![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Trebam jedan savjet....jel su bolje žice od Franjića ili od postonjskog iz Zagreba...hvala..
|
|
|
||||
|
||||
|
Nije Franjić, nego FraNić... I meni osobno više odgovaraju njegove žice (za kontru).
|
|||
|
|||
|
da da ja sam krivo napisao nisam ni gledao....
hvala na savjetu
Last edited by Lovro2; 19-08-2010 at 10:24. |
|
|
||||
|
||||
|
od Gruje iz Slobodnice, imaš šes'cu, desetku, dvanajs'cu, a ako se dogovoriš može ti on napraviti ramove pa samo ubaciš u šalung i zaliješ betonom..eto
|
||||
|
||||
|
mene uvijek zanimalo kak se prave zice za tamb?
|
|||
|
|||
|
vidio sam to jednom prilikom kod majstora andrije franica.. neznam ti objasnit.
http://www.youtube.com/watch?v=EDtQW1mbDf4 - ovo ti je nekak najsličnije kaj se može nać na youtubu..
|
||||
|
||||
|
Hrvoje,jel imaš na kontri žice od Nikole il Andrije Franića žice? Ja stalno imam od Nikole i jako sam zadovoljan sa njima. Dobio sam jedan komplet nekih losih koje su mi popucale odma nakon druge svirke (E,Gis). Prije sam na basprimu imao od Andrijice zice i nisu uopce pucale al su imale nekako tuplji zvuk i nisu bile ni priblizno zvonke ko od Nikole. Nikola Franić je moja osobna preporuka sto se tice zica.
|
|
|
|||
|
|||
|
sviram basprim ali ista priča...
|
|||
|
|||
|
Andrijica, i samo Andrijica (Franić, naravno)!!!
Ali, moja je preporuka otići do majstora i nema šanse da ne iskombinirate žice za svoj (bilo) koji instrument, naravno, tamburaški!!! Last edited by KDL; 19-08-2010 at 19:42. |
|
|
|||
|
|||
|
Žice Franić su zasigurno jedne od boljih na našem tržištu , jedino neznam što će biti sada sa kvalitetom kad je majstor bolestan?
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
) i imam čini mi se trenutno na kontri kombinaciju Andrijičinih i Sury sound (music shop u Petrinjskoj u Zagrebu)...
|
||||
|
||||
|
meni to nije jasno, pa većini kontraša puca upravo treća G# žica...mom kontrašu isto tako...
kako to da recimo ne puca zadnja žica toliko često, ona je ipak prva na udaru trzalice, ili prva jer je najtanja... kontra je baš neki kontra instrument
|
||||
|
||||
|
Štim-kolegici iz Vuga je baš u pol nastupa u Sloveniji prije tjedan dana pukla žica na kontri... Kaj misliš koja? Pogodil si - G#...
I još uz to nije imala rezervnu tak da je do kraja svirala na 3 (tj. 4 žice, ali tri različite).To bi valjalo istražit i probat riješit (Ivan_ZU?) problem pucanja 3. žice na kontri... Ili bar napomenut proizvođačima žica da povećaju broj 3. žica na tržištu... U lokalnom music shopu u Zaprešiću di dolazim ponekad kupit žice vlada nestašica G# žica...
|
||||
|
||||
|
Idi do nekog majsotra da ti uštima kobilice i kote i neće više pucati. Ja imao isti problem i rješio ga tako. Ni ne sjecam se kad mi je pukla gis žica poslije toga.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Last edited by longee: Danas at 13:37 Tko je lud, ne budi mu zbunjen ![]() ![]() Neki znaju što rade, a neki rade što znaju ![]() ![]() Quote:
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
ja sam bio prisutan kad si ih izmješao(barem dio,neznam koliko ti ih je popucalo) u Pakovom selu je bila fešta i pukla je, ali ne treća već zadnja!!! ![]() Nema veze dragi moji, do pauze je MAJSTOR Hrvoje tuko bez,nitko nije ni skužio!!
|
||||
|
||||
|
Quote:
Interesantno, zar ne? Nego, basisti, kako stojite sa vezanjem žica (koje su npr. pukle na konjiću, pa se mogu ispod "naštukati", jasno u slučaju da pletivo nije "otišlo" i ne kreće se gore-dolje jer time ton otiđe u qurac?... ![]() Koju vrstu čvorova koristite (ako)?
|
|||
|
|||
|
Nego, basisti, kako stojite sa vezanjem žica (koje su npr. pukle na konjiću, pa se mogu ispod "naštukati", jasno u slučaju da pletivo nije "otišlo" i ne kreće se gore-dolje jer time ton otiđe u qurac?...
![]() Koju vrstu čvorova koristite (ako)?[/quote] Pozdrav za sve forumase ! Evo kako sam ja ranije radio prevezivanje zica na begesu . Unutrasnji metalni dio (cijeli ili 1/2),elektricne radne stezaljke (kleme ) 6mm. Moze i 4mm. Napravis omce provuces sa jedne i sa druge strane i kroz obje omce zavrnes sraf. Prakticno i vrlo trajno rijesenje. Ruzno , da . Ali radi uredno posao . A svaki prevez je ruzan i pozeljno ga je zamaskirati nekom sitnicom. |
![]() |
|
|