![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
zanima me vase misljenje o njemu,kao sto znamo njegove snimke kruze you tube-om,,,ko zna nest vise o njemu nek napise????
![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
branko bako jovanovic,iz boljevaca vec duze vreme interesuje tamburaski svet,inace najcesce svira u cetvorci a deo zasluga za njegovo ovakvo sviranje ima dragan jovanovic koji inace i svira sa njim- drugi baspriimas na snimcima
|
||||
|
||||
|
Četir' konja debela u pesmu si uprezala ! Četir' strane sveta u pupak si nam uvezala ! Ej, Vojvodino od plača, od đubreta i od kolača, a vere četir', a peta ciganska, a šesta iz tambure riče ! ...galerija slika tambura...klik https://www.facebook.com/ZbirkaTambura |
|
|
||||
|
||||
|
snimke su zaista zadivljujuce
|
|
|
||||
|
||||
|
Gledal sam više puta te klipove di Bako svira. Desna ruka mu radi ko da je robotska.
To mi je jako interesantno bilo odk sam videl, jer moja je tek u povojima. Slično njemu ali čini mi se ipak sa malo više srca i ljubavi te dinamike radi desna ruke stričeka Branka. Oću reći da mi je na snimkama jako mehaniziran, a ne da ne voli tamburu. vidi ove dvije snimke kako fino i nježno svira. http://www.youtube.com/watch?v=yXGJPR-I2is http://www.youtube.com/watch?v=cX16QrOk1As |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
30.04.1988. godine u Becu rodjen je Branko Jovanovic. U pocetku nista nije govorilo da ce Bako biti muzicar.Njegov talenat je isplivao na povrsinu 2000. godine kada u Bec dolaze njegova dva strica MIlos Jovanovic i Dragan Jovanovic Sanjika.Tada pravi prve muzicke korake,i odkriva i savladava mnoge tajne muzickog sveta. Mlad,jedinstven u interpretaciji,perspektivan,sa specificnim stilom u izvodjenu razlicitih muzickih melodija,moze se reci virtuoz na tamburi. Bako poseduje muzicke kvalitete koje ne bi osporili ni najveci muzicki kriticari. Posudeje jedinstven raspored sto ga danas cini najboljim interpretatorom na svom instrumentu.To dokazuju i mnogobrojne nagrade koje je Bako osvojijo sa nepunih 20 godina,Sa samo 19 godina Bako dobija nagradu za najboljeg solistu malih orkestara.To mu daje podstreka da se usavrsava i jos vise razvije svoj talenat,i uz sve to Branko pohadja muzisku skolu u Eisenstadtu. Rodbinski povezani i sa velikim medjusobnim razumevanjem,i mnogim danima provedenim u vezbanju i zajednickim nastupima Bako i njegovi stricevi Milos i Boris sa Martinom osnivaju grupu FUNDO. EDIT: Po onome što sam vidio na youtube-u, ovaj čovjek pomiče granice tambure... ![]() A svira i gitaru (i prim i vjerojatno još mnogo toga) -> http://www.youtube.com/watch?v=kxed1cvCbmc
“Uz pjesmu mi se, evo, rodimo, uz pjesmu umiremo...” Last edited by Hrvoje; 04-12-2008 at 00:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Stari, kad ti budeš mogao tako svirat, onda će ti možda ipak bit jasno da je to nešto što ima smisla. Da, on svira brzo, al' ne kenja i ne guta tonove prilikom istog...Osjeti se fraza u njegovom sviranju, osjeti se da može odsvirat što god mu padne na pamet jer su mu ruke u stanju da prate ono što bi glava htjela... A ti i dalje traži Janikin ton na primu, i pravilni, mekani, nježni, romantični trzaj koji pravilnog trzaja vidio nije... Bez uvrede!
|
|
|
||||
|
||||
|
pa ne bas sve ,jesi imao prilike da ga poslusas uzivo.
e to je prijatelju moj da stanes,slusas i da neverujes koji ton on izvlaci iz tambure i na koji nacin interpretira pesme kad mu se svira .a ovo je covek mozda i svirao brze ali samo da pokaze brzinu, tehniku,umece........... i da kolege imaju sta da komentarisu ![]()
|
||||
|
||||
|
Quote:
se treba žrtvovati za ovak nekaj. Quote:
Quote:
Stvrno zna prevariti izgled .pa kaj nije exeru i njegovim klonovima zabranjeno pisanje, a sad da prebacimo na ljepše stvari Pa kaj reci... Nek nam živi dugo i nek neko snimi još njegovih svirki te stavi na youtube.
