![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
jesu li ti krugovi napravljeni stubnom bušilicom??? Da li krugovi i izgled panja imaju nekakav uticaj na ton koji se formira??? Za tamburu - ne bih znao da kažem, al' kobilica je kockina 100%!
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Mbusic, brač na slici je rad majstora Ričkovića iz Popovače... Isto kao i ovaj -> http://www.njuskalo.hr/oglas188824
|
||||
|
||||
|
Nezgodno mi je da te direktno upitam kolko si se istreso za njega....ajde...jel ga bar nisi platio puno više od Ričkovićevih 2000kn???
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
Ričković 100%!!!!!
Solidna tambura,nije tragedija kako ti svi to hoće prikazat(naravno ak nisi dao više od 2500) Za te novce ... samo ti peglaj!!!!
|
|||
|
|||
|
dobio sam ju na poklon tako da ne bi znao a ni neću ulazit u to koliko je plaćena
ne znam da li panjići imaju kakav utjecaj na ton, zapravo čak ne znam ni kako bi mogao znati ![]() znači ričkovićeva tambura, hvala na informacijama |
|
|
||||
|
||||
|
ričković model. definitivno.
otvoreno ostaje pitanje kako su ričković i kocka međusobno dogovorili izradu i prodaju tih tambura. vođao sam takve iste bračeve s kockinim oznakama i potpisom iznutra, tako da se vjerojatno radi o nekakvom dealu između njih dvojice. da nema takvog dogovora, prodaja istog proizvoda pod 2 firme nebi bila moguća. to mi liči najviše na ono što ima kod automobila: isti model se prodaje pod firmom ili daewoo ili chevrolet ili suzuki opeli za veliku britaniju se zovu vauxhall.
|
|||
|
|||
|
A kontam, znači moja tambura je neki hibrid
![]() Bitno da je ugodna uhu, za sve ostalo više manje |
|
|
||||
|
||||
|
Samo se ja ne bih složio da su ono kružići od stupne bušilice (jerbo ova tambura nije kopana), već od stolarske stege. Naime, kad se ovakva stega jako stegne na komad drveta, ostaju karakteristični kružići (koji se vide na slici unutrašnjosti tambure), a njihov izvor/uzrok je obilježen crvenim kružićem na slici ispod.
stega.jpg
|
||||
|
||||
|
tako jebenito! (ups, nisam stavio razmak)
imam jedan kopani ričković/kocka basprim i vide se na unutarnjoj strani leđa tragovi stupne bušilice.
|
||||
|
||||
|
Eh da, prijatelji me već odavno ne zovu na kućni telefon, kažu da im neugodno kad se javi moja mama, a onaj tko me zove mora pitati - JEBEN DOMA?
|
|||
|
|||
|
Al ovo mi izgleda ko da je namjerno napravljeno jer ih ima gro i to u svakom čošku, baš se pitam čemu...
|
|
|
||||
|
||||
|
Razvija se tamburaška forenzika...
|
||||
|
||||
|
mogu biti od svrdla ali cini se da je benito(stavio sam razmak
danas ili sutra cu probati sa svrdlonm da odradim tako nesto pa ce se znati sa cim se ovo radilo,ali se nece znati zasto jer nevidim smisao toga,a panj je kao da ga je sekirom radio
|
||||
|
||||
|
Ma imam ja iskustva s ovakvim svrdlima, ali je stvar što je u onim kružićima rupica na sredini iste dubine kao i onaj vanjski krug (valjda me kužite svi), a kod svrdla ta rupica bude poprilično dublja (s obzirom da služi "uvođenju" svrdla u drvo, jelte
). To mi je bila nit vodilja, i zato smatram da su to kružići od stege. Iako mi stvarno nije jasno što se na tome mjestu imalo stezati, i to toliko puta da ostane tako puno kružića... Misterija bratko... A da nazovemo Ričkovića pa da ga pitamo?
|
||||
|
||||
|
Aaaaaa, vidiš ti što znači iskustvo!
I daj reci ruda, koliko utječe na samo bušenje ako pobrusiš taj vrh? Mislim, rezultat je daleko bolji, jer nema onih rupica, ali pretpostavljam da je teže raditi s takvim svrdlom, da ti hoće istrgnuti drvo iz ruke?
|
||||
|
||||
|
Od svrdla je ovo definitivno, neznam kaj bi toliko stezal s šarafcingom posto ima puno krugova...
|
|
|
||||
|
||||
|
Hvala na odgovoru!
|
|
|
||||
|
||||
|
To je tormin basprim!!
|
|
|
||||
|
||||
|
To je torma
|
|
|
||||
|
||||
|
ajd...dal je neko vido ovakvu polukružnu glavu...ne mogu da "izbunarim" gde sam mogo da vidim to ranije...mašinice su one najmanje, ima polu-riblju kost po obodu
, one položene rupice (kao KK, truppel, i ostali izm. dva sv. rata), a na glavi "ugrebano" "11.XII 1959g" vrat oho-ho debeo, ne ubija se od glasnoće tambura al ima lep "zatvoren" ton (nije "Eeee" - nego "Oooo" )...menzura 392mm..nit' je Bocan nit' je Kudlik, a vidim da ima fazona od obojice na tom primu ![]() Picture 284.jpgPicture 285.jpg Picture 286.jpgPicture 288.jpg
![]() |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|