi naučio note uz pretpostavku da nemaš sluha? Nešto mi tu ne štima... ![]() U povjerenju, da nisi lovac na copyright-ove i ostala "zaokružena" autorska sranja?
Život bez glazbe je zabluda Friedrich Nietzsche Last edited by Zlajo; 01-06-2010 at 08:28. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
ocito su svi ovdje previse skrti i preveliki filozofi da bi pomogli nema veze ionako nisam nista ocekivao previse zao mi je sto sam uopce pokusao note znam citat sluha 100% nemam ali badave ja to pricam |
|
|
||||
|
||||
|
...al ne znaš čitat privatne poruke, inače bi cijela ova rasprava bila nepotrebna.
|
||||
|
||||
|
@herz1: gle većina forumaša 99% repertoara nije skidala po notama, već po sluhu, a ti ako sluha nemaš-kako za Boga miloga sviraš? Kako čuješ ono što odsviraš? Dal uopće čuješ kad fulaš i kako to možeš ako nemaš sluha? Ili možda sviraš bas pa ko basist u kudu u kojem sam svirao prije napiše fino 4xA , 3xD E 2xA i zalijepi na bas- od toga ti nema neke koristi. Pa nemoš zapamtit 100 dionica nečega na taj način. Jel možeš otpjevat ravnicu? Nek te netko za kog smatraš da ima sluha posluša pa javi kakav je rezultat.
|
||||
|
||||
|
Quote:
- lik treba note - lik se registrira na forum i traži note - lik ne dobije note, ali dobije neke odgovore, komentare i upute - nafunji se, pljucne i odjaše u pustoš prerije, lik-kauboj s mržnjom u očima i podignutim srednjim prstom. ![]() na kraju, zašto se ti ljudi ponašaju kao da im je netko dužan dijeliti note alla carte? idem se ondak ja registrirat na pčelarski forum i tražiti da mi daju koju teglu meda. jednostavno zato što volim bagremov med. nema veze što nemam sluha... ups, ovaj... nemam razvijen osjet okusa. Last edited by _maestro_; 01-06-2010 at 11:13. |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Mnijenja sam da bi puno lakše postigli svoj cilj kada bi, primjerice, napisali nešto poput ovoga: "Pozdrav. Ja sam Notko Nesluhović. Trebam partiture za 16 sekstilijuna skladbi; sve redom. Što je itko ikada napisao. Šaljite svoje ponude na mail lijencina_sam_al_imam_love@gmail.com. Najbolji ponuđač dobija posao" ![]() Osobno poznajem ljude koji su spremni, uz simboličnu naknadu, ispuniti takve poslovne zahtijeve. I jedna za kraj: nema jabbe ni u stare babe
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
da li je nekome možda čudno i to, da gluhonijeme osobe ipak plešu, unatoć svom hendikepu?
možda je to nekome tko to nije doživio ipak čudno, pa tako je bilo čudno i samim sviračima koji su svirali i zabavljali tu večer gluhonijeme osobe.(jer doseg njihovog razmišljanja i shvaćanja je bio taj - kako će glihonijeme osobe plesati kada nečuju) kada su svirači počeli svirati, gosti se se počeli dizati od svojih stolova na plesni podij najnormalnije plešući bez ikakovih problema vezano uz tempo i ritam muzike... takve osobe mogu plesati u ritmu i tempu zato što osjete vibraciju basa i kontre i to im je dovoljno za ples...... eto a sad isto tako, kako li je to gluvi Bethoven mogao pisati recimo 9 simfoniju.... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
znamo za paraolimpijske igre, odbojku ili košarku u invalidskim kolicima... ali nije poanta u tome. nitko od tih gluhonijemih plesača nije na forumu tražio kinetografske zapise raznih (što je više moguće) koreografija da bi oni plesali. i nafunjio se i otišao ako ih nebi dobio u roku 24 sata. dakle, miješeš kruške i kifle, jer biti bez sluha se ne smatra tjelesnim oštećenjem. biti gluhonijem jest tjelesno oštećenje i sasvim su različiti motivi bavljenja nekom aktivnošću jednih i drugih. nitko niti ne spori pravo osobi bez sluha da se bavi muzikom niti slijepcu da bude slikar, iako se možda pita čemu i otkud takva želja. problem je više u nastupu i načinu komunikacije. Quote:
svrha solffeggia u nižoj glazbenoj školi je ta da dijete kad vidi napisane note znade o čemu se radi. a ti tu ideš navoditi jednog od 2-3 najveća muzička genija u povijesti kao protuprimjer. deplasirano totalno. ili misliš da je ludwig bio gluh od rođenja? ne, nije. ogušio je tek pred kraj života kad je svu muziku svijeta imao u glavi i u duši... je li slijepi ray charles znao note? - pitala se jednom nada topčagić Last edited by _maestro_; 01-06-2010 at 13:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja sam generalno za to da sve što sam dobio ili skinuo negdje na prostranstvima interneta, isto tako po nabavnoj cijeni mogu nekome i proslijediti. Open source, open mind...
Zato sam i poslao ovom mladiću pp, da mi pošalje mail adresu, ali ni to nije vidio. Ne vidim zašto čovjek ne bi probao svirati ako ima želju... bolje i to, neg da se smuca okolo i, što bi rekle babe, pije drogu ![]() Istina, postoji mala mogućnost da će kad s ekipom nauči napamet 15-20 pjesama otići u birtiju i rušit cijenu boljem bendu, al jbga, ako će mi tako netko uzeti posao, onda bolje da ni ne sviram. A možda je samo htio imresionirati curu s "Ne dirajte mi ravnicu"
| Način Prikaza | |
|
|