![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Kada je Hrvoje pokrenuo temu "Gaže - Martinje" učinila mi se potencijalno zanimljivo mjesto na kom se mogu izmjenjivati informacije o tamburaškim svrkama, nastupima ... međutim rasprava je krenula u sasvim drugom smijeru i od najava ništa (nitko nije svirao?).
Istina i bog da sam naziv "Gaže - Martinje" ograničava najave događanja za samo martinje, a ono je prošlo pa je s time i sama tema out. Pregledavajući forum (i starije datume) vidio sam da se na više mjesta govorilo(pisalo) o mjestima gdje sviraju tamburaši, ali to je bilo više usput. (osim značajnijih nastupa... Bogdan,Taraf De Haidoux itd) Po mom skromnom mišljenju možda ipak ne bi bilo loše da na jednom mjestu postoji mogućnost razmjene informacija o mjestima gdje sviraju tamburaši i gdje ih se može poslušati. Dakako ne sa ciljem samoreklamiranja i samopromocije već u svrhu informiranja nas neinformiranih. Svi znamo da u medijima o tome nema informacija ili su šture i u nekom kutku. Uvjerenja sam isto tako da bi mnogi članovi foruma koji se međusobno ne poznaju htjeli uživo čuti i upoznati svoje kolege sa foruma (ja i Som bi željeli) ukoliko je to moguće, a ne znaju gdje ih mogu poslušati i sresti. Stoga predlažem da ovdje pišemo o takvim mjestima bez obzira dali su to koncerti, gaže ili slično, bez obzira dali su u pitanju KUD-ovi, orkestri ili bendovi i bez obzira dali su dvorane, domovi, restorani, kafići ... Mene osobno zanima gdje se sve u Zagrebu i bližoj okolici mogu poslušati tamburaši? (znam da su četvrtkom Šarmeri svirali u Vepru, Cigani su svirali u Calistu, al ne znam jel to još uvijek tako, znam kad HKUD Prigorec ima nastup ali za druga društva ne znam) Eto ako ima dobronamjernih duša koje bi s ostalima podjelia svoje spoznaje molim ih da nas ovdje informirate. |
|
|
||||
|
||||
|
FA SKUD-a Ivan Goran Kovacic
Zagreb, Dom HV "Zvonimir" subota, 9. prosinca 2006. u 19.30 sati |
|
|
||||
|
||||
|
Ja nekad ne znam niti kad i di ja sa svojim bendom sviram, a kamoli za druge.
Nego slažem se da je ova tema bitna, poželjna i konstruktivna. Ja sam isto kao i Pis pokrenuo onu svoju temu s istim ciljem kao što je ovaj, ali je tema totalno skrenula i na kraju mislim da sam jedino ja "odao" lokaciju naše martinjske svirke... Razumijem da ljudi niti ne žele zvati nekog na svoju svirku jer znaju kako će izgledati ta svirka (10 puta Sve je ona meni, deranje, pijana mlađarija, razbijanje čaša ).
|
||||
|
||||
|
Quote:
ajme ![]() nastupaju autori ovog posta i onog na čiji sam replicirao
|
||||
|
||||
|
a zasto se lupas po glavi?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ako nema drugih obaveza dolazimo možda se i vidimo
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
a jebga..mislim da ti nazalost (ili na srecu) nije zadnji put da se moras igrat sviraca..
|
|
|
|||
|
|||
|
Tko: Kulturno Drustvo Sveta Nedelja (Djecji folklorni asambl i tamburaski orkestar izvode djecje igre i plesove iz Medimurja pod nazivom "Vrapcek se je zenil", koreografija Boris Harfman)
Sto: Zupanijska smotra folklora Kada: 09.12.2006. Gdje: Pucko otvoreno uciliste u Samoboru (kino) i Tko: Kulturno Drustvo Sveta Nedelja (Pucki pjevaci i tamburaski orkestar) Sto: Bozicni koncert Kada: 23.12.2006. (u koliko ce sati bit javim jos al najvjerojatnije kao i obicno poslije vecernje mise znaci oko 7) Gdje: Crkva Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji
|
|||
|
|||
|
Na DANIMA DUBRAVE- (ponedjeljak, 23. 06. od 18 h - IVANJSKI KRIJES, običaji ivanjskog predvečerja uz paljenje krijesa,
predstavljanje tradicijskih obrta) nastupa Tamburaški sastav Gazde . Jel zna tko di je to točno na Dubravi? |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
to je ulica u kojoj je župna crkva sv. mihaela, ulica izlazi na av. dubrava kod rome (druga tramvajska stanica od okretišta dubrava prema dupcu). moji tamburaši (skud igk) isto nastupaju tamo, pa kad definitivno saznam točne detalje još ću javiti.
|
|||
|
|||
|
Puno hvala
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
sve se održava u parku u kapucinskoj ulici u donjoj dubravi. druga tramvajska stanica iza okretišta dubrava prema dupcu. stanica je na križanju avenije dubrava i kapucinske ulice. park je nekih 200 metara niz ulicu. ko ide autom, na 5. semaforu u av. dubrava skrene desno u kapucinsku... (za 1. semafor brojim onaj na samom okretištu dubrava)
|
|||
|
|||
|
Da hrvatska prođe u polufinale, i da vas zoveju "neki" ljudi da im u nekom bircu svirate za vrijeme tekme, jel bi išli, i za kolko novaca?
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
||||
|
||||
|
eto, "sva sreća" pa su ti Vatreni olakšali odluku!
![]()
|
|