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
a ljudi...evo pogledo sam malca.....a ovo je nešto nemoguće!!!stvarno sam ostao začuđen..........kao prvo, radi njegovih godina....i usporedio bih ga sa giraristom Michael Angelo....samo je, Bako, u svijetu tambure i akustične gitare, a Michael Angelo je u metal svijetu.....ta brzina i lakoća sviranja skala me podsijetila na M.A......taj gitarista(ko ga nije vidio, nek potraži na youtube, pa će vidit)po meni ima odličnu tehniku, all ipak on je kao kompjeteriziran....mada nema ništa loše u tome, to govori samo koliko mu je dosadilo svirat sentiše, pa se sad dokaziva brzinom i nama, koji slabije sviramo, čupa živce
![]() tako bi isto rekao i za Jovanovića...mali svira za past u nesvijest, i nama koji smo stariji od njega, može samo dati poticaj da umijesto ispijanja kave, da uzmemo tamburu i vježbamo ![]() ![]() nema se šta reći....svaka čast, i samo bi me zanimalo, ako mi može netko napisat, ima li on svojih nekih pjesama???jel objavio išta????? |
|
|
||||
|
||||
|
e, dragi moji...
svirao sam jučer.....ne, bolje ovako.... jučer sam s kontrom u krilu sjedio kraj Baka Jovanovića dok je svirao. momak svira da ti pamet stane. istovremeno je normalan i jednostavan. rekao mi je da su on i Branko Pavlović svirali skupa i da su snimke već na youtube-u, snimao je rts, baš me zanima kako tek TO zvuči. ponio sam i kamericu, kao, snimat ću, ispraznio karticu da imam mjesta. na bakterije nisam mislio, pa imam sve skupa 30 sekundi. baš sam popizdio. mislim, kad on svira, ne preostaje ti ništ drugo da slušaš (u mom slučaju, jer ne znam šta bih svirao da ga pratim. netko drugi bi vjerovatno znao). fino, tiho, razgovijetno, a kad treba, brzo, još brže, ali, da se razumijemo, nema kidanja tambure i tih stvari. kapa dolje, svaka čast.
|
||||
|
||||
|
tihoose, da li si siguran za ovo ? znam da ga je pavković pozvao u jednu televizijsku emisiju i da su odsvirali jedno kolo, rts 2 je to prenosio, snimka je na youtube-u ali ju ne mogu pronaći.
"... ako budeš blizu ovih krajeva, navrati da se vozamo po Savi, jedemo lubenice i pijemo ladne špricere..." ... chi scrive cartoline ha tanti amici ... Last edited by georges; 01-09-2010 at 22:51. |
|
|
||||
|
||||
|
meni nije jasno, zasto se vi svi palite na njega? ok, decko ima tehniku, brzinu, o tome nema rijeci...ali nije muzika u tome...
necu pricati o onome sto nisam cuo, jer ga osobno nikad nisam uzivo cuo..samo na yt snimke... i sto sam po tome vidio, brz je..jako je brz..vjerojatno najbrzi na bracu...ali previse forsira svoju brzinu..sve svira duplo brze.. neke stvari ne mozes razumijeti sta svira, od prevelike brzine...to je bez ukusa. naravno da moize odsvirat kako treba...ali bolje nek onda sve svira tako, i stalno..jer meni osobno jako ruzno zvuci kad nesto u umjerenom tempu, svira 3 puta brze... mislim da se svi slazete samnom.. ili ste i vi jedni od onih koji svrsavaju na tehniku i brzinu
KLIKNI OVDJE Last edited by eXeR; 01-09-2010 at 22:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
EXERU SLAZEM SE S TOBOM ![]() Istina je kad se kaze: nikad ne reci nikad
|
||||
|
||||
|
e, jebi ga. nemam pojma. ja sam isto čeprko po youtubeu, al nisam našao. koliko sam ja shvatio to je bilo relativno nedavno, možda je to to što ti kažeš, al stvarno ne znam. kak je on meni reko, tak sam ja napiso.
|
||||
|
||||
|
Bako svira odlično,brzo,gusto i to mu je stil,skidam kapu,ne trebate se previše zamarati s tim kome se to sviđa kome ne.
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
|
aha, milan je okačio a miha pronašao, ok, super, hvala !
|